SON DAKİKA
Hava Durumu

Aydın: “6 Eylül bizim namus günümüz”

Yenişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü törenlerle coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2021 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2021 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aydın: “6 Eylül bizim namus günümüz”

Pazar gününden itibaren ilçe genelindeki bütün ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatıldı. Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü törenlerle kutlandı. Program, Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve Yenişehir İlçe Mezarlığı Şehitlik ziyaretiyle başladı. Burada şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı ve okunan Kur'an ve duaların ardından programa Yunan işgali yıllarında yakılıp yıkılan ve cumhuriyetin ilk yıllarında yeniden ayağa kaldırılan Tarihi Yenişehir Belediye Binası’nın önünde devam edildi.

İlçe genelindeki bütün camilerden “Kurtuluş Selası”nın da okunduğu törende belediye balkonundan halka seslenen Başkan Davut Aydın, “Bugün, bizim namus günümüz. Bugün, her bir adımı şehit kanları ile sulanmış bu topraklarda, ceddimize olan vefa günümüz. Bugün, ölümü bir an düşünmeden, cephede savaşan gazilerimize minnet günümüz. Bugün, göğsümüzün gururla kabardığı gün. Bugün, şafaklar gibi dalgalanan şanlı hilalin gölgesinde huzurla toplandığımız gün. Bugün, kurtuluş günümüz. Bugün, kuruluşun da kurtuluşun da adı Yenişehir” dedi.

“ZULMÜ ZİHNİMİZE KAZADIK”

“İşgal altındaki yurdumda, istiklale ve bağımsızlığa olan özlem, vatan için şehit olma şerefi ve isteği, Türk Milletini tek bir hedefe kilitlemiştir” diyen Başkan Davut Aydın, şöyle devam etti;

“Dört bir köşesi işgal edilmiş bu topraklarda, kılıcını adalet için, zulme karşı durmak için, vatanı, bayrağı ve namusu için savuran Şanlı Türk Ordusu, esaret içinde yaşamaktansa; aynı ruh, aynı kararlılık, aynı inanç, aynı fedakârlık ve eşsiz bir cesaretle, birlik olmanın ne ifade ettiğini topyekûn savaşarak dünyaya göstermiştir. Düşman işgali altında yaşamanın ne demek olduğunu çok şükür ki bizler görmedik. Yüce Rabbim bizlere ve gelecek nesillere böyle acılar yaşatmasın. Biz bu acıları büyüklerimizden, tarihimizden ve nesilden nesile aktarılan anılardan öğrendik ve okuduk. İşgal altında yaşanan zulmü, zihnimize adeta kendimiz yaşamışçasına kazıdık.”

“MİLLİ BİRLİĞİN ÖNEMİ”

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı yıllarından tüm imkânsızlıklara rağmen, düşman karşısında tek yürek olduğu için milli mücadelenin zaferle sonuçlandığına işaret eden Başkan Davut Aydın, “Bu topraklar gerçek sahiplerine, bizlere eşsiz bir miras olarak teslim edildi. İşte bu duygu ve bilinçle, bugün şanlı Türk Bayrağımızı büyük bir gururla teslim alıyorum. Osmanlı Devleti’nin ilk başşehri, Türkiye Cumhuriyeti’mizin küllerinden yeniden inşa ettiği Yenişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor, Kurtuluş Savaşımızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.

(ALPASLAN YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.