SON DAKİKA
Hava Durumu

Aydın: "Ortak Akılla Engelsiz Kent Mümkün"

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, engelli vatandaşları dikkate alarak düzenlemeler yapan yerel yönetimlerin sadece engelli bireylerin değil, bir şehrin bütün sakinlerinin refahını artırmış olacağını söyledi. Aydın, “Ortak akılla engelsiz bir şehir mümkün” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2021 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aydın: "Ortak Akılla Engelsiz Kent Mümkün"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Yenişehir Belediyesi Ayşenur Derse, Muhammet Aydın, Sibel Kılıçaslan, Mevre Kıvrak, Ömür Kaya ve Abdurrahim Atay ağırladı. Birim müdürlüklerinde olduğu gibi başkanlık makamında da koltuğunu görme engelli kardeşimiz Ayşenur Derse‘yle paylaşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, yerel yönetim olarak ilçesinde yaşayan vatandaşların yaşamını zorlaştıran kent engellerini ortadan kaldırabilmek adına mesai yaptıklarını söyledi. “Bu anlayışla herhangi bir engelin sadece kişilerin fiziksel veya sosyal özelliklerinden değil aynı zamanda kentin mevcut yapılanmasından da kaynaklandığı göz önünde bulundurduklarına işaret eden” Başkan Davut Aydın, “Ortak akılla engelsiz bir şehir mümkün” dedi. Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneğinin de hazır bulunduğu etkinlikte “Sevgi varsa, engel yoktur. Engelliler günü kutlu olsun” diyen Başkan Aydın, seçim meydanlarından verdiği “Engelli vatandaşlarımız için, engelsiz yaşam alanları oluşturacağız. Erişilebilirlik, engelli bireylerin bağımsız yaşayabilmelerini ve yaşamın tüm alanlarına tam ve etkin katılımını sağlayacağız” şeklindeki sözlerini tutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

    

ENGELSİZ YAŞAM ALANI ve ŞARJ İSTASYONLARI

Engelli vatandaşları dikkate alarak yaptıkları düzenlemelerin sadece engelli bireylerin değil, bir ilçenin bütün sakinlerinin refahına ve huzuruna katkı sağladığına işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Örneğin ilçe genelinde bütün akıllı duraklar ve İznik Caddesi’ndeki ATM’lere entegre olarak kurduğumuz engelli araç şarj istasyonları, akülü sandalyeleriyle gün içerisinde şehirde büyük sıkıntılar yaşayan kardeşlerimizi rahatlattı. Yine belediye içinde oluşturduğumuz “Engelsiz Yenişehir” masasıyla, doğuştan serebral palsi ve skalyoz hastası olan evlatlarımız da dahil olmak üzere birçok vatandaşımızın tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladık. Yine ‘tohum toprağa, engelliler topluma emanettir’ dedik, engelsiz yaşam alanını tamamladık. Tüm okullarımıza engelli rampaları kazandırdık. Bütün engelli kardeşlerimizin günlük yaşama dair tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında seferber olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

(Kadir Umut PEHLİVAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.