SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Varank gururla anlatmıştı! Bakın o Bursalı firma kim çıktı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın bugün meclis kürsüsünde gururla bahsettiği ve TÜBİTAK'ın desteğiyle üretilen lazer diyotunun Bursalı firma Ermaksan tarafından üretildiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2019 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2019 00:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Varank gururla anlatmıştı! Bakın o Bursalı firma kim çıktı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TBMM Genel Kurulunda bakanlığı ve bağlı kurumların 2020 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada sırasında lazer diyotuna ilişkin, "Biz bugün bu teknolojiye sahip sayılı ülkelerden biriyiz. Bu diyotların içindeki çiplerin kilogram başına ihracat değeri 2 milyon dolar." dedi.

BÜYÜK BİR YARIŞ VAR

Varank konuşmasına TÜBİTAK'ın desteğiyle üretilen lazer diyotunu göstererek, "Robotik cerrahi cihazlar, lazerli kesim makineleri ve savunma sanayinde kullanılan lazer işaretleyiciler gibi kritik yüksek teknoloji alanlarında bu diyotlar kullanılıyor. 14 milyar dolarlık pazardan pay almak için ülkeler arasında kıyasıya bir yarış var. Biz bugün bu teknolojiye sahip sayılı ülkelerden biriyiz. Bu diyotların içindeki çiplerin kilogram başına ihracat değeri 2 milyon dolar. İşte bize verdiğiniz bütçeyi, bunun gibi projeleri desteklemek ve katma değerli üretim için kullanıyoruz." diye konuştu.

❝Lazer diyotuna sahip sayılı ülkelerden biriyiz. Bu diyotların içindeki çiplerin kilogram başına ihracat değeri 2 milyon dolar❞

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, TBMM'de bakanlığın 2020 yılı bütçesine ilişkin konuştu https://t.co/5vTUMQbdXQ https://t.co/5vTUMQbdXQ pic.twitter.com/8LgYkl4FQ5

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) December 14, 2019

BURSALI FİRMA ERMEKSAN ÜRETİYOR

Sayılı ülkelerin sahip olduğu lazer diyotu teknolojisini ise Bursalı bir firma olan Ermaksan'ın ürettiği ortaya çıktı.Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer diyot modülü, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3D eklemeli imalat makinesi ve FBG sensör (Fiber Bragg Grating) gibi pek çok yeni nesil teknolojiyi üretip dünyanın dört bir yanına ihraç eden Ermaksan ülke ekonomisinin kalkınması noktasında katma değer odaklı üretimi ve AR-GE Merkezi ile öne çıkıyor.

ERMEKSAN TENOLOJİSİNİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.