SON DAKİKA
Hava Durumu

BAL-GÖÇ Kongresine kayyum gölgesi

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2022 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2022 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BAL-GÖÇ Kongresine kayyum gölgesi

BAL-GÖÇ Genel Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem, kayyumun 3 Temmuz 2022 gününü apar topar seçim tarihi olarak belirlemesini eleştirerek, “30 Haziran 2022’de Kayyum Heyeti’nin görevden alınmasıyla ilgili davanın görüleceği bilinmesine rağmen alınmış olan bu Genel Kurul tarihi yeni tartışmaları beraberinde getirmiştir.” dedi. 

BAL-GÖÇ Genel Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem, kayyumun seçim tarihi olarak belirlediği 3 Temmuz’un yaz dönemi olmasından dolayı, memleketinde ya da yazlığında olan üyelerin kongreye katılamayacağını vurgulayarak, “Bu nedenle belirlenen tarih, seçilecek olan Genel Başkan’ın ve yönetiminin de meşruiyetine zarar verme potansiyelindedir.” dedi. 

BAL-GÖÇ’e atanan ve derneği genel kurula götürmekle görevli olan kayyum heyetinin belirlediği kongre günü hem tarih hem de açıklama şekli ile tartışma yarattı. BAL-GÖÇ’te Yenilik ve Değişim Hareketi Genel Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem alınan kararı eleştirerek, “BAL-GÖÇ’e atanan ve Genel Kurul’a götürmekle yükümlü bulunan Kayyumun, apar topar 3 Temmuz 2022 gününü Genel Kurul tarihi olarak belirlediğini karar alındıktan sonra deklare edilmek suretiyle öğrenmiş bulunmaktayız. 30 Haziran 2022’de Kayyum Heyeti’nin görevden alınmasıyla ilgili davanın görüleceği bilinmesine rağmen alınmış olan bu Genel Kurul tarihi yeni tartışmaları beraberinde getirmiştir.” dedi.

KARAR, SEÇİMİN MEŞRUİYETİNE ZARAR VERME POTANSİYELİNDE

3 Temmuz 2022 gününün kongre için uygun bir gün olmadığına dikkat çeken Özlem, kayyumun kararını şu sözlerle eleştirdi: “Yaz dönemi olması nedeniyle hemşerilerimizin ve üyelerimizin ağırlıklı olarak memleketine ve yazlık bölgelere gideceği bir zamana tekabül etmektedir. Bu nedenle belirlenen tarih, Genel Kurul’da düşük katılımın olacağını gösterirken, seçilecek olan Genel Başkan’ın ve yönetiminin de meşruiyetine zarar verme potansiyelindedir.”

KURGULANMIŞ VE PROVASI YAPILMIŞ BİR TİYATRO OYUNU

Yaz döneminde kongre yapılmasının uygun olmayacağına dair kayyum heyetine daha evvel görüş belirttiklerini söyleyen Özlem, “Eylül ayını net bir şekilde belirtmemize karşın adeta yangından mal kaçırırcasına 3 Temmuz 2022 tarihinin belirlenmesi daha önce kurgulanmış ve provası yapılmış bir tiyatro oyununu işaret etmektedir. Söz konusu durum Kayyumun, Camiamızın teamüllerine aykırı, hakkaniyetten uzak ve taraflı iş gördüklerinin kanıtı niteliğindedir.” dedi.

“MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

“BAL-GÖÇ’te Yenilik ve Değişim Hareketi olarak bizler kapalı kapılar ardında kurgulanan bu oyunlara karşı en iyi cevabı, şimdiye kadar olduğu gibi sahada hemşerilerimizle bir arada olarak vereceğiz.” diyen BAL-GÖÇ Genel Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem sözlerini şöyle tamamladı: “Zira bizce Halkın sesi, Hakk’ın sesidir. Yıpranmamış ve tertemiz yüzlerle yepyeni bir Camia kurgusu içerisinde gücünü geçmişinden alan, siyaset üstü, kapsayıcı, gençleşen, proje üreten ve çağın gereklerine uygun bir BAL-GÖÇ’ü inşa etme hedefimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hiçbir boyunduruğu kabul etmeyen, başlı başına alternatif ve bağımsız bir yol olan Yenilik ve Değişim Hareketi olarak her türlü usulsüzlüğe, art niyetli eylemlere, hilelere, ayak oyunlarına karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.