SON DAKİKA
Hava Durumu

Balat'ta rant oyunu

Nilüfer’de yeşil alan ve park alanları üzerindeki rant oyunları bitmek tükenmek bilmiyor. Balat Mahallesi’nde Ona İnşaat tarafından 2016 yılında kaçak olarak yapılan satış ofisi ve örnek daire yıkım kararı alınmasına rağmen Turgay Erdem yönetimindeki Nilüfer Belediyesi tarafından bir türlü yıkılmıyor. Mahalleli imar oyunları ile yeşil alanlarının ellerinden alınmak istendiğini ileri sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balat'ta rant oyunu

Nilüfer’de rant oyunları sürüyor. Daha iki hafta önce Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in müstakbel eşinin ağabeyine ait Hasanağa Göleti kıyısında inşa edilen kaçak villa Nilüfer Belediyesi’nin tüm direnişine rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından yerle bir edilmişti. Bu tartışmalar devam ederken, Nilüfer’in dört bir tarafından yeni rant oyunu iddiaları yağıyor. 

BU KEZ RANTIN ADRESİ BALAT

Nilüfer Belediyesi yetki alanında ve rantı her geçen gün yükselen Balat Mahallesi’nde bir inşaat şirketinin kaçak olarak park alanına inşa ettiği kaçak satış ofisi ve örnek dairesiyle ilgili yaşananlar duyanları hayrete düşürüyor. Balat Mahallesi Çiftçi sokak-Karakaya Sokak köşesinde Pafta H21B24C4B, Ada 4181, 2 Parsele ONA GAYRİMENKUL GELİŞTİRME İNŞAAT ve YATIRIM A.Ş. 2016 yılında satış ofisi ve örnek daire inşa etti. Tabi bu yapı tamamen kaçak olarak oraya yapıldı ve buna da Nilüfer Belediyesi göz yumdu. 

MAHALLELİ AYAĞA KALKTI AMA…

Firması tarafından “ONA BALAT 162” isimli (4179 ada 4 parseldeki) inşaat projesinin satış ofisi (ticari amaçlı) olarak kullanılmak üzere 2016 yılı Ocak ayında yapılan kaçak bina, tüm itirazlara rağmen oraya kondu ve 4 yıldır orada duruyor. Binanın yapılmaya başlamasıyla birlikte çevredeki 100 dairenin sakinleri Balat Mahalle Muhtarı Ersin Yetik ile birlikte Çocuk Parkına yapılmaya başlanan Kaçak İnşaat hakkında dönemin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve o gün Başkan Yardımcısı olan bugünkü Belediye Başkanı Turgay Erdem’e şahsen ulaşarak şikâyetlerini iletti.  

FİRMA ÇOCUK PARKI SÖZÜ VERDİ

İddiaya göre Bozbey ve Erdem,  mahalle sakinlerine “ONA İNŞAAT” tarafından 24 ay süre ile satış ofisi olarak kullanılacağı ve bu süre sonunda yapılan binanın firma tarafından sökülerek, yerine çocuk Parkı imalatı yapılacağı, aksi halde belediyenin park yapmaya gücü olamadığını söyledi. Yine satış ofisinde görevli yetkililerin de aynı bilgiyi mahalleliye teyit ettiği vurgulandı. 

FİRMA GİTTİ BİNA DURUYOR

Mahalleliye verilen sözlerin ardından adı geçen firma kaçak binayı yapıp,  elektrik, su, kanalizasyon bağlantısı ile telefon ve internet bağlantıları gerçekleştirerek faaliyete geçti. Projesini tamamlayan ve dairelerini satan firma Ekim 2018 tarihinde binayı boşaltıp yıkmadan ve parkı yapmadan kaçak binayı terk etti. Çevredeki vatandaşlar bir kez daha firma yetkilileri ile temasa geçerek neden binanın yıkılarak verilen park sözünün yerine getirilmediğini sordu. Bunun üzerine belediyenin yıkıma izin vermediği bilgisini alan vatandaşlar bir kez daha dönemin Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve o gün Başkan Yardımcısı olan bugünkü Belediye Başkanı Turgay Erdem’in kapısını çaldı. Bozbey ve Erdem bu kez mahallelinin şikâyetlerine binanın seçim sonrası yıkılacağını belirterek yanıt verdi. 

O SÖZ YİNE TUTULMADI

Seçimden sonra yıkılacağı sözü verilen bina seçimlerin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen bina yıkılmadı. Turgay Erdem’le son da olsa görüşme imkanı bulan mahalleli aldığı cevap karşısında adeta şoke oldu. İddiaya göre Turgay Erdem, seçimden önce söylediklerinin tam tersi olarak mevcut kaçak binanın yıkılmayacağını, park amacı dışında (bina olarak farklı amaçla) kullanılacağı ifade etti.

“MAHALLELİ OLARAK ENDİŞE DUYUYORUZ”

Bursa Şehir Gazetesi’ne yaşadıkları sıkıntıları anlatan bir mahalle sakini, “Tüm anlattıklarımıza Balat Mahalle Muhtarı Ersin Yetik şahittir. Bu nedenle park alanımız ve arkasındaki cami alanımız hakkında plan değiştirilerek imara açılacağı endişe ve kanaati haklı olarak uyanmıştır. Çünkü 4235 adada bulunan, 7 parsel bitişiğindeki Park alanımız tamamen konuta çevrildi. Hemşeri sıfatıyla İdari dava açarak (Bursa 2.İdare Mahkemesi- E.No:2016/717) tamamen olmasa da büyük kısmını (kamuya ait 7 metrelik yol alanı zayi edilerek) geri kazanarak acı tecrübe yaşadık” ifadelerini kullandı. 
Mahalleli CİMER başta olmak üzere birçok kuruma başvurdu. Park alanlarıyla ilgili gerekli işlemin yapılarak, kaçak binanın yıkılması için mücadele sürdürüyor. Mahalleli Nilüfer Belediyesi’nin yıkmaya yanaşmadığı kaçak inşaatın Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasını istiyor. Yıkım kararı alınan ve işi biten binanın bir an önce buradan kaldırılarak yerine çocuk parkı yapılmasını istiyor. Bakalım, Turgay Erdem buna ne diyecek?
Alpaslan YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.