SON DAKİKA
Hava Durumu

Barakfakih OSB’deki patlamada 2 kişiye 6’şar yıl hapis istendi!

Kestel’de geçen ay meydana gelen fabrika patlamasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Özcan Deniz'in (43) öldüğü, 6 kişinin yaralanıp, 24 kişinin de zehirlendiği fabrikadaki patlamayla ilgili soruşturma tamamlandı. Tutuklanan işletme müdürü Hasan Yılmaz ile denetimli serbest iş güvenlik müdürü Emir T. (42) hakkında, Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle adam öldürmek ve yaralamak' suçlarından 6'şar yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2021 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2021 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Barakfakih OSB’deki patlamada  2 kişiye 6’şar yıl hapis istendi!

Kestel’e bağlı Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde, 12 Ekim'de, deri ve tekstil yan ürünlerine kimyasal madde üretimi yapılan fabrikada patlama meydana geldi. Patlamada Özkan Deniz hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı. Sızan gazdan 24 kişinin zehirlendiği patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Polis tarafından gözaltına alınan işletme müdürü Hasan Yılmaz tutuklanırken, iş güvenlik müdürü Emir T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcılığı ise patlamayla ilgili soruşturmayı tamamladı.


“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI”
Soruşturma kapsamında ifade veren Hasan Yılmaz, fabrikada 11 yıldır görev yaptığını, ilk defa böyle olayla karşılaştığını söyledi. Makinelerin kontrollerinin sürekli ve düzenli olarak yapıldığını öne süren Yılmaz, "Cihazların tümü için gerekli güvenlik önlemleri alındı. En son tedbirler 9 ay önce kontrol edildi. Patlamanın yaşandığı cihazın reaktöründeki sorunu bilmiyorum. Bilirkişi ve itfaiye ekipleri de bir kanıya varmadı. Ölen, Özkan Deniz arkadaşımız reaktörün sorumlusuydu. Bizlere herhangi bir sorun iletmedi. Suçsuzum" dedi.


“BENİM SORUMLULUĞUM YOK”
Sanıklardan adli kontrol şartı ile serbest bırakılan fabrikanın iş güvenliği müdürü Emir T. ise "Ben üzerime düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirdim. Patlamayla ilgili olarak hiçbir sorumluluğum yok" diye konuştu. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma sonunda, Hasan Yılmaz ile Emir T. hakkında 'taksirle öldürmek ve yaralamak' suçlarından Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Haklarında 2'şer yıldan 6'şar yıla hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.


ARKADAŞI CİDDİ İDDİALARDA BULUNMUŞTU
Patlamada hayatını kaybeden 43 yaşındaki iki çocuk babası Özkan Deniz'in yakın arkadaşı Hüseyin Sorgel, arkadaşının cenazesinin ardından cenaze gazetecilere açıklama yapmış, önemli iddialarda.bulunmuştu. İddiaya göre, yediklerinin ve içtiklerinin ayrı gitmediğini belirten Hüseyin Sorgel, ''Sohbetlerimiz esnasında fabrikanın iş güvenliği konusunda yeterli olmadığını, gerekli tedbirlerin alınmadığını sık sık dile getiriyordu. Hatta bir arızadan bahsediyordu. Ne olduğunu tam olarak bilemiyorum, ama arızayı sürekli tamir ettiğini, hatta sürekli oradaki iş güvenliği uzmanıyla tartıştığını anlatmıştı, neden yapılmadığına dair. Bu sebepten dolayı işi bırakmak istediğini ve memnuniyetsizliğini dile getiriyordu. Oranın iş güvenliği konusunda hep sürekli şikayetleri vardı. Kendisi çok yakın arkadaşımdı. Birçok şeyini bilirdim. Sohbetlerimiz esnasında her şeyi birbirimizle paylaşırdık. Biz olaydan sonra bilgi almak için iş yerine gittik, şirketin avukatıyla konuşabildik. Kapıdan içeriye bizi almadılar. Çok fazla bilgi vermediler. Bize gaz sıkışması olduğunu söylediler. Ama ne kadar doğrudur bilemiyoruz. Haberlerde kimyasal karışımdan kaynaklı bir patlama olduğu belirtilmiş. Ben de yıllardır kimya çalışanıyım. Bu sektörün içerisinde çalışan birisiyim. Patlamanın birçok sebebi olabilir. Yeterince güvenlik tedbiri alınmamış olabilir. Patlayan makineler Makine ve Mühendisler Odası tarafından denetlendi mi? Bunun belgeleri var mı? Bütün bunları araştıracağız. Ailesine bu konuda gerekli desteği göstereceğiz'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.