SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediyeler işletmeler kapalıyken kira almasın!

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Bursa Cafe Restoran İşletmeleri Derneği Başkanı Şahin Sevinç, İçişleri Bakanlığı’nın koronovirüs önlemleri kapsamında geçici olarak kapatılan işletmelerin kiraları noktasında belediyelerin ve kamu kurumlarının işletmecilere yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Belediyeler işletmeler kapalıyken kira almasın!

Alpaslan YILDIZ

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Bursa Cafe Restoran İşletmeleri Derneği Başkanı Şahin Sevinç, işletmelerin kapalı olduğu süreçte belediyeler ve kamu kurumlarının kira almaması SSK noktasında da devletin yardımcı olması gerektiğini vurguladı. Şahıs mülklerindeki işletmeler noktasında da işyeri sahiplerinin duyarlı olması ve bir orta yol bulması gerektiğini anlatan Sevinç, “Bugün belediyelerde 200 bin lira 100 bin lira kira ödeyen işletmeler var. Büyük bir mağduriyet oluşuyor. İşletme sahipleri devletimizden ve belediyelerimizden bu anlamda destek bekliyor” dedi.

 Sosyal medya hesabından sesini duyuran Sevinç, mesajında şunlara yer verdi:

“ELBİRLİĞİYLE ATLATMALIYIZ

Dünyada ve ülkemizde virüs sebebiyle yaşanan krizi devlet ve millet işbirliğiyle atlamamız gerekmektedir.

Hükümete ve millete düşen görevleri hep birlikte ortaya koyma vakti

Esnafımızın bu süreçte işyerlerini kapatarak uğradığı zarar noktasında resmî kurumların kiracısı ise kira noktasında vergi Ssk ödemelerinde devletimizden fedakarlık düzenleme ; şahsi kiracı ise kira Sahibinin duyarlı ve fedakar davranmasını arzuluyoruz

İşletme sektöründeki esnafımızın da duyarlı sağduyulu bir şekilde alınan önlemlere harfiyen uyması ve toplumsal birlikteliğe ve toplumsal duyarlılığa gayret göstermesini bekliyoruz

Üyelerimizden yoğun telefon gelmekte ve yaşanan süreç ile ilgili bilgi istenmekte

İşletme sektöründe 200 bin TL’ye kadar aylık kiralar ödendiğini ve bu durumda esnafın zor duruma düşeceğini belirtiyoruz.

Alınan karara sonuna kadar uymak uygulamak ve destek olmak zorumda olduğumuzu

Bunun içinde hep birlikte kurtuluş ruhu ile hareket etmek gerektiğini ifade ediyoruz

Esnafımızın bu noktada ki sorunlarını ilk büyükşehir meclisinde gündeme getireceğimizi önerge sunacağımızı ve büyükşehir meclisinde çözüm üretilmesi noktasında gayret edeceğiz.

Bu noktada tüm halkımızı duyarlı olmaya fazla hasara yol açmamak hastalığın yayılmaması için yapılan uyarılara harfiyen uyulmasını öneriyoruz saygılarımla Şahin SEVİNÇ”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.