SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir buçuk yıl oldu hangi hizmeti yaptınız?

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Mudanya’dan BUDO indirimini Ekrem İmamoğlu’na bağlayan CHP İl Başkanı İsmet Karca ve CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sert sözlerle tepki gösterdi. Esgin, “Muhalefetin algı illüzyonları ve sanal siyaset anlayışının Milletimiz nezdinde karşılığı yoktur. Milletimiz sadece hizmete bakar. Mudanya, Gemlik ve Nilüfer'de hizmet üretmeyenlerin, Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini itibarsızlaştırma gayretleri içi boş çabalardır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2020 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir buçuk yıl oldu hangi hizmeti yaptınız?

Alpaslan YILDIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) biletlerinde yüzde 40 indirime gittiklerini açıklamasının ardından, CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın BUDO önünde yaptıkları açıklama ile indirim için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etmelerine tepkiler devam ediyor. 

VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Mudanya Ak Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek kongre sürecini başarıyla tamamlayan ve seçimle iş başına gelen İnci Söğütlü ve yönetimini tebrik eden Esgin, daha sonra BUDO iskelesine geçerek, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO biletlerinde yüzde 40 indirim yapmasının vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını anlatan Esgin, millete hizmet için her alanda gereken adımları attıklarını söyledi. 

CHP’YE ÇOK SERT SÖZLER

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO biletlerinde önemli bir indirim yaptığını anlatan Mustafa Esgin, bu adımla halkın memnuniyetine imza atıldığını kaydetti. Esgin, “Bende buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a Bursalıların adına vekaletini almış bir evlatları olarak teşekkür ediyorum” dedi. “Bizim siyasetten anladığımız bu. Millete hizmet etmek” ifadelerini kullanan Esgin, bir teşekkürü esirgemek ya da farklı siyasi saiklerlebaşka tarafa tevcih etmenin doğru bir anlayış olmadığını vurguladı. 

ANA MUHALEFETİN ALGI SİYASETİ VAR

Mustafa Esgin, uzun süredir ana muhalefet partisinin bir algı siyaseti yürüttüğünü ve kendilerinin de bunu deşifre ettiklerini vurgularken, “Algı illüzyonları ile sanal alemde bir siyaset anlayışları var. Bunun memlekete millete bir faydasının olmadığını defalarca ifade etmiştik. Bu noktada evet hangi siyasi partiden seçilirse seçilsin, belediye başkanı veya milletvekili burada millete hizmet etme kaygısı içinde olmaları gerekiyor. Bu noktada bir endişelerinin olması gerekiyor. Bu noktada bir çabalarının olması gerekiyor. Bu noktada bir heyecanlarının olması gerekiyor. Bursa’da bu indirimi yapan bu hizmeti yapan ki sefer sayıları da artırılmış günde 3 seferken 4’e çıkmış ve vatandaşımız da çok memnun olmuş. Yoğun bir şekilde vatandaşlarımızın bu seferlere ilgisi var. Bu noktada ben tekrar teşekkür etmek istiyorum” dedi.

NİLÜFER, MUDANYA VE GEMLİK’TE HİZMET YOK

CHP’nin yönettiği Mudanya, Gemlik ve Nilüfer belediyeleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Esgin, “Tabi millet şunu soracaktır. Seçimlerin üzerinden bir buçuk yıl geçti. Mudanya’da, Gemlik’te, Nilüfer’de ne yapıldı? Hangi vizyon proje hizmete açıldı, hangi projeyle ilgili ne yapıldı. Ortaya ne kondu?” diye konuştu. Bu ilçelere merkezi hükümet ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerden örnekler de veren Esgin, “Bursa’nın her köşesi aynı bizim için. Bursa’nın en ücra köşesine hizmet götürmek için mücadelesi içindeyiz. İşte bakın bugün Mudanya’dayız. Gemlik’le Mudanya ilçelerimiz arasındaki sahil yolu kovitsürecine rağmen hummale bir şekilde devam etti. İşte Kurşunlu’nun çevre yolunu kısa bir süre içinde bitiriyoruz. Ve yine kısa bir süre içinde Gemlik’le Mudanya arasındaki sahil yolunu viyadükleriyle birlikte geçmiş hükümetler döneminde yarım kalmış viyadükleride yaparak bu yolu tamamlıyoruz. Yeter mi? Yetmez. Bu noktada hem Mudanya’nın çevre yolu hem de Tirilye’ye uzanacak yolu da yapma gayreti içindeyiz. Gemlik çok önemli bir ilçemiz. Gemlik’te kovit sürecine rağmen ağzımızda maskelerle sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’nin en önemli vizyon projelerinden birisi yerli otomobilin fabrikasının temeli attık ve kısa  sürede bitiriyoruz. Yaklaşık 20 bin istihdama fırsat verecek ve bölgenin gelişimi adına son derece önemli bir vizyon projeyi Bursa’da yapacak olmanın heyecanını hissediyoruz. Nilüfer. Bursa’nın çok önemli bir ilçesi. Cuma Günü Badırga Köprülü Kavşağı’nı hizmete açıyoruz. Bizim siyasetten anladığımız bir tek şey var. O da millete memlekete hizmet etmek.” Dedi.

HİZMETİ İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARI!

CHP İl Başkanı İsmet Karaca ve Hayri Türkyılmaz’a yönelik eleştirilerini de sürdüren Mustafa Esgin, “Millete hizmet yapmayıp algı siyaseti yapanların sanal siyaset yapanlar veya hizmet üretenlerin icraat ve hizmet siyaseti yapanların icraatlarının itibarsızlaştırmaya yönelik yol haritası çıkaranların algı siyasetinin bu milletin nezdinde karşılığı yoktur. Burada bir kez daha bunu ifade etmek istiyorum. Çiftçimizin yanında,  esnafımızın yanında, köylümüzün yanında ve Bursa’nın dört bir yanında yaşayan vatandaşımıza yanında onların ihtiyaç duydukları hizmetleri yerine getirebilecek şekilde bir siyaset anlayışını sayın Cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği şekilde sürdürmeye devam ettirmeye kadrolarımızla birlikte, arkadaşlarımızla birlikte kararlıyız ve bunun çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.