SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir yanda kuraklık bir yanda boşa akan sular

Nilüfer’de refüjlerin sulanması için kurulan otomatik sulama sistemlerinin sık sık patlaması vatandaşları çileden çıkarırken, sorunla ilgili defalarca şikâyet etmelerine rağmen çözüm bulunamamasına vatandaşlar tepki gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2021 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir yanda kuraklık bir yanda boşa akan sular

Nilüfer’e bağlı Minareliçavuş mahallesinde otomatik sulama sistemi defalarca patladı, şikayet edilmesine rağmen henüz bir çözüm bulunmadı. Kendisinin de defalarca şikayet ettiğini dile getiren Hüseyin Pehlivan, yaşananları şöyle anlattı; “İlk seferinde Nilüfer Belediyesi’ne 10 gün boyunca tonlarca suyun aktığını ilettim. Biz ilgilenmiyoruz kayıt oluşturuyoruz dediler. Ertesi gün su akmaya devam ediyordu. Tekrar konuyu ilettim. Bir su borusunun tamirinin bu kadar zor olmadığını düşünüyorum. Kimi aramam gerekiyor söyleyin ben arayım dedim. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne iletmem gerektiğini söylediler. Bende durumu aktardım gelip çözdüler. 15 gün sonra tekrar aynı sorun yaşandı, bu sefer biraz daha üstünden su borusu tekrar patlamış, 8 gün gibi bir süre su akmış. Güvenlik görevlileri bildiremediği için benden rica ettiler tekrar durumu ilettim. Tamiri gerçekleşti. 10 gün sonra tekrar patladı ve 5-6 gündür su akıyor. 23.08.2021 tarihinde durumu 153’ten Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdim. Şikayet kaydı oluşturdum. 10 günde bir su borusu patlıyor insanlar Afrika’da su içemezken biz burada tonlarca suyu boşa akıtıyoruz. Otomatik sulama sistemi son 1 yıldır doğru düzgün çalışmıyor. 50’ye yakın ağaç varken son 1 yılda ağaç sayısı yaklaşık 10’a düştü.  Hepsi çürüyüp devrilip gitti.”

  

Yaz boyunca yaşadıkları sinek sorununa da değinen Hüseyin Pehlivan, “ Yaz boyunca en fazla 2 defa sinek ilaçlaması yapıldı. Her yer sivrisinek. Yol boyları çöp dolu. Yürüyüş yapmaya çıkamıyoruz. Her yer alkol şişesi cam kırığı dolu. Ne zaman Nilüfer Belediyesi bizimle ilgilenecek merak ediyorum. Mahalle ortasından geçen yol bile 20 yılda Nilüfer Belediyesi tarafından zor yapıldı.  Nilüfer Belediyesi buradaki vatandaşlara gelip bir kere sorunlarını dinledi mi? Belediye başkanı bir defa gelip vatandaşla görüştü mü? Merak ediyorum. İnşallah bu sesimi Nilüfer Belediyesi duyar ve gerekli işlemleri başlatır daha temiz ve güzel bir mahallemiz olur” dedi.

Bölgede görev yapan bir bekçi de, “Biz telefon ediyoruz gelen, giden yok. Bekçiler olarak telefon ediyoruz, herkes birbirine atıyor, 5 gün oldu akıyor su, nasıl olacak, kimse ilgilenmiyor” ifadelerini kullandı.

(Kadir Umut Pehlivan)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.