SON DAKİKA
Hava Durumu

Biz notunu zaten vermiştik!

Bursa eski Valisi İzzettin Küçük, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partinin kurucular kurulunda yer aldı. Hain darbe girişimi sırasında Bursa Valisi olan ve o geceyi konutun güvenlik kulübesinde geçiren Küçük’le ilgili Bursa Şehir Gazetesi, yaptığı haberlerle notunu daha o günlerde vermişti.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2019 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Biz notunu zaten vermiştik!

Kamuoyunda uzun süredir merakla beklenen görevden alınan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin kuruluş dilekçesi dün nihayet İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. Bir süredir Davutoğlu’nun partisine katılarak o saflarda siyaset yapacağı konuşulan Bursa eski Valisi İzzettin Küçük de dilekçeyi veren ekip arasında yer aldı. 

DAVUTOĞLU'NUN EKİBİ 5 ARAÇLA GELDİ

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulacak yeni partinin kuruluş çalışmalarında yeni aşamaya geçildi. Yeni partinin başvuru dilekçesini teslim etmek için ‘Davutoğlu ekibi’ İçişleri Bakanlığı’na beş araç ile geldi. Heyet yanında getirdiği belgeleri bir bavulla içeriye götürdü. Başvuruyu bakanlığa iletmek için gelen heyette eski AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ, 24’üncü Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski Vali İzzettin Küçük, AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yer aldı.

15 TEMMUZ'DA ORTADA YOKTU 

Türkiye’yi işgal etmeyi amaçlayan Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da darbe kalkışması sırasında Bursa Valisi olarak görev yapan İzzettin Küçük, kalkışma gecesi ortalarda görünmedi. Darbe girişiminin önlenmesinin ardından ertesi gün ortaya çıkan Küçük’ün geceyi konutun güvenlik kulübesinde geçirdiği ortaya çıkmıştı. Sabaha kadar konutun güvenlik kulübesinde durup sabah saatlerinde başsavcının yanına geçen Küçük, ne yazık ki o günlerde bir kesim tarafından kahraman ilan edilmişti. Vali Küçük’ün darbeci Albay Yurdakul Akkuş’la telefonda görüşüp onu konuta davet etmesi de büyük tartışmalara yol açmıştı. Tüm bunlar yaşanırken Bursalılar Şehreküstü Meydanı’na akın etmiş, Jandarma Alay Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Jandarma Komutanlığı’na geçip darbeci albayı dışarı atmıştı.

BURSA’DA 3.5 YIL İZ BIRAKMAYAN BİR YÖNETİM

Bursa’da darbe girişiminin ardından Bursa Şehir Gazetesi tarafından sık sık gündeme getirilen Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valililer Kararnamesi kapsamında tenzili rütbe ile mülkiye başmüfettişi olarak Ankara’ya alınmıştı. Bursa Şehir Gazetesi’nin yaptığı haberlerin ve 15 Temmuz gecesi yaşananların Küçük’ün merkeze çekilmesinde etkili olduğu biliniyor. 

TARTIŞILAN İSİM KÜÇÜK

Vali İzzettin Küçük, Bursa’daki görev süresi boyunca daha çok açılışlara katılan, davetlerde yer alan, halkın içine çok girmeyen bir vali görüntüsü çizdi. Kısa sayılamayacak bir süre görev yapmasına rağmen halkın çok da görmediği bir vali profili olan İzzettin Küçük, daha çok tartışmalarla gündeme geldi. Küçük, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen Cumhuriyet Resepsiyonu’nda Kur’an okutulurken, Bursa’daki resepsiyonda içki servisi yapılmasıyla tepki çekmiş, sonrasında bu hatayı “Bilseydim bizde Kur’an okuturduk” diyerek geçiştirmişti. 

SORGULAYANLARA TAVIR

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Valilik makamına ya da halkın toplandığı Şehreküstü meydanına geçmek yerine Valilik Konağı’nın güvenlik noktasında gelişmeleri takip etmeyi tercih eden Küçük’ün bu tavrını sorgulayan Bursa Şehir Gazetesi, İhlas Haber Ajansı ve Kanal 16 Televizyonu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına davet etmeyerek tavrını gösteren Küçük’ün görevden alınmasında Bursa Şehir Gazetesi’nin yayınlarının etkili olduğunu da su yüzüne çıkarmıştı. İzzettin Küçük, Ekim 2018’de görevden alınarak yerine Konya Valisi Yakup Canbolat atanmıştı.  

DAVUTOĞLU’NA GEÇMESİ ŞAŞIRTMADI

Valiler kararnamesini geciktirmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la karşı karşıya gelen eski Başbakan Davutoğlu’nun koruduğu isimlerden biri olan İzzettin Küçük’ün Davutoğlu’nun partisine geçmesi sürpriz olmadı. Ancak Bursa’da etliye sütlüye dokunmayan bir yönetim sergileyen ve özellikle darbe gecesi tavrı ile şimşekleri üzerine çeken Küçük’ü belli kesimlerin 15 Temmuz kahramanı ilan etmeleri de unutulmadı. Bugün İzzettin Küçük’ün aldığı karar Bursa Şehir Gazetesi’ni haklı çıkarırken, bir kez daha altını çizerek vurguluyoruz ki: “Biz notunu çok önceden vermiştik”. Bugünden sonra Küçük’ü kahraman ilan edenlerin konuşmasını bekliyoruz.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.