SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu karar sahte raporla verildi

Bursa Jandarma'da 15 Temmuz gecesi gerçekleşen FETÖ'cü darbe girişimi davasının istinaf mahkemesi aşaması tamamlandı. Bursa’da darbeyi önleyen Emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Jandarma’daki darbe davasının sahte rapora göre yürütülüp karara bağlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2020 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu karar sahte raporla verildi

Alpaslan Yıldız

Bursa darbe girişimini garnizonda bastırıp silahlı darbeciyi döven, darbeci albayı yaka paça kapının önüne atan ve Türkiye’de o gece ilk gözaltı kararı alıp uygulayarak hain darbe girişiminin ülke çapında önlenmesinde büyük katkı veren Emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, “Herkes bilmelidir ki' Bursa'da asıl FETÖ darbe girişimi Garnizon İl Jandarma Komutanlığı binasında yaşanmasına rağmen; darbe lideri Yurdakul Akkuş o gece garnizonu ele geçirip silahlı eylemler ve ilçelere darbeyi yayması dahil Garnizondan 30 dakika süreyle gerçekleştirdiği fiili darbe girişimlerinden yargılanmamıştır. 

Çünkü jandarma bölge ve garnizon komutanı olarak benim bizzat yetkili komutan sıfatımla hukuken hazırladığım garnizondaki eylemleri içeren olay tutanaklarını esas alan orijinal jandarma tahkikat raporu, ben 3 ağustos 2016 günü emekli olup ayrıldıktan sonra değiştirilmiş olduğunu ancak mahkeme sürecinde gördüm. Bunun kabul edilemez olduğunu, jandarma ve savcılık birimlerine yazılı olarak bildirdim.  Çünkü ülkemiz bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde hukuksuzca hazırlanan sahte bir rapor esas alınarak yargılama yapmak mümkün değildir. 
Bursa Jandarma’da FETÖ'cü albay Hacı Sarıışık'ın hazırladığı ve garnizondaki yaşanmış tüm eylemleri ile ilçelerde meydana gelen silahlı kalkışma eylemleri dahil tüm darbe girişimi eylemleri yok edilerek yeni kurgu ve sahte bir rapor hazırlanarak adliyeye sunulmuş, adliyede bu sahte raporu esas alarak iddianame hazırlanmış ve şu ana kadar ki tüm yargılama işlemleri işte bu FETÖ'cü albay Hacı Sarıışık'ın değiştirdiği sahte rapora göre yapılmıştır.


Bu nedenle sahte jandarma raporunun süratle Jandarma ve savcılık işbirliğiyle düzeltilerek bölge jandarma garnizon komutanı olarak benim olay tespitlerimi de içeren gerçek darbe eylemleri ve silahlı eylemleri esas alan bir tahkikat raporu ile ayrım yapılmadan darbeci albayın tüm eylemleri ile ilçelerdeki eylemler birlikte olacak şekilde, o FETÖ’cü darbe eylemlerine girişen ve hala jandarmada görev yapıp maaş alan tüm şüphelilerin yargılanmaları sağlanmalıdır. Aksi takdirde vahim hukuki sonuçlar ortaya çıkacaktır'' dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.