SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa CHP’de mezhep siyaseti bitmek bilmiyor!

CHP Genel Merkezi’ni teslim alan mezhepçi siyaset, Bursa’da adeta işin suyunu çıkardı. Partinin mezhep siyaseti yapan genel başkan yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal aracılığıyla nasıl bir sığ mezhepçi yapının eline geçtiği gözler önüne serildi. Delege seçimlerinde bir aileden 6 isim delege olurken diğer delegeler de iki farklı aileden oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa CHP’de mezhep siyaseti bitmek bilmiyor!

CHP Bursa’da uzun zamandır partililerin de büyük rahatsızlığına yol açan mezhep siyaseti, Yıldırım’da ayyuka çıktı. Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun sürdürdüğü mezhep siyaseti Yıldırım’da CHP’yi tam teslim aldı. İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın da çanak tutmasıyla birlikte delege seçimlerinde Aleviler büyük bir ağırlık sağlarken, yaşanan süreç partilileri isyan ettirdi.

PARTİ İÇTEN İÇE KAYNIYORDU

Bir süredir CHP’de delege seçimleri yapılıyor. Özellikle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’de delege yarışında adeta kan gövdeyi götürürken, parti üyeleri arasındaki Alevi ağırlığı, delege seçimlerinde de kendini hissettiriyor. Özellikle Yıldırım ve Osmangazi’de Aleviler üzerinden yapılan mezhep siyaseti partinin sosyal demokrat tabanında büyük rahatsızlık oluşturuyor.

MİLLET MAHALLESİ’NDE PATLADI

Mezhep siyaseti üzerinden içten içe süren savaş Yıldırım Millet Mahallesi’nde açık açık meydan okumaya döndü. Yıldırım’da Alevilerin organize edilerek delege seçimlerini konsolide etmek için organize olan Orhan Sarıbal ve İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, bir çok mahallede önemli oranda delegeyi çıkarmayı başardı. 50 bin nüfuslu Millet Mahallesi’nde 180 civarında üyesi olan CHP’nin delege seçimlerine 39 üye katılarak oy kullandı ve delegelerin tamamı 3-4 aileden seçildi. Millet Mahallesi’nde Güzelaslan ailesinden 6, Diyaroğlu ve Alkan ailelerinden 2’şer kişi yer aldı. Kayışoğlu ve ailesinden de isimler delege oldu.

PARTİLİLERDEN BÜYÜK TEPKİ

Sarıbal’ın CHP’yi bir zümrenin partisi haline getirmeye yönelik mezhepçi siyasetine CHP’liler sosyal medya hesaplarından büyük tepki gösterdi. Partililer mezhepçi siyaset yapan Sarıbal’a ağır eleştiriler yöneltirken, partinin aile şirketine aşiret yapılanmasına döndüğünü dile getiren partililer, mezhepçiliğin Millet Mahallesi’nde tavan yaptığını vurguladı.

ŞAHİN SEVİNÇ’E KUMPAS!

Millet Mahallesi’nde delege oyunun yanı sıra Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şahin Sevinç’e kumpas kurularak itibar suikastına de sahne oldu. Kendisinin talebi olmadığı halde çarşaf listeye ismi yazılan Şahin Sevinç, aday olmadığı seçimde sadece 6 oy aldı. Böylece Millet Mahallesi’nde oldukça geniş bir çevresi ve hakimiyet alanı olan Sevinç, partide karşılığı yok gibi gösterilmeye çalışıldı. Oysa delege seçimi tamamen Aleviler üzerinden mezhepçi yapıya yönelik bir dayatma olmaktan ileriye gitmediği görülüyor.

“İNANMAK İSTEMİYORUM”

Mensubu olduğu partide Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ve mahalle temsilcisinin üzerine kumpas kurduğu Şahin Sevinç, Bursa Şehir Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Bu iddialara inanmak istemediğini dile getiren Sevinç, ortaya çıkan tablonun ise düşündürücü olduğunu vurguladı. Kendisinin delege adayı olmadığını ve isminin listeye mahalle temsilcisi tarafından yazıldığını anlatan Sevinç, CHP’nin sosyal demokrat bir parti olduğunu, mezhep ve zümre yapılanmalarının doğru olmayacağını vurgularken, ortaya atılan iddialara Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın cevap vermesi gerektiğini vurguladı. (Alpaslan Yıldız)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.