SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da gölete 190 kilogram balık salındı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Yenice Göleti'ne 190 kilogram aynalı sazan bırakıldı. Göldeki balık popülasyonunu arttırmak adına yapılan çalışma sonrası 2 yıl süreyle gölde balık tutmakta yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2021 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2021 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da gölete 190 kilogram balık salındı

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin (DOSTUM) pek çok spor branşında olduğu gibi olta balıkçılığı branşında da çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi ile İnegöl Sportif Olta Balıkçılığı Kulübü, bu branşın etkinliklerinin gerçekleştirildiği Yeniceköy DOSTUM tesisleri göletinde balık popülasyonunu arttırmak adına çalışma başlattı.
İnegöl Belediyesi ile İnegöl Sportif Olta Balıkçılığı Kulübü işbirliğinde, Yenice Göletine 190 kilogram ağırlığında toplamda 118 adet anaç aynalı sazan bırakıldı. Gölette balık popülasyonunun arttırılması adına yapılan çalışmayla, 2 yılda ciddi bir balık seviyesi elde edilmesi hedefleniyor. Bu çalışma kapsamında Yenice göletinde 2 yıl süreyle balık tutmakta yasaklanacak. 2 yılda bırakılan balıkların üremesiyle gölette balık popülasyonu en üst seviyeye ulaşmış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.