SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sahiller 65 yaş üstü vatandaşlarla doldu!

Bursa’da sokağa çıkma kısıtlamasında sahiller 65 yaş üstü vatandaşların akınına uğradı. Güneşi ve sıcak havayı değerlendirmek isteyen yaşlılar sosyal mesafeye aldırmadan bankları doldurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2020 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2020 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da sahiller 65 yaş üstü vatandaşlarla doldu!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da saat 11.00 itibariyle 65 yaş üstü vatandaşlara verilen sokağa çıkma iznini Bursalı yaşlılar sahilleri doldurarak değerlendirdi. Aylarca evlerinden çıkamayan yaşlılar kısıtlamanın esnetilmesiyle güneş ve sıcak havanın keyfini çıkarttı. Bazı vatandaşlar şortlarını giyerek ve ayakkabılarını çıkartarak deniz kenarında yürüyüş yaptı. Bazıları ise mutluluklarını havaya zıplayarak gösterdi. 65 yaş üstü Bursalılar alınan karardan memnuniyetlerini dile getirdi. Kimisi ise bu kararın haftada birkaç gün tekrarlanması gerektiğini istedi. Sahilde çiftler köpeklerini gezdirirken, çocuklarında ayrı aileler ise telefonla görüşme gerçekleştirerek Anneler Günü tebriklerini kabul etti.

67 yaşındaki Fahrettin Çakan, sosyal mesafeyi korumak için evlerde kalmayı tercih ettiklerini belirterek, “Bu yürüyüşün sağlık ve afiyet getirip devam etmesini istiyorum. Sonunda bu korona virüsünden kurtuluruz. Normalde ben 4-5 kilometre yürüyen adamım. Yürüdüğüm için sağlam ve genç kalıyorum. Kemik erimesi ve kireçlenmeyi önlememiz lazım. Bu izin 1 gün yetmez. 2-3 gün yapılsın. İnsanların yaşaması için yürümesi lazım” dedi.

70 yaşındaki Faruk Altunel ise, 1970 senesinde kolera salgını olduğunu hatırlatarak, “Yine kısıtlamalar olmuştu. Sokağa çıkma yasakları, engellemeler olmuştu. Bu ülkenin gördüğü ikinci pandemi ama ilkini insanlar unuttu. Yaşı ilerleyenler hatırlayabiliyor. Ben 1970’lerde İstanbul’daydım ve daha kalabalıktı. Esasen bizim yaşlardaki insanların vücudunun D vitaminine yani güneşe ihtiyacı var. Olabildiğince kendimi güneşe göstermeye çalışıyorum. Pandemi gözardı edilecek bir şey değil ama kemik erimesi gibi hastalıkları ihmal etmemek gerekiyor” diye konuştu.
Bir diğer vatandaşlar ise devletin aldığı bu karardan memnun olduklarını ifade etti. 65 yaş üstü yaşlıların maske kuralına ise uyduğu görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.