SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da bir 'coronavirüs' şüphesi daha!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet eden ve 15 gün önce umreden gelen yaşlı kadının hastanede tedavi altına alınması paniğe sebep oldu. Yapılan testlerde virüse rastlanmazken, farenjit teşhisi konulan yaşlı kadın hastanedeki odasında dantel örerken görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2020 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da bir 'coronavirüs' şüphesi daha!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, ismi öğrenilemeyen yaşlı kadın, öksürük ve gribal enfeksiyon şikayetiyle Sırmalar Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Kadının 2 hafta önce umreden döndüğünün belirlenmesi üzerine, koronavirüs şüphesiyle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Gerekli önlemlerin alınmasıyla gözlem altına alınan kadının testlerinin yapıldığı, sonucunun beklendiği öğrenildi. 

ASILSIZ ÇIKTI

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet eden ve 15 gün önce umreden gelen yaşlı kadının hastanede tedavi altına alınması paniğe sebep oldu. Yapılan testlerde virüse rastlanmazken, farenjit teşhisi konulan yaşlı kadın hastanedeki odasında dantel örerken görüntülendi.
Mustafakemalpaşa ilçesinde korona virüs iddialarıyla ilgili gerçek ortaya çıktı. 15 gün önce Umre’den geldiği öğrenilen yaşlı kadının Türkiye sınırlarına girdiği andan itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından kontrol altına alındığı belirtildi. Tüm kontroller yapıldıktan sonra evine geçen ve Sağlık Bakanlığı tarafından kontrolü devam eden yaşlı kadının korona virüs olduğuna yönelik herhangi bir bulguya rastlanmazken, bugün gündemde yer alan iddialar aileyi oldukça rahatsız etti.

Hava değişikliği nedeniyle bir rahatsızlık yaşayan kadın için farenjit teşhisi konuldu. Aile Sağlık Merkezi’ne giden kadın için sağlık merkezindeki doktor, umre geçmişi nedeniyle üst mercilere durumu bildirdi.
Yaşlı kadının Aile Sağlık Merkezi’nden hastaneye götürüldüğü sırada çekilen görüntülerinin paylaşılması, kısa süre içerisinde "Mustafakemalpaşa’da korona virüsü var" diye asılsız haberlere yol açtı.
Yaşlı kadının yakınından alınan bilgilerde ise herhangi bir izole durumunun dahi olmadığı belirtildi.

Hastanede normal odada refakatçısı ile kalan yaşlı kadının bir yandan tedavi süreci devam ederken, dantelini örmesi dikkat çekti. Aile fertlerinin haberlerden dolayı büyük üzüntü duyduğu da belirtildi.
Hastanın yakınları yaptıkları açıklamada, "Umreden dönünce hastamızı Devlet Hastanesi'nin dahiliye servisine götürdük. Mevsimsel grip tedavisine başlanmıştı. Bu süreçte Sağlık Bakanlığı sürekli telefon görüşmesiyle takibi sağlamıştı. "Mevsimsel bir grip" dediler. Bugün de kadıncağız aile hekimine ilaç yazdırmak için gidince. Aile hekimi "riskli hasta var" deyip ambulansı çağırıyor. Ateşi 36 derece civarında iken yüksek ateşli diye bildiriyor. Kadıncağız anlamadan paketleniyor. İlçede işsiz güçsüz panik yaşatmak için çalışan bir güruh da "Mustafakemalpaşa’da corona şüpheli kadının sonuçları pozitif" diye yayıyor. Babannemiz normal odaya alındı. Dantelini istedi. Dantel örecek kadar iyi. Yanına refakatçi istendi. Karantina yok"dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.