SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa’da dilencilere operasyon

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, zabıta ekipleri dilencilere operasyon yaptı. Sivil ekipler ve sivil araçlarla 6 ayrı noktada yapılan operasyonda 7 dilenci yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2020 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2020 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da dilencilere operasyon

 İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, muhtaca el uzatmayı görev bilen vatandaşların merhamet duygularını istismar eden dilencilere yönelik operasyon yaptı. Daha önceden tespit edilen 6 ayrı noktada dilenenler, zabıta ekipleri tarafından yakalanarak haklarında işlem yapıldı. Zabıta ekiplerinin sivil kıyafet ve sivil araçlarla yaptığı dilenci operasyonu, bu konuda en çok şikayetin alındığı Alanyurt yolu üzeri Yağlı Tohumlar kavşağı, Özdilek kavşağı, Ahmet Türkel Çevre Yolu Cerrah kavşağı, İnegöl AVM ve çarşı bölgesinde gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda dilenciler ekipler tarafından birer birer toplandı. 7 kişi yakalandı. Üzerlerinden çok miktarda para çıkan şahısların kendilerini acındırmak için yanlarında gezdirdikleri küçük çocuklar dikkati çekti. 
Zabıta Müdürlüğü’ne getirilen dilencilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanununu gereği ceza kesildi. Dilencilerden birinin bir saatte 110 TL topladığı tespit edildi. 7 kişiden toplamd bin 250 TL bozuk para çıktı. Bu paralara el konuldu. Zabıta ekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş bu gibi kişilere itibar edilmemesi hususunda ilçe halkına uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.