SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir işçisinin gözü Aktaş’ta!

Hak-iş konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendika ile Büyükşehir Belediyesi, Buski, Binted, Burulaş (burbak) ve Kültür AŞ. Şirketlerinde çalışan 6 bin 500 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi müzakereleri, yasal süreci içersinde devam ediyor. Anlaşma için gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çevrilirken, Hizmet İş Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ın bu süreçte de çalışanlarımızın bugünü ve geleceği için güçlü bir irade göstereceğine tüm çalışanlarımız ve biz inanmaktayız” dedi. .

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir işçisinin gözü Aktaş’ta!

Hizmet İş Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş,  her zaman ve her zeminde çalışanlarımızın yanında olmuştur.  Binted, Burlaş(burbak),Kültür AŞ şirketlerimizde ilk toplu iş sözleşmelerimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ile bağıtlamıştık. Tüm kazanımlarımızı onun iradesiyle edindik ve edinmeye devam edeceğimize inanıyoruz. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın iradesiyle,  tarafların ve çalışanlarımızın memnuniyeti ile sonuçlanacağına inanıyoruz. Bursamız için canla başla çalışan, pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize KART 16 dağıtarak sahip çıkan ihtiyaçlarını ve gideren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın bu süreçte ekip arkadaşları olan çalışanların ihtiyaçlarına duyarlı olacağını biliyoruz ve buna canı gönülden inanıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş her zaman emeğe ve emekçiye hak ettiği değeri vermiştir. Her zeminde işçinin ve emekçinin yüzünü güldürmüştür. Çalışanının mutluluğunu ve huzurunu öncelemiştir” dedi.

"EMEK, İNSANDAN AYRILAMAZ VE AYRI GÖRÜLEMEZ BİR DEĞERDİR.”

Yavuz, “Emek insandır. Biliyor ve inanıyoruz ki, alın teriyle elde edilmiş kazanç hem helal hem de kutsaldır. Bu açıdan baktığımızda emek demek helal duruş, helal duyuş, helal durum demektir. Emeği sırf ekonomik kategoriye indirgemek, teorilerle izah etmek, mübadele ve mücahede çerçevesinde ele almak bir tarafı eksik bırakacaktır. Emek, emekçiyle anlamlı ve bütündür. Manevi yönü en az maddi yönü kadar önemli, hatta önceliklidir.  Emek hayatın denge ve dinamiğidir. Bu denge ve dinamiği önemseyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ın bu süreçte de çalışanlarımızın bugünü ve geleceği için güçlü bir irade göstereceğine tüm çalışanlarımız ve biz inanmaktayız. Kamuoyunun takdirlerine arz ediyoruz. Saygılarımızla.” ifadelerin kullandı.

(Deniz AKIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.