SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar bu işin içinden nasıl çıkacak?

Türkiye gündeminde iki aydır zaman zaman kendisine yer bulan Cavit Çağlar’ın Olay Televizyonu’nun satışıyla ilgili iddialar bitmiyor. Her gün karar değiştiren ve bir gün sattım bir gün satmadım diyen Cavit Çağlar’ın, muhalif isimleri kadrosuna katan Olay TV-Ekrem İmamoğlu arasında sıkışan ve manevralarla genişletmeye çalıştığı ikilemden nasıl sıyrılacağı merak konusu.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2020 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2020 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağlar bu işin içinden nasıl çıkacak?

Alpaslan YILDIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılındaki seçimlerde karşısına çıkmak için adeta yanıp tutuşan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine bir medya yapılanması kurma isteği biliniyor. Bir süredir çalışmalarını yürüten İmamoğlu’nun Bursalı İşadamı Cavit Çağlar’ın geçen yıl ekranını kararttığı Olay TV’yi aldığı haberi iki aydır gündeme sık sık gelmesine rağmen Çağlar’ın çıkıp net bir açıklama yapmak yerine belli yazarlara verdiği farklı beyanatlar kafaları karıştırıyor. Önce İnternethaber.com’da Olay’ın İmamoğlu’na yakın bir isme satıldığı haberi gündeme düştü. Ancak Çağlar bunu bir süre sessiz kaldıktan sonra aynı haberi yapan Bursa Şehir Gazetesi’ne tekzip göndererek yalanladı.

BERKAN VE ÖNKİBAR’A KONUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Gazeteci İsmet Berkan, Olay TV’nin Trabzonlu bir işadamına satıldığını ileri sürdü ardından Cavit Çağlar’la görüştüğünü ve Çağlar’ın satıştan vazgeçtiğini aktardığını yazdı. Yine Selahattin Önkibar, geçtiğimiz günlerde bir kez daha aynı iddiayı gündeme getirdi. Ancak bu kez de Önkibar’ı arayan Çağlar, yeni bir NTV kurmak için kollarını sıvadığını ve televizyonu kimseye satmadığını açıkladı. Ancak Süleyman Sarılar, Nevşin Mengü başta olmak üzere muhalif isimlerin kadroya katılması akılları yine karıştırdı. Her fırsatta hükümete metiyeler düzen Çağlar’ın muhalif bir yanını nasıl sürdüreceği merak konusu oldu.

ALTAYLI: “İKİSİ BİR ARADAYSA BİR İŞ VARDIR”

Cavit Çağlar Ekrem İmamoğlu arasında gidip gelen Olay TV meselesi bir çok yazarında ilgisini çekmeye devam ediyor. Habertürk Yazarı Fatih Altaylı dünkü köşe yazısında bir kaç gündür olay televizyonunun kimin olduğunun konuşulduğuna dikkati çekerek, “Mevzu önce “İmamoğlu TV almış. Başına belediyeden Süleyman Sarılar’ı getirmiş, kendi medyasını kuruyormuş. Fatih Portakal da oraya geçecekmiş” diye başladı. İnandırıcıydı. Süleyman Sarılar’ın başına geçmesi, sert muhaliflerden Nevşin Mengü’nün transferi falan senaryoyu makul kılıyordu. Sonra Kabataş yalancılarından biri “Cavit Çağlar ile konuştum” diye devreye girdi. Cavit Çağlar kendisine “Evet sattım Olay TV’yi” demişti. Aradan bir süre geçti. Kabataş yalancısı bu kez kendi haberini yalanladı: “Cavit Çağlar’la bir daha konuştum. Meğerse satmamış. Beni kandırmış. Olay TV hala Cavit Çağlar’ın” diye yazdı. Haydaaaa! Tam bir kafa karışıklığı.” İfadelerini kullandı. Altaylı önemli bir de tespitte bulundu; “Cavit Bey’i 30 yıldır tanıyan, muhabbeti olan biri olarak muhalif bir televizyon kurma ihtimalini sıfırın altında görüyorum. Orada Çağlar varsa Nevşin Mengü olmaz, Nevşin Nengü varsa Çağlar olmaz! İkisi de varsa bu işte bir iş vardır!”

FUAT UĞUR’DAN CİDDİ İDDİALAR

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur da Olay TV bilinmezliğini konu aldığı köşesinde önemli bir iddiayı gündeme taşıdı. Uğur, “Cavit Çağlar hükûmetten istediğini alamadığı için mi İmamoğlu ile iş tutuyor?” başlığını taşıyan makalesinde, “Kimileri “Cavit Çağlar hükûmetten beklediği finansal desteği bulamadı, bu yüzden Ekrem İmamoğlu ile iş birliği yapıyor” diyor. Burada “İmamoğlu ile nasıl bir iş birliği yapıyor ki?” sorusunun kaynağı ise şu OLAY TV’nin satış meselesi. Çağlar, iki kere satacak oldu, açığa çıkınca da “Yok satmadım” dedi. En son, 18 gün önce televizyonu İmamoğlu adına Hüseyin Kalkan adlı Trabzonlu bir iş adamının satın aldığı yayınlandı, ben yazdım. Ama ne bir açıklama ne de yalanlama geldi. Hem Ekrem İmamoğlu, hem de Cavit Çağlar tek kelime etmedi bu sürede. Sonra ne oldu, nasıl olduysa Çağlar üç gün önce “Ben sattım dedim ama aslında satmadım. Televizyon bende ve yeniden canlandıracağım” dedi. Çok tuhaf.  Olayda adı geçen isimler âdeta Matruşka bebekleri gibi birbirinin içine geçmiş görünüyorlar ama bunu belli etmemeye çalışıyorlar. En dipteki saklı ve atomik Matruşka bebek kim, ben asıl onu merak ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İÇ SÖZLEŞME Mİ YAPTI?

Fuat Uğur satışla ilgili de bir iç sözleşme yapılabileceğini öne sürüyor.  Uğur, “Bazı kaynaklarım bana aynen şöyle dedi: “Cavit Çağlar sattı, karşılığında parasını da aldı ama devir gerçekleşmeden olay patlayınca ve hükûmetten Çağlar’a sitem gelince, bir çözüm aradılar. Formül de şu: Aralarında bir İÇ SÖZLEŞME yaptılar. Televizyonu şimdilik Cavit Çağlar devam ettirecek. Muhalif bir kanal olarak sürdürecek. Vakti geldiğinde de bu televizyon Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı mücadelesinin bir aparatı olacak.”

“FİNANSAL DESTEK ALAMADI DİYE Mİ?”

Rusya Türkiye krizinde devreye girerek ilişkilerin düzeltilmesinde rol oynayan Cavit Çağlar’ın neden böyle bir işin içine girdiği konusunda da ilginç soruları gündeme getirdi. Uğur, “Cavit Çağlar, Ben hükûmeti bu kadar destekledim. Üstelik Rusya ile uçak krizi esnasında o zamanki Kazakistan Cumhurbaşkanı dostum Nazarbayev aracılığıyla bağlantı kurup Putin’e Cumhurbaşkanımızın mektubunu ilettim. İki ülkenin ilişkilerinin düzelmesinde majör görev üstlendim. Ama hiçbir finansal destek ya da ihale verilmedi” diyor mudur? Böyle bir derdi var mıdır? Bunun için mi gelecek vadettiğini düşündüğü Ekrem İmamoğlu’na yatırım yapıyordur?” ifadelerini kullandı. Uğur makalesini şu can alıcı soruyla tamamlıyor; “Şimdi soru şu: Putin meselesindeki ara buluculuğuyla iyi bir iş çıkaran ve bunun da ekmeğini Öcalan meselesinde olduğu gibi bol bol yiyen Cavit Çağlar, acaba şimdi bu ekmekten neden bıktı?”

ÇAĞLAR YÜREK Mİ YEDİ?

Dün canlı yayında bu konuyu ele alan Gazeteci Cüneyt Özdemir de, Cavit Çağlar’a yürek mi yediniz diye sorduğunu söyledi. Özdemir, “Kendisini tebrik ettik çünkü Cavit Çağlar yürek yemiş. Böylesine bir ortamda bir iş adamının Ekrem İmamoğlu’nun arkasına durup bütün muhalif medyayı alıp arkasında durmak herhangi bir işadamının yapacağı iş değil. Üstelik satmadım yüzde yüz benim. Cavit Çağlar gibi iş adamına yakışır. İmamoğlu’nun arkasında durmak gerçekten yürek yemi demek. Tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

GÖZLER ŞİMDİ ÇAĞLAR’DA

Olay Televizyonu üzerinden tartışılan bir numaralı isim haline gelen Cavit Çağlar’ın bundan sonra ne adım atacağı merakla bekleniyor. Olay TV’nin muhalif yayınını kabul edip İmamoğlu’na destek verecek bir televizyonla hükümeti karşısına almayacağı bilinen Çağlar, bu denklemden nasıl çıkacak. İş ve siyaset yaşamında kıvrak manevraları ile bilinen Çağlar’ın nasıl bir hesap içinde olduğu da önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.