SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar neyi gizliyor!

Bursalı işadamı Cavit Çağlar’ın, 1 Kasım 2019 tarihinde yayınına ara verdiği Olay TV’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekibine satıldığı iddiaları yeniden kamuoyunun gündemine oturdu. Gazeteci İsmet Berkan, Çağlar’a kanalın yeni sahibini ısrarla sormasına rağmen buna yanıt alamadığını açıklarken, Çağlar neyi gizliyor soruları akılları karıştırdı. Onlarca iddia havada uçuşurken, Çağlar ise sessizliğini koruyor.  

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağlar neyi gizliyor!

Cavit Çağlar’ın Olay TV’yi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın bir ekibe sattığı iddiaları bir süredir zaten gündeme geliyordu. Bursa Şehir Gazetesi’nin İnternethaber.com sitesi sahibi gazeteci Hadi Özışık’a dayandırarak kapağına taşıdığı Olay TV’nin el değiştirmesiyle ilgili haberini 14 Ağustos tarihinde Bursa Şehir Gazetesi’ne gönderdiği ve 15 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanan tekzip metninde yalanlayan Çağlar’ın, kamuoyu gündemine bomba gibi düşen iddialar karşısında suskunluğunu koruması ise dikkatlerden kaçmadı.

FUAT UĞUR AYRINTISIYLA YAZDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine asılmak yerine 2023’de cumhurbaşkanlığı adaylığı için çalıştığı artık kamuoyunca da net görülen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına rakip olarak çıkmak için çalışmalarını hızlandıran Ekrem İmamoğlu’nun kendi medyasını oluşturma girişimleri de biliniyor. Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur önceki gün kaleme aldığı yazısında sağcı Çağlar’ın televizyonunu Erdoğan’ın potansiyel rakiplerinden olan İmamoğlu’na yakın bir işadamına sattığını ayrıntılarıyla yazdı. Olay TV’yi İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen Trabzonlu işadamı Hüseyin Kalkan’ın aldığı ileri sürülürken, işadamının İmamoğlu’nun yakın dostu ve sponsoru olarak tanınıyor. Medya dünyasındaki hareketlenmenin de bu operasyonun bir parçası olduğu ifade ediliyor.

HADİ ÖZIŞIK VE T24 YAYINLARI

İşadamı Cavit Çağlar’ın Olay TV’yi İmamoğlu’nun ekibine verdiği haberlerini gazeteci Hadi Özışık ve sol yayınlar arasında yer alan t24 haber sitesindeki haberlerle de detay kazandı. T24 haber sitesinde Gazeteci İsmet Berkan’a dayandırılan haberde Çağlar’ın televizyonu daha önce sattığı bilgisi yer alırken, Berkan Çağlar’la görüştüğünü ve satış konusunda teyit aldığını ifade ediyor. Hadi Özışık’ın haberinde de İmamoğlu’nun danışmanları ve yakın isimlerin haber kanalı olarak dizayn edilen Olay TV’de görev yapacaklarına yer verdi. T24, Olay TV merkezinin İstanbul'a taşındığı, bir haber kanalına dönüştürüleceği ve kanalın kuruluş çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaştı. Kurulma hazırlıkları süren yeni haber kanalı için, eski Kanal D Haber Dairesi Başkanı Süleyman Sarılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden ayrıldığı da vurgulandı.

ÇAĞLAR SESSİZ!

Gazeteci İsmet Berkan’ın servis ettiği haberde Cavit Çağlar’la görüşmesinde ısrarla kanalı kime sattığını sorduğunu ancak buna Çağlar’ın kanalı kime sattığını söylemediğini ifade etti. Çağlar’ın kanalın yeni sahibini açıklamaktan kaçınması satışla ilgili gizemi daha da artırıyor.  Sağ siyasetin bir dönemine damga vurmuş bir isim olan Cavit Çağlar, bir gün önce Sabah Gazetesi’ne verdiği mülakatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler sıralarken, bir yandan da Erdoğan’ı hedef alan ve karşısına rakip olarak çıkmaya hazırlanan İmamoğlu’na kanalını vermesi akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Çağlar’ın ortaya atılan bunca iddiaya rağmen suskunluğunu koruması da oldukça manidar olarak değerlendiriliyor. Çağlar’ın neden sessiz kaldığı merak ediliyor. Bu adımların neden atıldığı da başka bir tartışma konusu olarak gündeme geliyor.

ÇAĞLAR RESMİ YAZIYLA SATMADIM DEMİŞTİ

Öte yandan birkaç ay önce Bursa Şehir Gazetesi, Olay TV’nin Ekrem İmamoğlu’na yakın bir ekibe satıldığı iddiasını gazetenin birinci sayfasında ilk haber olarak okuyucularına duyurdu. Ancak Cavit Çağlar avukatları aracılığıyla Bursa Şehir Gazetesi ve şehirmedya.com sitesine 14 Ağustos 2020 tarihinde bir tekzip metni gönderdi. Her iki yayın organında da 15 Ağustos 2020 yayımlanan tekzip metninde Çağlar, anılan satışı teyit etmediğini belirterek, kanalı satmadığını resmi yazıyla bildirdi.

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

Gelinen noktada Çağlar’ın gazeteci İsmet Berkan’a verdiği daha önce sattım bilgisiyle gönderdiği tekzip de birbiriyle çelişiyor. Bursa Şehir Gazetesi tarafından yayımlanan tekzip metninde, “14 Temmuz 2020 tarihlerinde Bursa Şehir Gazetesi'nde ve https://sehirmedya.com/ alan adlı internet sitesinde yayımlanan haber ile müvekkilim Devlet Eski Bakanı Sayın Cavit Çağlar'ı siyasi olarak konumlandırma çabası ile yalan bir haberin yeniden haberi yapılarak kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir. Söz konusu İnterhethaber.com sitesinin sahibi Gazeteci Hadi Özışık tarafından yapılan haber internet sitesinden kendisi tarafından kaldırılmış olup, müvekkilimin anılan satışı teyit ettiğine dair iddia asılsızdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadeleri yer almıştı. Yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.