SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li Hayri’nin zihni sinir proceleri!

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, görev yaptığı ilçeye hizmet etmek yerine yine polemik ve tartışmalarla algı oluşturmaya çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine devredilen sahilleri bile temizleyemeyen Türkyılmaz, şimdi de BUDO ve Cumhuriyet Caddesi’ndeki tramvaya talip olunca, duyanları tebessüm ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP’li Hayri’nin zihni sinir proceleri!

Bursa’da geride kalan 6 yıllık görev süresinde kavgaları ve polemikleriyle kamuoyu gündemine gelen CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geçen gün Olay’ı ziyaretinde yine duyanları güldüren projelerini açıklamış. Olay’ın yazarlarının cilalamaya çalıştığı Türkyılmaz, tam da “Ayranı yok içmeye tahtırevanla gidiyor …” ata sözünün doğrularcasına BUDO’ya talip olduğunu açıkladı. Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, “BUDO’nun satılacağı kulağımıza geliyor, hatta İstanbul’dan tanınmış bir işadamı ziyaretime gelip BUDO’yu almak istediğini söyledi. Satılacaksa, başkası alacağına Mudanya Belediyesi olarak biz almak isteriz.” İfadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR YALANLAMIŞTI

Oysa çok değil geçen hafta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP İl Başkanı İsmet Karaca tarafından bir süredir dillendirilen bu iddiayı net bir dille yalanlamış ve BUDO’nun satılmasının söz konusu olmadığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile BUDO arasındaki iskele krizini siyasal ranta çevirmeye çalışan Türkyılmaz ve Karaca ikilisi önceki gün Mudanya BUDO iskelesinde basın açıklaması yaparak yalanlanmış iddiayı gündemde tutma çabasına girişmişti. Türkyılmaz İBB ile ortak olarak BUDO’yu alıp ismini MUDO yapabileceklerini ifade ederek, Bursa isminden bile rahatsız olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

T3 HATTINA DA TALİPMİŞ (!)

Geçen yıl hiçbir yatırım yapmamasına rağmen 11 milyon lira daha borçlandığı ileri sürülen Mudanya Belediyesi, yüzyılın projesi olarak tanıttığı Yıldıztepe Projesi’nin ilk etabını yapabilmek için İller Bankası’ndan 14 milyon lira borç istemişti. Türkyılmaz hala İller Bankası’ndan gelecek o krediyi beklerken, 1-2 yılda tamamlarız dediği Yıldıztepe Projesi’nde geride kalan 5 yılda açılmış bir çukur dışında herhangi bir ilerleme olmadı. Ancak ekonomik olarak kıpırdayamaz haldeki Türkyılmaz yönetimi, sökülüp sökülmemesi tartışılan Cumhuriyet Caddesi’ndeki nostaljik tramvaya da talip olduğunu açıkladı. Türkyılmaz, “Cumhuriyet Caddesi’nde nostaljik tramvay olarak çalışan T3 hattının artık kullanılmayacağı ve söküleceği yolunda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamalarını gazetelerde okuyoruz. Eğer sökecekse, nostaljik tramvaya biz talibiz.” İfadelerini kullandı. Türkyılmaz sistemi ne yapacağını da şöyle açıklamış; “Mudanya’nın batı çıkışındaki Arnavutköy ile Burgaz’daki İDO İskelesi arasında sahilden gidip gelecek bir tramvay düşünüyorum.” Ancak bahsettiği sahil şeridi Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluk alanında.

“DÜN GÖRÜŞSÜN DEDİLER BUGÜN YÜZDE 3 DEVAM”

BUDO ile İBB arasındaki iskele kriziyle ilgili önceki gün yapılan basın toplantısında İsmet Karaca’nın iki kurum görüşsünler açıklamasına karşılık Türkyılmaz Olay yazarlarına İmamoğlu, “Bursa Büyükşehir’in “yüzde 3 bilet payının devam etmesi” eğilimine olumlu yaklaştı” ifadelerini kullandı. Oysa İBB’nin muhatabı Bursa Büyükşehir Belediyesi ve devletin iki kurumunun aracıya ihtiyaç yok. Yapılan açıklamaların tutarsızlığı da ayrı.

BÜYÜKŞEHİR’İN PROJESİNİ ANLATIYOR

Mudanya’daki otopark sıkıntısının giderilmesi için seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş mevcut stadyumun yerine altı otopark üstü sosyal donatı alanı olmak üzere bir proje gündeme taşımıştı. Türkyılmaz, kendi yetki alanında olmayan Stadyum için de otopark projesini açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR HAYALİ

Giritli Mahallesi’nde koruma imar planı yapmadığı için 252 işletmenin ruhsat iptaliyle karşı karşıya kaldığı konuyla ilgili de yine algıya yönelik açıklama yapan Türkyılmaz, ruhsatların iptal edilmesinin Türkiye’ye emsal olacağını ileri sürdü. Oysa benzer durumda Türkiye’nin dört bir yanında koruma imar planları yapılarak işlevsel hale getirilmiş onca örnek var. Türkyılmaz, yaptığı açıklamada 3 yıl 9 ay sonra Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanacaklarını ileri sürerken, ruhsatsız yaptığı ve yıkmak zorunda kaldığı Güzelyalı Atatürk Parkı’nı o zaman yeniden yapacağını ileri sürdü.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.