SON DAKİKA
Hava Durumu

Darbeyi önleyen paşa neden emekli edildi?

Türkiye’yi yakmaya kalkan ihanet ve işgal çetesinin 15 Temmuz 2016 akşamı harekete geçerek başlattığı darbe giriş

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Darbeyi önleyen paşa  neden emekli edildi?
Alpaslan YILDIZ


Türkiye’yi yakmaya kalkan ihanet ve işgal çetesinin 15 Temmuz 2016 akşamı harekete geçerek başlattığı darbe girişimine ilk tokadı Bursa’da vuran Jandarma Bölge Komutanı Emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık, bu kahramanlığının ardından kısa süre sonra emekliye sevk edildi.

Saldık’ın haksız bir şekilde emekliye sevk edilmesini sağlayan tutanağı imzalayan heyet başkanı eski Jandarma Albay'ın da FETÖ’cü olduğu ortaya çıkınca Bursa kamuoyu Saldık Paşa’nın neden emekli edildiği sorusuna yanıt arıyor. 


Türkiye’yi işgale yönelik gözü dönmüş ihanet çetesi FETÖ’nün ülkeyi işgal ederek iç savaşa götürmeyi amaçlayan darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Bursa’daki kalkışma, Jandarma Bölge Komutanı Emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin’in zamanında müdahalesi ile bertaraf edildi.  İhanet gecesi darbeci albay Yurdakul Akkuş’u tokatlayarak garnizon dışına atan ve darbecilerin karşısına dikilerek “Benim cesedimi çiğnemeden içeri giremezsin. Burada ihanete müsaade etmem” diyen Jandarma Bölge Komutanı Emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık, ihanet gecesinin sabahında düzenlenen raporla emekliye sevk edildi.

GARNİZONDAKİ DARBE GİRİŞİMİ ÖRTBAS EDİLDİ

Garnizondaki tüm eylemler yazılarak o gece sözde sıkıyönetim komutanı Yurdakul Akkuş’la birlikte darbede rol alanlar tarafından imzalandı. Ancak, itiraf niteliğinde olay tutanaklarındaki bilgiler jandarma tahkikat raporunda örtbas edildi. Tutanağı imzalayan heyet başkanı eski Jandarma Albay'ın FETÖ’cü çıkmasıyla Saldık Paşa’nın bu ekibin kurgusuyla emekliye sevk edildiği de bir kez daha gözler önüne serildi.

DARBE PLANINI ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Bursa’da darbe girişimini öğrenir öğrenmez garnizona geçerek darbeci albay Yurdakul Akkuş’un faaliyetlerini engelleyen emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık,  Bursa Jandarmada kendini ‘sıkı yönetim komutanı’ olarak tanıtan Yurdakul Akkuş’un gözaltına alınması ve çantasından çıkan sıkıyönetim görev dağılım listesi kalkışmanın kısa sürede bastırılmasını sağlamıştı.

O TUTANAKTA HER ŞEY YAZIYORDU

O gece Jandarma Garnizon’da yaşananlarla ilgili 16 Temmuz 2016 sabahı olay tutanağı yazıldı ve 13 kişi tarafından imzalandı. Tutanakta, Akkuş’un kendini yardımcısı albaya ve emrindeki personele sıkı yönetim komutanı olarak tanıttığı andan itibaren işlediği suçlar ve darbeyi kabul ederek yanında yer alanlar açıkça belirtilmişti.

JANDARMA TAHKİKAT RAPORU GERÇEKLERİ GİZLEDİ

Hain kalkışmadan 10 gün sonra, Bursa Jandarma Garnizonu’ndaki ve ilçelerdeki darbecilerin eylemlerinin belirlenmesi amacıyla tahkikat raporu yazılması için bir heyet oluşturuldu. Heyete, eski Jandarma Albay'ı başkanlık etti. Heyet, darbecilerin eylemlerini rapora yazmayarak, FETÖ’cüleri koruyan bir rapor yazdı. Raporda, Yurdakul Akkuş’un Bursa jandarma Garnizonda darbe yaptığına ve kimlerin onu desteklediğine dair detayların üstü örtüldü.

RAPORU YAZAN FETÖ’DEN İHRAÇ EDİLDİ

Darbecileri koruyan ve Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın emekliye sevk edilmesine neden olan raporu yazan heyetin başkanı Jandarma Albay, yaklaşık 2 ay önce FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. Albay’ın başkanlığında hazırlanan ve darbecileri koruyan rapor mahkeme tarafından esas alındı. Sahte raporla garnizonda ve ilçelerde yapılan tüm darbeler gizlendi ve örtbas edildi. Garnizonda ve ilçelerde darbe eylemine girişen FETÖ’cü ve darbeci sanıklar yargılama dışı kaldı.  Haklarında hiçbir yasal işlem yapılmadı. Bursa’daki darbe gerçeği örtbas edilerek toplum vicdanında ve devlet nazarında hakikatlerin ortaya çıkması engellendi.

DARBEYİ ÖNLEYEN PAŞA EMEKLİ EDİLDİ

Bursa’da darbeyi engelleyen Bölge komutanı tümgeneral Seyfullah Saldık darbe sabahı 11:30’da yayımlanan İçişleri Bakanlığının darbe girişiminde bulunan personel listesine “darbe girişiminde bulundu” şeklinde yazıldı ve ardından kadrosuzluk gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından emekli edildi. Geldiğimiz noktada FETÖ’cüler tarafından hazırlanarak darbecileri koruduğu ortada olan sahte raporun düzeltilerek, ek iddianame ile Bursa’daki darbe girişimiyle ilgini yeni bir yargılama sürecinin başlaması da gerekiyor.

BURSA KAMUOYUNU CEVAP ARIYOR

Bursa kamuyu Bursa’daki darbe girişimini kahramanca canını ortaya koyarak engelleyen Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın neden emekli edildiği sorusuna yanıt arıyor. Darbecilerin hazırladıkları düzmece raporlarla haksız bir şekilde emekliye sevk edilen Saldık Paşa’nın uğradığı haksızlığın giderilmesini bekliyor. Bakalım Saldık Paşa’nın uğradığı haksızlık ve yaşadığı mağduriyet giderilecek mi?

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.