SON DAKİKA
Hava Durumu

Delil mi karartıyorsunuz?

CHP’li Yalova Belediyesi’nde sürdürülen soruşturmada 22 milyon liralık yolsuzluk yapıldığının belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak hapse atılan Başkan Yardımcısı Halit Güleç Bursa E Tipi Cezaevine konuldu.CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yolsuzluktan tutuklanan yardımcısını özel izinle hapishanede ziyaret ederken, akıllarda onlarca soru oluştu. İşte akıllara gelen ilk soru: Salman, cezaevinde 2 saat geçirdi ve yardımcısıyla ne konuştu?

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2020 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Delil mi karartıyorsunuz?

Şubat ayı başında CHP’li Yalova Belediyesi'nde muhasebe bölümünde çalışan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolan R.E.'nin Denizli'de yakalanmasının ardından sürdürülen soruşturma kapsamında, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Güleç'in şoförü B.E. ile Güleç'in sekreteri B.T. ve para aktarıldığı iddia edilen paravan şirketin sahibi müteahhit B.B., polis ekipleri tarafından Yalova Belediyesi'nde gözaltına alındı. 

SALMAN YARDIMCISINI ZİYARET ETTİ

Yolsuzlukla ilgili soruşturma devam ederken ilginç bir gelişme yaşandı önceki gün. CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Bursa cezaevinde yatan yardımcısı Halit Güleç’i başsavcılığın özel izni ile ziyaret etti. Bursa plakalı resmi bir araçla cezaevine gelen CHP’li Salman, özel izinle içeriye girdi. Burada diğer mahkumlar çıkarılarak Salman’la yardımcısı yolsuzluktan tutuklu Güleç, başbaşa 15-20 dakika görüştü. Ancak CHP’li Salman, cezaevinde 2 saate yakın kaldı. 

TUTUKLAMA DELİL KARARTILMAMASI İÇİN

Ziyaret akıllarda soru işaretleri bıraktı. Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk soruşturması kapsamında başkan yardımcısı delil karartma riski nedeniyle tutuklandı. Kendisini ziyaret eden Vefa Salman belediyenin en üstteki yetkili ismi. Kendisi bile açığa alınması gerekirken, soruşturmadaki en önemli ismi nasıl ziyaret edebiliyor? İkili arasında ne konuşuldu? Delil karartma riski varken Salman’a bu izin neden verildi? Salondaki diğer mahkumlar neden çıkarıldı? Salman’ın ziyarete geldiği Bursa plakalı resmi araç Nilüfer Belediyesi’ne mi ait? Salman’ın Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyareti de akıllardaki soru işaretlerine eklendi.  

KORKUNÇ İDDİALAR!

CHP’li Yalova Belediyesi’nde rüşvet çarkının yıllardır devam ettiği iddiaları ise gündeme bomba gibi düştü. İşin en ilginç yanı ise Vefa Salman ve CHP’nin mecliste azınlık olması. Meclis çoğunluğu AK Parti’de olmasına rağmen bu oylarla ibra ediliyor. İlişkiler oldukça karışık görünüyor ve Yalova’da soruşturmanın derinleşmesiyle çok daha vahim bulgulara ulaşılacağı ifade ediliyor. 

AK PARTİ ÜZERİNE GİTTİ AMA

CHP’li Yalova Belediyesi’nde patlayan rüşvet soruşturmasının ardından önemli bilgiler de gündeme gelmeye devam ediyor.  Eski bir belediye çalışanı sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmede, bu şüpheli ihaleler rüşvet söylentileri ile ilgili Yalova AK Parti teşkilatı konunun üzerine sürekli gidiyor ancak gelen müfettişler, onca iddiaya rağmen nedense bir şey bulamıyor. Enteresan olan müfettişleri belediye ziyafet sofralarında ağırlıyor ve bunları kamuoyuyla paylaşmaktan da çekinmiyor.  Tazminatını alamadan belediyeden atıldığını söyleyen belediye eski çalışanı, bir çok işçinin de kendisi gibi mağdur edildiğini vurguladı. 

İNCE’NİN KARDEŞİNE SALDIRI

Öte yandan CHP’nin önemli isimlerinden olan ve yıllarca Yalova Milletvekilliği yapan Muharrem İnce’nin kardeşinin yolsuzluk ihaleleri ve müfettişlerle ilgili konuşunca saldırıya uğradığı ve burnunun kırıldığı da gelen bilgiler arasında. Yalova’da dilden dile dolanan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının yıllardır sürmesine rağmen hala belki de soruşturmanın bir numaralı ismi olması gereken CHP’li Vefa Salman’ın kafa tutar gibi Bursa E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan yardımcısını özel izinle ziyaret etmesi, burada özel muamele görmesi nasıl açıklanabilir?
Alpaslan YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.