SON DAKİKA
Hava Durumu

Deprem yerine çukura mesai

Kentsel dönüşüm adı altında boş arazilere kat karşılığı yaptırılan binalardan elde edilen gelirleri deprem çalışmaları ve kentsel dönüşüm için kullanmak yerine Osmangazi Meydanı’na gömen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mesaisini de bu meydan ve Panorama müzesinde geçiriyor. 

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Deprem yerine çukura mesai

Alpaslan YILDIZ

Türkiye’de son yıllarda deprem gerçeği nedeniyle daha da ön plana çıkan kentsel dönüşüm çalışmaları, özellikle belediyelere verilen görevlerin başında yer alıyor. Çöküntü bölgelerin kaldırılarak, depreme dayanıklı konutların üretilebilmesi için verilen yetkilerle, belediyeler öncülüğünde olası bir depremden en az zararla çıkmanın ve vatandaşların dayanaklı binalarda ikamet etmelerinin önünü açıyor. 

BOŞ ARAZİLERE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Osmangazi Belediyesi ise çöküntü alanlarında uygulanması gereken kentsel dönüşümü boş arazilere bina yaparak gerçekleştirirken, bu binalardan elde edilen gelirleri çöküntü alanlarını kaldırmak yerine Osmangazi Meydanı projesine aktarıyor. Soğanlı ve Yunuseli’nde kentsel dönüşüm tanıtımıyla boş alanlara kat karşılığı yaptırılan binalardan elde edilen yüzlerce daireyi satarak oluşturulan kaynak, yeni kentsel dönüşümler yapmak yerine, Santral Garaj’daki meydan çalışmasında kullanılıyor.  Borçsuz belediye sloganı ile kendisini öne çıkarmak isteyen Dündar’ın Osmangazi bütçesini Yunuseli’de boş araziye kat karşılığı yapılan ve buradan elde edilen 112 konutun satışı ile dengelediği de başka bir gerçek.

MESAİSİNİ MEYDANA HARCIYOR

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm için kullanılması gereken kaynaklarla şantiye inşa edilen Osmangazi Meydanı projesine hem kaynakları hem mesaisini harcıyor.  Geçen yıl hafriyat çalışmalarına başlanan meydan için hemen hemen her hafta bir grubu ağırlayarak tanıtım yapan, mesaisini burada harcayan Dündar, kalan vaktini de Panorama müzesindeki reklam tanıtım işlerine harcıyor. 

KİMLERİ AĞIRLADI

İcraattan çok tanıtımla gündeme gelen Mustafa Dündar, son bir yıl içinde Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Ak Parti İl Yönetimi, İlçe belediye başkanları Oktay Yılmaz, Turgay Erdem ve Önder Tanır, kadın muhtarlar, erkek muhtarlar, 3 merkez ilçe kaymakamı, BUÜ ve BTÜ, BTSO, Bursa Ticaret Borsası, MÜSİAD, TMMOB, İMO, CHP Osmangazi Örgütü, meclis üyeleri, AK Parti milletvekilleri başta olmak üzere 40’a yakın grubu meydanda ağırladı. Başkanlık makamında yapılan kabul ve bilgilendirmelerin ardından meydanda geçirilen zaman ve ardından verilen yemeklerle son bir yılda en az 40 günlük mesaisini gruplara ayıran Dündar, televizyon çekimleri, tanıtım çekimleri ve haftada birkaç gün çalışmaları izlemek için ayırdığı vakti de bunlara eklediğinizde mesaisinin büyük kısmını Osmangazi Meydanı’nda geçirdiği gözler önüne seriliyor. Dündar, kalan vaktinde de Panorama müzesinde konukları ağırlıyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM NEREDE?

Oysa Osmangazi’nin en acil sorunlarından birisi kentsel dönüşüm ihtiyacı. Neredeyse tamamına yakını kentsel dönüşüm ihtiyacı olan Osmangazi’de, bugüne kadar ciddi adım atılmış ve kaldırılmış bir çöküntü bölgesi bulunmuyor. Dündar döneminde hazırlanan bir iki kentsel dönüşüm projesi de hayat bulmuş değil. Birinci derece deprem kuşağında olan ve altından en az iki fay hattı geçen Bursa ve Osmangazi’de, belediyelin hızlı bir şekilde özellikle çöküntü bölgelerinden başlayarak, kaynaklarını kentsel dönüşüm için kullanması gerekirken, ortaya çıkan bu tablo, gelecek için tehlike sinyallerinin bir göstergesi durumunda. 

DÜNDAR NEREYE KOŞUYOR? 

Osmangazi’nin kentsel dönüşüm başta olmak üzene kemikleşmiş sorunlarına eğilmek yerine daha çok reklam tanıtım ve kendini öne çıkaran çalışmalara ağırlık veren Dündar, gereken önlemlerin alınması ve Osmangazi’nin daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını geri planda bırakıyor. Hizmet noktasında eksik kalan ve özellikle deprem ve afetler nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar da bir an önce asıl konuya gelinmesini bekliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.