SON DAKİKA
Hava Durumu

Deşifre olunca yalana sığındılar!

Dünyayı sarsan koronovirüs tehlikesine karşı keyfe keder Avrupa turuna çıkan Nilüfer Kadın Korosu, yurda dönüşte karantinaya alınmadı. Bursa Şehir Gazetesi skandalı ortaya çıkarınca bilindik bir metoda başvurarak yalana sığındılar.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Deşifre olunca yalana sığındılar!

Türkiye ve dünya salgına dönüşen koronovirüs nedeniyle büyük bir mücadele verirken, Nilüfer Kadın Korosu tüm uyarıları kulak ardı ederek Çek Cumhuriyeti ve Avusturya turnesine çıktı. Onlarca kadından oluşan ekip, virüs kol gezerken onlarda Prag ve Viyana sokaklarında tur attı. Sonra ellerini kollarını sallayarak Türkiye’ye geldi.

Ama nasıl bir aymazlıksa bir yolunu bulup karantinaya alınmadan Bursa’ya geldiler. Başkanı da aynı zamanda doktor olan grubun bir başka özelliği ise virüsün etkili olduğu yaş grubunda çok sayıda üyesi olması. Karantinaya alınmamalarını büyük bir gururla Whatsapp gruplarında paylaşan Nilüfer Kadın Korosu üyelerinin bu skandal ihmalini Bursa Şehir Gazetesi bugünkü kapak haberinde kamuoyuna aktararak deşifre etti.

Büyük bir cehalet örneği sergileyerek iki konseri ertelemek yerine fırsatını bulmuşken Prag ve Viyana’yı gezen bu topluluk, bir de virüsle dalga geçerek şarkılar türküler söyledikleri yolculuğun kaydını yayımladı. Bursa’da yaşayan 3 milyon insanı sorumsuzca tehlikeye atan Nilüfer Kadın Korosu, Bursa Şehir Gazetesi’nin skandalı deşifre etmesinin ardından çevir kazı yanmasın tadında kamuoyuna açıklama diye bir metin yayımladı.

Kendi başkanlarını whatsapp yazışmalarında “Karantina’de değiliz çok şükür” sözlerine rağmen karantinada olduklarını ve 14 gün kuralına uyduklarını açıkladılar.

Kadın korosunun bu davranışı Nilüfer Belediyesi’ni de rahatsız etmiş olacak ki açıklamanın altına Nilüfer Belediyesi ilgilerinin olmadığını da eklemişler. Kenid başkanları tarafından yapılan açıklamayı panikle yalanlayan Nilüfer Kadın Korosu ile ilgili Bursa Sağlık Müdürlüğü vakit geçirmeden gereken adımları atması ve karantina uygulaması Bursa için büyük aciliyet taşıyor. Türkiye ve Bursa’da hayat durdurulurken, sıkıştıklarında yalana başvurdukları son iki açıklama ile net bir şekilde ortaya çıkan Nilüfer Kadın Korosu’nun keyfiyetine bırakılmadan tamamının bir an önce sağlık ekiplerinin kontrolünde karantinaya alınarak, 14 gün boyunca karantinada tutulmaları gerekiyor.

Şimdi gözler Sağlık İl Müdürlüğü’nde. Bakalım bu adımlar atılacak mı? Yoksa kadınların keyfiyetine mi bırakılacak karantina uygulaması?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.