SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar, iş makinalarını izlerken misyonerler belediyede cirit atıyor

Osmangazi Belediye Meclisi’nin yapıldığı belediye binasındaki meclis salonunda meclis üyelerine misyonerler tarafından meclis üyelerinin isimlerine gönderilen misyoner dergisinin dağıtıldığı ortaya çıktı. Posta ya da kargo ile gelmeyen ve üzerinde gönderenin isminin yazmadığı zarfları açan meclis üyeleri büyük şok yaşadı. Yaşanan bu olay sonrasında Osmangazi Belediyesi’nde bir yönetim boşluğu olduğu bir kez daha gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2021 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2021 03:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dündar, iş makinalarını izlerken misyonerler belediyede cirit atıyor

Osmangazi Belediyesi yine akıllara durgunluk veren skandala sahne oldu. Daha önce belediyenin yayınladığı dergide domuz resimleri yayınlayıp, çocuklara domuz saydıran Osmangazi Belediyesi, bu kez tam kalbinde misyonerlik faaliyetleri ile sarsıldı. Belediyenin yatak odası durumundaki belediye meclisine elini kulunu sallayarak gelen misyonerler, meclis üyelerinin adına hazırladıkları zarflarda misyonerlik propagandamı içeren dergileri bıraktı.

           

İHMAL Mİ BECERİKSİZLİK Mİ?

Osmangazi Belediye hizmet binasının başkanlık katında yer alan Meclis Salonu’nun önüne kurulan masalarda meclis öncesi meclis üyeleri hazırlık yapıyor. Burada meclis üyelerine zaman zaman da kontrollü bir şekilde düğün dernek tebrik kartları konuyor meclis üyelerine ulaşsın diye. Ancak bu kez akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı. Sarı zarfların içine misyonerlik dergisi koyan misyonerler, ellerini kollarını sallayarak meclis salonunun önüne bu zarfları bıraktı. Kimse müdahale etmediği gibi, bölgenin sorumlusu özel kalem müdürlüğü kontrol bile etmedi. Üzerinde göndericisinin ismi yazmayan zarfların buraya kontrol edilmeden konması en hafif tabiriyle çok ağır bir ihmal. Dahası büyük bir skandal.

HER İSTEYEN PAKET ZARF BIRAKAMAZ!

Bu aynı zamanda belediyenin nasıl sorumsuzca bir yönetim mantığı ile idare edildiğini de gözler önüne serdi. Zarflarda misyonerlik dergisi ve meclis üyelerinin ismine yazılı mektupların çıkması başlı başına bir skandalken, bu kadar kolay oraya ulaşılması başka neler olabileceğini de akıllara getirdi. “Ya şarbonlu zarf gönderilse? Ya da PKK, FETÖ propaganda malzemeleri dağıtılsa? Zarfı oraya getiren içinde bomba olan kutuyu da getiremez mi?” akla gelen ilk sorular. Oysa üzerinde sahibinin ismi ve adresi olmayan zarf ve paketler Özel Kalem Müdürlüğü tarafından açılarak kontrol edilmek zorunda. Geriye kalan diğer ihtimal ise zarfların görülmüş olma ihtimali. Bu daha da büyük bir skandal.

BU CÜRETİ NEREDEN BULUYORLAR

Bursa’nın kalbi durumundaki Osmangazi Belediyesi’ne girip misyonerlik faaliyeti yapan bu kişiler bu cüreti ve cesareti nereden buldukları da tartışma konusu. Belediyeye sorgusuz sualsiz girip onca zarfı kolayca meclis salonuna taşıyan, bu arada hiçbir kontrol mekanizmasından geçmeyen bu kişiler, başkandan ya da Özel Kalemden izin alarak mı yapıyor bunu? İzin aldılarsa kim verdi? Almadılarsa bu adamları koca belediyede kimse görmedi mi? Ne getirdiklerini sormadı mı? Açık içine bakmadı mı?

BAŞKAN İNŞAATTA MİSYONERLER BELEDİYEDE

Osmangazi Belediyesi’nin önündeki alanda inşaat halindeki adı meydan olan projede misafir ağırlayan her gün poz veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iş makinalarını izlemekten belediyeye vakit ayıramayınca, belediye de misyonerler cirit atıyor. Yönettiği belediyede misyonerlerin cirit attığı Dündar ve ekibi bu rezilliğe nasıl açıklayacak? Başkan iş makinalarını izlerken belediyede disiplinsizliğin başını alıp gittiği de bu son olayda bir kez daha gözler önüne serildi. Aslında kendisi de Batı Trakya göçmeni biri olan ve oradaki zulmü yaşamış bir insan olan Dündar’ın bu duruma kayıtsızlığı da büyük şaşkınlık oluşturuyor. Osmangazi’deki taciz skandalı tüm meclis üyelerinde şaşkınlık ve tepki oluştururken, Osmangazi Belediyesi’nin bu işin sorumlularına ne tür bir müeyyide uygulayacağı ya da uygulayıp uygulamayacağı merak konusu.

ÇOCUKLARA DOMUZLU DERGİ DAĞITTILAR

Osmangazi Belediyesi’nde geçen yıllarda yine belediyenin çocuklar için bastırdığı dergide domuz resimlerine yer verilmiş ve çocuklardan çiftlikteki domuzları saymaları istenmişti. Bursa Şehir Gazetesi’nin konuyu manşetine taşıması üzerine Osmangazi Belediyesi dergileri toplatmıştı. Daha önce benzer skandal yaşanmasına benzer bir skandala daha imza atan Osmangazi Belediyesi’nde başıboşluğu zirveye ulaştığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.