SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekrem’in 235 milyon liralık antrikot aşkı!

Kısa bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 8 milyon liralık temsil ağırlama giderleri için adeta Türkiye’yi ayağa kaldıran çamur medyası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dudak uçuklatan 235 milyonluk organizasyon ve menüsünü görmedi. Halkın ismini bile bilmediği alkol dahil menülere İBB, tam tamına 235 milyon lira tutarında ihale yaptı.  

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2020 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ekrem’in 235 milyon liralık antrikot aşkı!


Göreve geldiği günden beri hizmetleri ile değil rahat yaşamı, konfor düşkünlüğü ile kamuoyu gündeminde tartışılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 yılındaki organizasyonlar için 235 milyon liralık bütçe ayırdı.  İstanbul’un parasını İstanbulluların menfaati doğrultusunda kullanacağını ve en önemli projelerinden birinin tasarruf olacağını her fırsatta dile getiren CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, antrikot, mantarlı kiş, kinoa patlıcanlı keçi peynirli trio gibi çoğu kişinin ismini ilk kez duyacağı onlarca yemek çeşidini kapsayan menüye 235 milyon liralık bütçe ayırdı.

BÜYÜK BÖLÜMÜ YEME İÇMEYE AYRILDI

İBB tarafından 6 Ocak 2020 günü yapılan ihale ile İstanbul’un genelini kapsayan hizmet alım ihalesi gerçekleştirildi.  “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilecek muhtelif kültürel etkinlikler, organizasyonlar ile tanıtım, duyuru çalışmaları ve baskılı işlerin hizmet alımı işi” adıyla düzenlenen ihalenin bedeli ise 235 milyon 990 bin lira olarak belirlenmiş.  Ancak ihale içeriğinde 235 milyon liralık bütçenin çok büyük payı yemek menüsüne ayrıldığı ortaya çıktı.  

VAY ANAM VAY!

İhale şartnamesine göre yüklenici firma 100-3000 kişiyi kapsayan yemek organizasyonlarında 9 bin kişiye yemek verecek. Ekrem İmamoğlu’nun seçildikten sonra İBB başkanlık makamında büyük bir şov yapmasıyla gündeme gelen antrikot, verilecek yemeklerin başında geliyor.  Tart hamuru içinde sote mantar ve fesleğenli krem sos ile mantarlı kiş, sebzeli buğday rizottosu, mısır püresi ve kendi sosu eşliğinde tahinli piliç sarması, kinoa patlıcanlı keçi peynirli trio oldukça uzun listede yer alan yemeklerden bazıları. Alkollü alkolsüz gazlı içecekler de listede yerini alıyor. 

AKTAŞ’A ÇAMUR ATANLAR SUSUYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı hedef alan çamur medyası, bir süre önce belediyenin resmi konuklar için toplam 8 milyon lira olan ve çoğu belediye iştiraki ile desteklediği kooperatif ve benzeri yerlerden alınan ürünler için adeta Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ipek kozacılığından el sanatlarına kadar bir çok alanda o alanları desteklemek için yaptığı harcamalar lüks tüketim diye kamuoyuna lanse edilip, Aktaş’ın keyfe keder para harcayarak kamu kaynaklarını israf ettiği algısı oluşturulmaya çalışılmıştı. İşte o çamur medyası, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 235 milyonluk bu organizasyon israfını, antrikotlu alkollü menülerini görmedi, görmüyor. Çünkü onlara göre CHP’li belediyelerin yaptığı her türlü kepazelik kabul edilebilir.


Göreve başlamasından beri tatilleri, kurduğu sofralar, absürt açıklamaları dışında İstanbul’a çivi çakmayan İmamoğlu, öyle anlaşılıyor ki dönemini algı operasyonları ile vur patlasın çal oynasın organizasyon ve ziyafetlerle geçirecek. 
Alpaslan YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.