SON DAKİKA
Hava Durumu

Emirkoop’a kayyım atandı!

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, genel kurulda yönetimi kaybetmemek için şüpheli bir şekilde üye kaydı yapan S.S Bursa Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği (Emirkoop)Yönetimine kayyım atanmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2020 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2020 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Emirkoop’a kayyım atandı!

Alpaslan YILDIZ

Nilüfer Eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kontrolünde olduğu ileri sürülen Emirkoop’ta hileli üye kaydı ve yakın çevredeki insanlara kooparatif kurdurularak üye yazılması iddiasıyla yapılan başvuruyu inceleyen Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, kooperatifin denetlenmesi ve yeni alınan üyelerle ilgili iddiaların araştırılması için demetim kayyım atanmasına karar verdi. Kararla birlikte Nevzat Kara’nın denetim kayyımı olarak atanması yapıldı.

ŞOK İDDİALAR MAHKEME KARARINDA

Emirkoop üyesi S.S. DEMOS Yapı Kooperatifi’nin başvurusu üzerine dosyayı inceleyen mahkeme, ara kararının gerekçesinde şunlara yer verdi, “Davacı vekilin dilekçesinde; davalı birliğin genel kurulunun 25 Ekim 2020’de gerçekleşecek iken İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle ileri bir tarihe tehir edildiği, yeni genel kurul tarihinin davalı birlik yönetimi tarafından 27 Aralık 2020 tarihi olarak kararlaştırıldığını, davalı birlik yönetiminin gerçekleştirilecek olan genel kurulda yönetimi kaybetmemek adına birliğe şüpheli bir şekilde, yeni üye alımı gerçekleştirildiği, kendilerine yakın insanlara kooperatifler kurdurarak bunların üye olmasını sağladıklarını, gerçekleştirilecek olan olağan genel kurula kadar davalı birliğe yeni üye alınmaması hususunda tedbir kararı verilmesi talep edilmiştir. İncelenen dosya kapsamına göre kooperatif birliğine yeni üye alımının tedbir yolu ile sınırlandırılması mümkün değildir. Ancak ortaya konulan iddialar çerçevesinde dosyada gelinen aşama itibariyle davalıya denetim kayyımı atanması daha uygun bulunmuştur” denildi.

KAYYIM ATAMASI YAPILDI

Emirkoop’ta genel kurula kadar denetim kayyımı olarak Nevzat Karaın görev yapmasına karar verilirken, diğer talepler ise reddedildi. Emirkoop’ta Nilüfer Eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in önemli bir etkisi olduğu biliniyor. Zaten yönetim kurulunda Bozbey soy ismi taşıyan genel başkan yardımcısı Hüseyin Bozbey de görev yapıyor. Emirkoop’ta uzun zamandır ciddi iddialar kamuoyu gündeminde tartışılıyordu. Yapılan kayyım atamasının ardından genel kurulda ortaya çıkacak yeni tabloda geri dönük yapılacak incelemeler kurumda yeni depremlere neden olabileceği ifade ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.