SON DAKİKA
Hava Durumu

Erozan neden susuyor?

İP’in (İYİ Parti), CHP, HDP ve Saadet Partisi ile ortak hazırladığı iddia edilen ve içeriği kamuoyuna yansıyan Anayasa çalışmasıyla ilgili iddiaların odağındaki İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Erozan suskunluğunu sürdürüyor.  Erozan’ın toplantılara katıldığı netleşirken diğer İP Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun “Ben ve milletvekili arkadaşlarımızın hiçbiri böyle bir çalışmanın varlığına şahit olmadık. Son zamanlarda şaşırıyoruz." sözleri ise şaşkınlık oluşturdu. 

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erozan neden susuyor?

Alpaslan YILDIZ

İP’ten ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “İP Genel Başkanı Meral Akşener, Divandan ve GİK’den habersiz, CHP, Saadet Partisi ve HDP ile birlikte oturup 4 ay boyunca bir anayasa hazırlığı içinde bulunmuş. İYİ Parti’nin iki kurucusundan birisiyim ama CHP’li İbrahim Kaboğlu başkanlığında böyle bir anayasa taslağı hazırlandığından tesadüfen haberdar oldum.” sözleri ile kamuoyu gündemine bomba gibi düşen anayasa çalışmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. İP ve CHP anayasa hazırladıklarını inkar etseler de her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. 

NURİ OKUTAN VE AHMET KAMİL EROZAN

Özdağ, yaptığı açıklamada, “İYİ Parti’yi ilk önce Nuri Okutan, ardından da Kamil Erozan’ın temsil ettiğini öğrendim. İbrahim Kaboğlu bana taslak metni verdi. Taslak metnin başlığı ‘Anayasa demokrasi çalışması yol haritası.’ İlk toplantı 13 Ocak 2018 de yapılmış. Ortak ilkeler üzerinde mutabakat için çalışma paydaşı olan partilerin üç bölü dört ilkesi geçerlidir. 4 siyasi parti liderinin katılımıyla gerçekleştirilecek bilimsel bir anayasa toplantısı vesilesiyle kamuoyu ile örtülü veya açık bir şekilde paylaşılacaktır.’ şeklinde belirlenmiş.” İfadelerini kullandı. 

CHP VE İP İNKAR ETSE DE!

Anayasa çalışmasının deşifre olmasının ardından hem CHP hem de İP temsilcileri böyle bir çalışma olmadığını ileri sürüp inkâr etse de her gün çıkan yeni belgeler ve bilgiler bu çalışmanın yapıldığına işaret ediyor. İP’in TÜSES’te yapılan toplantılarda önce Nuri Okutan ardından da Bursa Milletvekili Ahmet Erozan’ın katıldığı ortaya çıktı. Anayasa çalışmasıyla ilgili tüm kesimler konuşurken Bursa Milletvekili olan ve konunun merkezinde yer alan İP Bursa Milletvekili Ahmet Erozan suskunluğunu koruyor. Oysa, toplantılara katıldığı ortaya çıkan Erozan, konuyu en net bilen isimlerin başında yer alıyor. Erozan, Almanya’nın başkenti Berlin'in Neukölln ilçesinde 21-22 Eylül tarihlerinde düzenlenen Demokratik Türkiye için Toplumsal Sözleşme Arayış Konferansı’na İP temsilcisinin katıldığını inkar etmiş ve temsilciyi reddetmişti. Ancak o toplantılara katılımla ilgili kendi sosyal paylaşımları ortaya çıkmıştı. 

EROZAN, TUMA ÇELİK İÇİN ÇEKİMSER KALDI

Milliyetçi muhafazakar ve demokrat olduğunu ileri süren İP’ten milletvekili olan Erozan, Türkiye’nin gündeminde büyük tartışmalara yol açan HDP’li Tuma Çelik’le ilgili ilginç tavrı ile de gündeme gelmişti. Son yapılan İP Kongresi’nde genel başkan yardımcısı seçilen Erozan, HDP’li Tuma Çelik hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan düzenlenen fezlekenin oylamasında da çekimser oy kullanmış ve tepki görmüştü. 

ANAYASA KOMİSYONU ÜYESİ

İP Bursa Milletvekili olan Ahmet Erozan, TBMM Anayasa Komisyonu üyesi olarak da görev yapıyor. HDP’nin de yer aldığı ortaya çıkan anayasa çalışmasına katılan, ses ve görüntü kayıtları olduğu öne sürülen Erozan’ın suskunluğu, Anayasa çalışmasını destekliyor mu sorularını akıllara getiriyor. İP’ten İhraç edilen Ümit Özdağ’ın Erozan’ın 4 partinin yaptığı anayasa çalışmasına katıldığını İP Milletvekili Aytunç Çıray tarafından da onaylandığını ifade etmişti. İP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Musavat Drevişoğlu da İP’ten bu toplantılara katılmış birinin ortaya çıkması durumunda kendisinin candan atacağını söyleyerek çok net bir şekilde iddiaları yalanlamıştı.  Öte yandan Ahmet Erozan’ın anayasa toplantılarına katıldığının ortaya çıkmasına rağmen diğer İP Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun bunu inkar eden açıklaması da şaşkınlık oluşturdu. Tatlıoğlu yaptığı açıklamada “Ben ve milletvekili arkadaşlarımızın hiçbiri böyle bir çalışmanın varlığına şahit olmadık. Son zamanlarda şaşırıyoruz." İfadelerini kullandı.

AHMET EROZAN KİMDİR?

İhanet anayasası olarak tabir edilen ve değiştirilemez 4 maddeyi değiştirmeye yönelik bir girişim olduğu ortaya çıkan çalışmada gözlerin üzerine çevrildiği İP Bursa Milletvekili Ahmet Erozan, 1950 Bursa Mudanya doğumlu bir hariciyeci. Saint Joseph Lisesi ardından da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Erozan, 1998 yılında Bosna Hersek Büyükelçiliğine atandı. Ahmet Kamil Erozan 4 sene bu görevi üstlendikten sonra, 2002 ve 2004 yıllara arasında AGİT Taşkent Ofisi Başkanlık görevini yürüttü.  2004’te bir süre Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği ve İdari İşlerden sorumlu Müsteşar yardımcılığı yapan Erozan, 2006 ile 2011 arasında OECD Daimi Temsilciliği olarak görev yaptı. En son Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreter 1. Yardımcısı olan Erozan, 2018 genel seçimlerinde Bursa’dan İYİ Parti milletvekili seçilerek siyasete geçiş yaptı. Erozan, son kongrede partinin genel başkan yardımcılarından biri oldu. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.