SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski İl Başkanı Torun’un yalanları ikindiyi bulmadı!

AK Parti’nin yönetimindeki FETÖ’cüleri koruduğu için kulağından tutup kapının önüne koyduğu eski İl Başkanı Cemalettin Torun’un Yıldırım eski Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile ilgili yalan ve iftiraları daha gün bitmeden deşifre oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2020 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 00:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eski İl Başkanı  Torun’un yalanları ikindiyi bulmadı!

İspanya’daki konferansının görüntülerini paylaşan Edebali,  “Makamlar geçici olsa da şahsi husumetler baki kalıyor maalesef. İspanya’da ki konferansta fotoğrafımın olmadığını iddia edenlere bu konferansta ki konuşmamı yayınlasam ıslah olurlar mı acaba? ” dedi.

Bursa, AK Parti İl Başkanlığı’ndan atılan Cemalettin Torun’un yıllardır içinde sakladığı kini nasıl iftira ve yalanlarla süsleyerek yeniden gündeme getirdiğini ibretle izliyor. İl Başkanı olduğu dönemde yönetimindeki FETÖ’cüleri koruyan ve birçok FETÖ’cünün avukatlığını yapan Torun, darbe girişiminden çok önce 2014 yılında FETÖ’cülerin Orhangazi Üniversitesi’ni mühürleyen Edebali’yi hedefe koydu.

FETÖ’cü medyaya beyanat veren Cemalettin Torun, “Edebali'nin yurtdışından 4 gün sonra döndü. Sordum net bir izahat getiremedi. İlçe başkanımıza da sordum, rapora da yazacağımız için ama net izahat gelmedi, kapalı kaldı" sözleri ile Edebali’yi zan altında bırakmaya çalışırken, yalan ve iftiralarına yanıt gecikmedi. Önce Bursa Şehir Gazetesi’ne konuşan İsmail Hakkı Edebali, iddiaları yalanlayarak süreci anlattı, sonrasında da yok denilen konferansın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

CEMO BUNLAR NE?

İsmail Hakkı Edebali’ye ve Bursa Şehir Gazetesi sahibi Nezir Asaroğlu’na hodri meydan diyen Cemalettin Torun, Edebali’nin konferansa katılmadığı iddiasının öne sürüldüğü haberde konferanstan tek bir kare foto olmadığı algısının oluşturulmaya çalışılsa da Edebali’nin yayınladığı videolar Torun ve haberi yapanların yalanını ortaya koydu. Şimdi kim yalan söylüyor Cemalettin Torun?

KİNİNİ KUSTU AMA AÇIK VERİYOR!

Malum yayın kuruluşuna konuşan Cemalettin Torun,  iftira ve yalanlarına tam gaz devam etti. Edebali tarafından yalanları birer birer çürütülen Torun bu kez Nezir Asaroğlu’nu hedef aldı. Torun, "Ben Pensilvanya'ya hiç gitmemiş, FETÖ elebaşıyla hiç görüşmemiş birisiyim. Ama o Pensilvanya'ya da gitti, FETÖ elebaşının elini de öptü. Benim hiçbir zaman FETÖ'yü metheden tweet'im paylaşımım asla olmamıştır. Ama onun defaatle FETÖ'yü metheden tweet'leri paylaşımları vardır.” derken, Abdullah Duman başta olmak üzere il başkanlığı döneminde gerek yönetiminde gerekse ilişkide olduğu isimleri unutuyor. Ve neden görevden alındığını da unutuyor. Kendi bağlantılarını izah etmekten aciz durumda olan Cemalettin Torun, yavuz hırsız ev sahibini bastırır mantığı ile çırpındıkça komik duruma düşüyor.

MİTİNGDE KONUŞMUŞ!

Kendini savunmak için mitingdeki konuşmaya sarılan Torun, "Ben 15 Ocak 2014 tarihinde il başkanı olarak atandım.  Özellikle 20 Mart 2014'te Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan sıfatıyla Bursa'ya geldiğinde miting yapmıştık. O mitingde il başkanı sıfatıyla yaptığım konuşma vardır. O bile yeter. O konuşma benim FETÖ'ye nasıl sert cümleler sarf ettiğimi göreceklerdir. Belki o tarihlerdeki en sert konuşmalardan biridir. Benim gibi çok sert cevap veren de çok azdır o tarihlerde." İfadeleri ile sözüm ona aklıyor kendini. Oysa o konuşmayı Cumhurbaşkanı’na takla atmak için yaptığını ana sınıfına giden çocuk bilir. AK Parti İl Başkanlığı koltuğunun konuşma değil icraat makamı olduğundan da haberi olmadığını da bu sözlerle ortaya koydu Torun.

YALAN ZEKA İSTİYOR TABİ!

İsmail Hakkı Edebali, 2014 seçimlerinden 2 ay sonra Cemalettin Torun beni Cansun Sarıyıldız’a gidelim diye aradı reddettim diyor buna sözüm ona cevap veren Torun,  15 Temmuz'dan sonra FETÖ'nün Bursa imamı olduğu ortaya çıkan Cansun Sarıyıldız ile kesinlikle bir görüşmesi olmadığını söyleyerek savmaya çalışıyor. Oysa AK Parti’nin FETÖ ile savaşının başladığı bir dönemde Torun’un söyleyecek başka sözleri, anlatacak icraatları olmalıydı. Bursa FETÖ çetesi tarafından haraca kesilirken Torun’un Sarıyıldız’ın Bursa imamı olduğunu öğrendiğine değil Bursalılar kargalar bile güler.

VE TEHDİT ŞANTAJ DİLİ

Asaroğlu’nu hedef alan Torun, “Devletin elinde bu konulara ilişkin her türlü bilgi belge mutlaka vardır. Kendisi çok iddialıysa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunabilir. FETÖ'nün imamıyla kim görüşmüş kim görüşmemiş ortaya çıkacaktır. Bunlar ortaya çıktığında sevdiği birisinin FETÖ imamıyla görüştüğü ortaya çıkarsa da hiç şaşırmasın, ben şaşırmam. Devlet bu kayıtları ortaya koyarsa bu FETÖ imamıyla kimler görüşmüş belirlendiği takdirde bu Nezir'in çok sevdiği birilerinin Cansun'la görüştüğü ortaya çıkarsa hiç şaşırmam. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Bırakın İsmail Hakkı Edebali'yi benim o kişiye götürmemi, hiçbir görüşmemiz olmamıştır, kayıtlar da ortadadır. Hodri meydan diyorum bu konuda da..." sözleri ile zaten kendini ele veriyor.

SANA KİM NEDEN İNANSIN

İsmail Hakkı Edebali ile ilgili iftira ve yalanları gün batmadan ortaya çıkan Cemalettin torun, Bursa imamı ile görüşme iddiasına da, "Tamamen iftira. Asla ve kat'a böyle bir şey yok. Hiçbir irtibatım olmamıştır. Tekrar ediyorum, hodri meydan diyorum" sözleriyle karşılık verdi. Peki, bir gün önce o yalan ve iftiraları ortaya çıkmış birine bir gün sonra kim neden inansın?

NE BİLİYORSAN AÇIKLA CEMO!

FETÖ medyasına verdiği beyanatta sözüm ona algı operasyonu çeken Cemalettin Torun’a çağrıda bulunuyoruz. Ne biliyorsan açıkla yüreğin varsa. Ne belge varsa elinde kamuoyuna göster. Kim nerede kiminle görüşmüş, kimin kimle ilişkisi var belgeleriyle dök ortaya. Öyle üstü kapalı sözüm ona şantaj ve tehditle olmaz bu işler. Çık ve mertçe sözlerini yutma isim isim açıkla Cemalettin Torun!

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.