SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik’te festival tartışması sürüyor!

Gemlik’te belediye tarafından izin verilen yöresel lezzet şenliği adı altındaki organizasyonlarla ilgili tartışmalar devam ediyor. Bu ay gerçekleştirilen Gemlik Belediye Meclisi gündemine de bu etkinlikler damga vurdu.  AK Parti Belediye Meclis Üyesi Selim Yavuz, Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in önceliklerinin değiştiğini, Gemlik esnafını ve sivil toplum kuruluşlarını küstürdüğünü, altı aydır sadece festival düzenleyerek vakit harcadığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
Gemlik’te festival tartışması sürüyor!

Gemlikbasın.net internet sitesinde yer alan habere göre AK Parti Belediye Meclis Üyesi Selim Yavuz, konuşmasında belediye yönetiminin 2025 yılı performans programında sorunları görmezden geldiğini ifade ederek, “Stratejik planda da açıkça görüldüğü gibi bir yıl daha sadece festivallerle vakit geçireceksiniz. Huzurlu bir kent yaratmaktan kastınız, insanları bölmek mi? Gençlik kollarınızı ön plana çıkarıp, 2.000.000 tl masraf ettiğiniz fuarda Cemal Enginyurt ile Cumhurbaşkanına hakaret ettirmek midir?” diye sordu. Yavuz, Başkan’ın seçim vaatleri ve performans programı arasındaki uyumsuzluğa dikkat çekerek şu eleştirilerde bulundu: “Seçim öncesi Gemlik’in giriş sorununu kökten çözeceğinizi vaat ettiniz, ancak ne stratejik planınızda ne de performans programınızda buna yer verdiniz. Üstelik konuşmalarınızda bu sorunun merkezi hükümet tarafından çözüleceğini söyleyerek topu taca atıyorsunuz.” Selim Yavuz, belediyenin bütçe tercihlerine sert tepki gösterdi: “Gemlik’te kentsel dönüşüm kamulaştırması için sadece 2.5 milyon TL ayırırken(syf 39) yani bir daire parası bile etmezken , kendi reklamlarınız ve haber servisleri için toplamda 28 milyon TL’ye yakın bütçe ayırıyorsunuz. Haber servisi için 8 milyon, hatta Keloğlan heykelinin bakımı için bile 500 bin TL bütçe koymuşsunuz. Bir can, festivalden ve reklamlardan çok daha değerlidir! Bunun vebalini veremezsiniz. Lütfen bir belediye başkanı gibi davranın, dernek,futbol kulübü, festival veya vakıf başkanı gibi değil.”

“BİSİKLETLE ŞOV YAPTINIZ, AMA BİSİKLET YOLUNUZ YOK!”

Selim Yavuz, performans programında otopark, bisiklet ve engelli yollarına bütçe ayrılmamasını da eleştirdi. Başkan’a yönelik olarak, “Bisikletle şov yaptınız ama Gemlik’te bisiklet yolu yok. En çok engellinin yaşadığı kentlerden biri olduğumuzu söylüyorsunuz, ama bir gün engelli aracıyla sokaklarımızda dolaşmayı denediniz mi?” diye sordu. “Zeytin Ağacı Takdiri ve Bir Teklif”Yavuz, belediye önüne dikilen zeytin ağacını takdir ettiğini belirtti ve ek bir öneride bulundu: “Bu ağacın etrafına Gazze’deki zulmü ve masum çocukların yaşadığı acıları anlatan bir köşe yapılsa, çok daha anlamlı olur.”

“2025 PERFORMANS PROGRAMI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

Yavuz, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Gemlik halkı, vaatlerinizi beklerken hayal kırıklığı yaşadı. Biz AK Parti olarak depreme dirençli, çevreye duyarlı, üreten, paylaşan ve akıllı bir Gemlik istiyoruz. Trafik ve otopark sorunu çözülmüş, dayanıklı bir şehir için çalışmanızı bekliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.