SON DAKİKA
Hava Durumu

Güler Abla tacizin peşini bırakmıyor!

CHP Osmangazi İlçe Bakanı Mete Akyolcular’ın iki kadını taciz ettiğinin ortaya çıkması üzerine daha ilk dakikadan itibaren olayın peşini bırakmayan CHP eski Pm Üyesi Güler Buğday, aradan geçen süreçte gereken adımların atılmamasına sosyal medya hesabından yazdığı yazı ile çok sert tepki gösterdi. Buğday, örgütün bu olaydan çok büyük yara aldığını belirterek İl Başkanı İsmet Karaca’yı istifaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2021 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2021 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Güler Abla tacizin peşini bırakmıyor!

CHP Osmangazi’de yaşanan taciz skandalıyla ilgili CHP’de sessizlik devam ederken, Yazar ve eski PM Üyesi Güler Buğday, sosyal medya sayfasından çok ağır bir yazı kaleme alarak olayın peşini asla bırakmayacağını bir kez daha açıkladı. “Aklı başında, namuslu, vicdanlı, ahlaklı ve aile birliğine, etik ve insani değerlere, gelenek ve göreneklerimize saygılı bireyler bu durumu içine sindiremedi” diyen Buğday,  “Bu olay ister eski, ister şimdi yaşanmış olsun, hiç beklemeden sorumluların partiden ihracı gerekir. İl Başkanı olan, yıllardır bu çirkinliğe muhatap olan  ilçe başkanının kankası olan ve bu tür olaylarla partinin anılmasına sebep olan şahısta hemen istifa etmeli ya da görevden uzaklaştırılmalıdır!!! Kendisini PM’ye taşıyan ve o süreçte etik olmayan birçok olaya imza atan ekibe olan borcunu ödemek için bir kadın vekilimizin suskunluğu; hatta bu olayı gereksiz kurtarma çabalarından dolayı da kendisi genel merkezce kınanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

“ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM”

Buğday, gereken uyarıları yaptığını, yapılması gerekenleri de en üst organda görev yapanlara ve vekil olarak da Bursa’yı temsil eden arkadaşlara defalarca ilettiğini anlatan Buğday, ısrar edip gereğinin yapılması noktasında da talebini sürekli ilettiğini aktardı. Buğday, “Bu tür bir iddianın üstünün örtülmesine, hafife alınmasına, siyasi ve çıkar beklentileri ile sulandırılmasına kimsenin ve CHP örgütünün onayı yoktur. Bu çirkin iddia karşısında ne yazık ki Bursa örgütünde sorumluluk taşıyan kadın erkek yöneticiler gerekli tavrı, duyarlılığı ve tüzük gereği yapılması gerekenleri yapamamıştır.  Genel Merkez Yönetimi süreci bekleterek, geciktirerek veya engelleyerek unutturmaya çalışarak sınıfta kalmıştır!!!!” dedi. 

KARACA’YA ÇOK SERT TEPKİ

Güler Buğday, sol/sosyal demokratların hiçbir koşulda özellikle CHP içinde böyle bir iddia karşısında sessiz kalamayacağını anlatırken, İl Başkanı İsmet Karaca’ya sert sözlerle yüklendi. Buğday, “Zaten bu taciz olayını bizzat kankası olan, yıllarca benzer ilişki ve tavırları nedeniyle tartışılan ve konuşulan il başkanı da yazılı açıklaması ile olayın doğruluğunu dile getirmiştir. Hata İl Başkanı açıklamasında iddiayı ikrar ederek bu konunun zamanı ile ilgili ve o ilçe başkanının o andaki konumu sanki böyle bir suçu işlemesine mani değilmiş gibi saçma sapan bir açıklama yapmıştır” diyerek iddiaların doğrulandığını vurguladı. Buğday, “Bu olay ortaya döküldükten sonra birçok partilinin, üst düzey sorumluların, vekillerin de bu iddiayı bildiği de ortaya çıkmıştır. CHP Genel Merkezi kamuoyuna yansıyan, herkesi çok üzen ve utandıran hatta endişe duyulmasına sebep olan bu çirkin olayda gereken refleksi bir türlü gösterememiştir. Üstelik ilimizde biri Genel Başkan Yardımcısı, diğeri suçlanan bu ekiple birlikte her türlü kata küllüyü çevirip ısrarla PM’ye giren iki kadın vekil bulunmaktadır. Her iki kadın vekilimizde birer kız çocuğu annesidir” dedi.

NURHAYAT’A ÇOK SERT SÖZLER

Yazısında Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na da ağır sözlerle yüklenen Buğday, “PM’ye girişini bu il ve ilçe yönetiminin kendisine sağladığı, destekle sağlayan, hatta “Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” olabilmesi için kendisini öneren, ısrar eden ve kirli pazarlıklar yapılarak kazandırılan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu çirkinlikler karşısında bir kadın ve bir anne olmasına karşın üç maymunu oynamıştır. Tek kelime kınama bile yapamamıştır. Bir insana diyet ancak böyle ödetilir. Hatta PM’ye girebilmek için Mudanya Belediye Başkanı, İl Başkanı, Osmangazi İlçe Başkanı başta olmak üzere kendi sözlerinden çıkmayan bazı ilçe başkanlarıyla birlikte parti suçu olan yakışıksız çalışmalar yapmışlardır” diye konuştu.

OĞUZ KAAN SALICI’YA ÇAĞRI

Doğruları savunmaktan geri durmayacağını anlatan Buğday, “Bir yerde tuz kokarsa kimse temiz ve sağlam kalamaz. CHP Genel Merkezinde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'yı bir kez daha göreve davet ediyorum. Oğuz Kaan Salıcı'yla birlikte Sosyal Demokrasi Vakfı’nın kurucu birer üyesi ve eski PM üyesiyim. Ülkedeki tüm sorunlara parmak basan, 5 adet ülke gerçeklerini yazdığım, belgesel konumda siyasi roman ve binlerce makalesi olan bir ablası olarak rica ediyorum. Genel Merkezdeki tüm karar vericiler unutmayın ki;  Gerçekler ve namuslu olma erdemi 40 tan büyüktür...”” dedi.

BUĞDAY’DAN TACİZLE İLGİLİ SORULAR

Konuyla ilgili soruşturmayı yöneten Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer'e de 5 soru yönelten Buğday, bu soruları şöyle sıraladı: “1- Bu iddiayı her şeyin sorumlusu olan ve kankası olan İl Başkanı bizzat kendisi doğrulamıştır. Siz neyi soruşturuyorsunuz?  2- Böyle bir olayın ne zaman yapıldığının, tacize uğrayanın yaşının hiçbir önemi yoktur. Zaman aşımı gibi bir saçmalığa kimse tenezül etmesin!!! 3- Ayrıca İl Başkanı, Osmangazi İlçe Başkanıyken de bu şahıs onun yardımcısıydı. 4- Soruyorum herkese bu şahsa ilçe başkanlığından mecbur bırakılarak istifa ettirilmesi yeterli midir? 5- Bu şahıs şu an en önemli görevlerden biri olan Kurultay Delegesidir. Şimdi soruyorum: CHP’de yani genel merkezin çağrısıyla şu an üst düzey bir toplantı yapılsa; büyük veya küçük kurultay toplansa davet edilecek 40 delegeden biri şu an ilçe başkanlığından istifa eden bu şahıstır. Bu saygın ve önemli görevi ifa etmek için Ankara'ya davet edilecek, ağırlanacak, hatta arzu ederse her konuda söz söylemek için söz alıp kürsülerden konuşma yapabilecektir... Şimdi tüm örgüte ve sağduyulu örgüt emekçilerine soruyorum. Bu suskunluk veya savsaklamayı kabul edebilir misiniz? Bu olaylara sebep olmuş olan, aynı tür iddialarla adı anılan, il başkanlığı koltuğunda oturan ve partinin en az yarısını muhatap almadan kendi siyasi hedefine gitmek için susan sessiz kalan ve bu çirkinliği koruyan bir il başkanıyla temsil edilmeyi içinize sindirebiliyor musunuz?”

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.