SON DAKİKA
Hava Durumu

Haydi Bursa tableti olmayan çocuk kalmasın!

Hem dünya hem de Türkiye tarihi bir dönemden geçerken, pandemi sürecinde okulların açılamaması nedeniyle uygulamaya alınan uzaktan eğitimde evlatların eğitimden geri kalmaması için Bursa Şehir Gazetesi olarak Bursa’ya imkânı olmayan çocuklar için bilgisayar bağışı kampanyasına davet ediyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2020 21:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Haydi Bursa tableti olmayan çocuk kalmasın!

“Haydi, Bursa bu evlatlar bizim” diyerek başta Bursalı firmalar olmak üzere kenti, eğitim seferberliğine davet ediyoruz. Uzaktan eğitimin en önemli materyali tablet ve her çocuğun önünde bilgisayar maalesef yok. Bursa’da bir evladın bile bilgisayarı olmadığı için eğitimden geri kalmasını, hiçbirimiz kabul edemeyiz.

Şimdi hep birlikte eğitim için elimizi taşın altına koyma, evlatlarımızı tabletle buluşturma vaktidir. İmkanlarımızı, evlatlarımızın eğitimi, ülkemizin geleceği için seferber etme vaktidir. Bugün yapılacak en önemli ve vazgeçilmez görev, imkanımız çerçevesinde imkanı olmayan evlatlarımızı bilgisayarla buluşturup eğitimle bağlantılarını sağlamaktır.

ÜST ÜSTE KAMPANYALAR DÜZENLENİYOR

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde uzaktan eğitime ulaşamayan öğrenciler için farklı noktalarda kampanyalar düzenlenirken, çok önemli bir bağış da BAYKAR Makine Genel Müdürü Selçuk Bayraktar’dan geldi. Bayraktar, tam 5 bin öğrenciye uzaktan eğitime erişebilsinler diye tablet bilgisayar hediye edeceklerini açıkladı.  Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bayraktar, ''Türkiye’mizin dört bir köşesindeki cevherlerimiz için. BAYKAR olarak 5.000 öğrenciye uzaktan eğitimlerine katkı sunmak için tablet bilgisayar hediye ediyoruz. Dünyanın en iyi mühendislerinin, sanatçılarının, bilim insanlarının yetişmesi umuduyla.'' ifadelerini kullandı.

KIZILAY KAMPANYASINA BAĞIŞ YAĞDI

Kızılay’ın bir televizyon kanalıyla ortaklaşa düzenlediği canlı bağış kampanyasına da milyonlarca lira ve SMS bağışı gerçekleşti. Türkiye’de böylesi bir eğitim seferberliği başlamışken, Türkiye’nin 4. büyük kenti Bursa kendi evlatlarına sahip çıkmak, onları bir tanesini bile dışarda bırakmayacak şekilde uzaktan eğitime erişimini sağlamalı.

BURSA BUNU ÇOK RAHAT BAŞARABİLİR

Buradan tüm Bursa’ya, tüm Bursalı firmalara, sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflara, iş dünyasına, ticaret insanlarına yani imkanı olan herkese sesleniyoruz. Bir öğrencinin bile eğitimden geri kalmaması, evlatlarımızın kayıp nesil olmaması, bir çocuğun bile boynunu bükülmemesi için şimdi hep birlikte tüm gücümüzle eğitim için seferber olalım. Kayıp nesiller oluşmaması için bugün elimizde imkan var olanak var. O olanakları ülkenin geleceği için kullanma vaktidir.

MİLLİ EĞİTİMDE HUMMALI ÇALIŞMA

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bilgisayar alma imkanı olmayan öğrencileri belirlemek için çalışmalarını tamamladı. Bursa genelinde 300’e yakın EBA destek noktası oluşturuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Dülger, imkanı olmayan öğrenciler için kendilerinin de girişimlerini olduğunu açıkladı. Her ne kadar teknik altyapıyla ilgili gereken bir çok önlem alınmış olsa da asıl desteğin sağlanması gereken çocuklar böylesi bir dönemde yalnız ve çaresiz bırakılmamalı. Hep birlikte bunu başarabiliriz!

Haydi Bursa evlatlarının eğitimi için büyük seferberliğe katıl!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.