SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayri Türkyılmaz’ın danışmanına Cumhurbaşkanına hakaretten dava

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2020 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2020 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayri Türkyılmaz’ın danışmanına  Cumhurbaşkanına hakaretten dava

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın danışmanı olan Harun Karanfilci’ye sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

CHP’li siyasetçilerin siyaset üretmek yerine hakaret dilini kullanmaları uzun zamandır kamuoyunda tepki çekerken, artık iş danışmanlara kadar indi.

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın göreve getirdiği danışmanı Harun Karanfilci, sosyal medya ve kullanmakta olduğu twitter hesabı üzerinden 13 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretleri nedeniyle açılan soruşturmanın ardından hakim karşısına çıkacak.

Şüpheli Harun Karanfilci’nin yapılan incelemenin ardından düzenlenen iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluğu. Ödüllü” ibareleri yazılı fotoğrafını paylaşarak, üst kısmına (ÇÖKÜŞ(Bir Recep Tayyip Erdoğan eseri), Bakanlaryetmezhükümetistifa etsin,  AKPdefol” şeklinde paylaşımlarda bulunduğunun sabit olduğuna yer verildi.

Yapılan incelemede şüphelinin eylemlerinin 5237 sayılı TCK 299/1 maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına Hakaret suçunu oluşturduğunun belirlendiğine yer verilen iddianamede, şüpheli hakkında Adalet Bakanlığı’ndan istenen iznin verildiği vurgulandı.

CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın danışmanı Harun Karanfilci’nin eylemine uyan  TCK 299/1, 299/2 ve 53. Maddeleri gereğince cezalandırılması istenirken, suçun kasti olarak işlenmiş olması nedeniyle de 5237 sayılı TCK’nın 53 maddesi gereğince belli haklarını kullanmaktan alıkonulması talep edildi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir belediyenin Başkan danışmanı sıfatıyla görev yapan çalışanının ülkenin cumhurbaşkanına hakaret ettiğinin sabit olmasının ardından CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu. Türkyılmaz, daha önce hakkında rüşvetten soruşturma açılan özel kalem müdürünü savunarak korumaya almıştı.

Öte yandan daha önce açılan iki soruşturmayı haber yapan ODA TV, Sol gibi yayınların Harun Karanfilci’nin CHP’li Mudanya Belediyesi’nde danışman olarak görev yaptığını gizledi. Tasarımcı, reklamcı, grafiker olarak tanıtılan Karanfilci’nin 10 bin TL maaşla Türkyılmaz’a danışmanlık yaptığını bu yayınların bilinçli olarak gizlemesi, bu tür yayınların ne kadar objektiflikten uzak olduğunu da bir kez daha ortaya koydu.

8Kemal Benek)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.