SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayri’nin büyük ayıbına tokat gibi raporlu yanıt!

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, özellikle imar konularında verdiği dilekçelerle kendisini köşeye sıkıştıran Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz Paşa hakkında mahkemeye başvurarak kısıtlama kararı istemişti. Paşa hakkında gereken çalışmayı yapan psikiyatri heyet polikliniği, adeta tokat gibi bir rapor hazırladı. Heyet Paşa’nın akıl sağlığının ve tüm melaikelerinin yerinde olduğuna karar verirken şimdi Yaşar Paşa’nın yüklü bir tazminat davası açması bekleniyor. 

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2020 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2020 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayri’nin büyük ayıbına tokat gibi raporlu yanıt!

Hizmetleriyle değil skandallarıyla tanınan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede imara aykırı uygulamaları nedeniyle kendisi hakkında binlerce dilekçe veren emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz'ün dilekçe vermesinin önüne geçmek için kısıtlama talebiyle mahkemeye başvurmuştu. Bosna Harekatı’ndaki en üst Türk komutan olan ve Güneydoğu’da çok sayıda kahramanlığa imza atan Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz hakkında mahkemeye bu taleple yapılan başvuru kamuoyunun vicdanını sızlatmıştı. 

"DİLEKÇELERDEN GÖREV YAPAMIYORUZ"

Mudanya Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe veren CHP’nin skandallarıyla ünlü Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz’ün 2016 yılından itibaren Kentsel SİT alanı koruma amaçlı uygulama imar planı kapsamında kayıtlı bulunan bir işyeri ile ilgili Mudanya Belediyesi'ne verdiği dilekçe sayısının yüzlerce olduğunu belirterek, aynı konu ve yerle ilgili Mudanya Belediyesi İmar ve Zabıta müdürlüklerinin yanı sıra BİMER'e, CİMER'e, Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı'na dilekçeler gönderdiğini ve tüm bu kurumların da aldıkları talepleri tekrar belediyenin ilgili birimlerine yönlendirdiği gerekçesiyle mahkemeye kısıtlama kararı için başvurmuştu. Türkyılmaz, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, söz konusu dilekçelerden ötürü kamu görevlilerinin görevini yapamayacak duruma getirdiğini öne sürdüğü Yaşar Karagöz Paşa hakkında, gerekli raporların alınarak kısıtlanması yönünde karar verilmesini talep etti.

YAŞAR PAŞA’YI YILDIRAMADI

CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın 2018 yılındaki bu başvurusu üzerine Yaşar Karagöz Paşa, Facebook'taki sosyal medya sayfasından Başkan Türkyılmaz'a o dönem veryansın etti. Önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Aktürk zamanında da Mudanyalıların hakkını savunduğunu ve böyle bir muamele görmediğini vurgulayan Karagöz Paşa, “Kısıtlansam ne olur ki? Zira dilekçe yanlışlarla dolu. Sen Mudanya'da büyürken, benim vatan için ne hizmetler verdiğimi tatbiki biliyorsun Hayri. Bu sana yakışmadı. Hiçbir siyasetçinin de aklına bu kadar cinlik gelmemiştir. Kalan sürende daha başarılı, akılcı, hukuka uygun işler yapmanı dilerim. Kusur gördüğüm yerler için yine gerekirse yüzlerce dilekçe vereceğim” ifadelerini kullanmıştı. 

İŞTE TOKAT GİBİ RAPOR!

İşte Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 20.01.2020 tarih ve 2019-1507 sayılı evrakı ile TMK 405 madde kapsamında değerlendirilmek üzere sağlık kuruluna çıkarılan Yaşar Paşa ile ilgili beklenen karar 22 Ocak 2020 tarihinde düzenlendi. Raporda kısaca daha önce psikiyatrik bir öyküsünün olmadığı, verdiği dilekçelerin gerekçelerini açıklayabildiği, normal yaşan aktivitelerini kendi bakımını ve sosyal ilişkilerini etkilemediği vurgulanırken, istenen psikometrik testlerin de normal sınırlarda olduğu ifade edildi. 

KURUL UTANÇ BAŞVURUSUNA GEREKEN CEVABI VERDİ

Kurul raporun sonuç bölümünde aklı dengesinin mevcut haliyle Yaşar Paşa’nın akıllıca bir yaşam sürmesi için yeterli olduğuna, mevcut haliyle normal bir yaşam sürdüğüne, mevcut haliyle devamlı bakım ve korumaya muhtaç olmadığına karar verdi. Yine mevcut haliyle iradesinin verdiği kararlar ve hareketlerinin sağlıklı olduğuna, kendi işlerini görecek durumda olduğuna, zihinsel hastalığı nedeniyle sürekli yardıma muhtaç olmadığına, başkalarının emniyetini tehdit etmediğine ve muhafaza altına alınmasına gerek olmadığına vurgu yapılırken vasi tayini yapılmasına gerek olmadığının altı çizildi. Ve mevcut halinin hâkimlikçe dinlenmesinde yarar olduğu belirtildi. 

PAŞA TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM DEMİŞTİ

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından Bosna Kahramanı Yaşar Karagöz Paşa tazminat davası açacağını açıklamıştı. Bilimsel raporla da aklı dengesinin yerinde olduğu belirlenen Yaşar Paşa tazminatı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını ve dava kararının bir nüshasını da Belediyenin kapısına asacağını ifade etmişti. Şimdi gözler mahkemede. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli bir komutanı, bu ülke için Güneydoğu’da Bosna’da görev yapmış bir askere bu utanç verici süreci yaşatan CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, utanıp özür diler mi acaba?

Alpaslan YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.