SON DAKİKA
Hava Durumu

Holiday İnn Otel’le ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor! İşgalciye üniversiteden dava!

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında rektör Ayhan Kızıl’ın döneminde inşa edilen ve 49 yıllığına 20 dönüm arazi tahsis edilen Holiday İnn Otel, bu kadar arazi yetmeyince Üniversiteye ait arazileri de işgal ederek kiraya verdiği ortaya çıktı. Bursa Uludağ Üniversitesi ile sık sık mahkemelik olan otelin işgal ettiği alanlar için 2018'de dava açtı. Geçen hafta bilirkişi tespiti yapılan davayı üniversite kazanırsa otel geriye dönük ecrimisil ödeyecek! Rektör Saim Kılavuz’un hazırlanan rapora tapu kaydını işlettiği de öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Holiday İnn Otel’le ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor! İşgalciye üniversiteden dava!

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında refakatçiler için bir otel yapma fikrinin ortaya atılmasının ardından Ayhan Kızıl’ın rektör olduğu 1997 yılında yatırımcı Sedat Çağlar’a 35 yıllığına 6 bin 700 metrekare alan tahsis edildi ve Holiday İnn Otel inşa edildi. Kızıl’ın görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala, 1999 yılında ise otele arazi yetmemiş olacak ki tahsis 20 dönüme yükseltilirken sadece 12 bin dolar kira belirlendi.

O ARAZİ DE YETMEMİŞ!

Holiday İnn Otel’e 20 dönüm arazi de yetmemiş ve Çağlar, çevredeki üniversiteye ait arazileri de işgal ettiği gibi bunları bir de ticari işletmelere kiraya verdiği ortaya çıktı! İşletmeci 20 dönüm araziye bin dolar kira öderken, tahsis alanı dışında kalan bölümde yer alan 2 dönümlük alanı bir kafeye 3 bin avro artı KDV bedelle kiralıyor. 20 dönüm araziye bin dolar kira ödeyen yatırımcı 10’da birini 3000 avroya kiraya verdi. Bununla da yetinmeyen Çağlar, çarşı adı verilen bir yer daha inşa ederek ki burasıda tahsis alanının dışında kalıyor, buraları da farklı işletmecilere kiraya verdi. Kamu arazisini haksız yere işgal ederek kiraya verip haksız kazanç sağlayan Çağlar, kiracılarıyla sorun yaşayınca usulsüzlük de ortaya çıktı.

ÜNİVERSİTE DAVA AÇTI

Holiday İnn Otel’in sahibi Sedat Çağlar’ın kır düğün salonu olarak kiraya verdiği kafe işletmecisi ile sorun yaşaması ile ortaya çıkan bu işgal durumu üniversite yönetimini de harekete geçirdi. İşletmeciye haksız işgal ve tespit davası açan üniversite yönetimi, işgal edilen arazisinin geri iadesini ve haksız kullanımdan kaynaklanan maddi kaybı tahsil etmek istiyor.

TESPİT YAPILDI

Üniversite tarafından açılan dava kapsamında geçen hafta bilirkişi incelemesi gerçekleştirildi. 20 dönümlük arazi tahsisinin dışında kalan alanlarla ilgili tespitler yapılırken, Rektör Prof. Dr. Saim Kılavuz tarafından hem tapu kaydı hem de diğer evraklar rapora kaydettirildi. Şimdi gözler mahkemeye çevrildi. Tüyü bitmemiş yetin hakkı olan arazileri adeta gasp ederek işgal ettikten sonra üstüne bir de kiraya vererek haksız kazanç elde eden Sedat Çağlar’ın bu durum karşısında ne yapacağı da merak konusu.

DEFALARCA MAHKEMELEŞMİŞ!

Holiday İnn Otel, sözleşme şartlarına uymama ve başkaca konularla ilgili üniversite ile çok sayıda davalaşmasına rağmen bu davaların tamamını Çağlar’ın kazanması da ilginç bir durum olarak ortaya çıkıyor. Bu kez köşeye sıkışan Çağlar’ın işgal ettiği araziler üzerindeki kurulu tesislerden biri de kendi özel katı olan bina. Binanın alt katında düğünler sırasında ikramlar için bir salon bulunurken üst katı ise Sedat Çağlar’ın özel ofis olarak kullanılıyor.

DEVİR VE KİRALAMA HAKKI VAR MI?

Şimdi en çok merak edilen konulardan biri de Kızıl ile Çağlar arasında oldukça ballı bir şekilde yapıldığı ortaya çıkan sözleşmede devir ve kiralama hakkının olup olmadığı. İddiaya göre devir ve kiralama hakkı sözleşmede yer almıyor. Bu durum sözleşmenin fesih edilmesinin de önünü açabilir. Ciddi bir kamu hakkı gaspı olduğu anlaşılan Holiday İnn Otel kiralamasıyla ilgili tartışmaların önümüzdeki günlerde daha da süreceği görünüyor. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin hakkını ve hukukunu koruma noktasında açtığı davanın sonucu merak ediliyor.

Alpaslan Yıldız

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.