SON DAKİKA
Hava Durumu

İlber Ortaylı'dan eski Bursa Valisi'ne tepki

CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, İngiltere'de Kraliyet ailesini sarsan ayrılık kararını yorumladı. Konuşmasında kraliyetteki adab-ı muaşeret kurallarından da bahseden Ortaylı, Kraliçe Elizabeth'in son Türkiye ziyaretinde önemli bir hata yapıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2020 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 01:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İlber Ortaylı'dan eski Bursa Valisi'ne tepki

Önemli bir protokol hatası yapıldığının altını çizen Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Kraliçe Elizabeth, Bursa ve İstanbul'u ziyaret etmişti. Ziyaretinde Bursa Yeşil Cami'nin imamı Yusuf vardır, ondan kraliçe için makam okunması istenmiş. Çünkü kraliçe bir mezhebin başı. Anglikan Kilisesi'nin koruyucusudur. Dine yakın ritüelleri var. O zamanki Bursa Valisi Şehabettin, tutup oraya ilahiyat fakültesi hocası diye kendi arkadaşını seçti. Ben hayatımda bu kadar tövbe estağfurullah kötü Kur'an-ı Kerim okuyan görmedim. Böyle garip bir makam falan yok yani, bize hiç uymuyor. Ve kraliçenin suratı ekşidi. Onu bile belli etmedi ama. Böyle şeyler olmaz, her anı çok iyi planlanır. Kendisi de teferruatla ilgilenir. Bu çok önemli, böyle bir gaf yaptık. Kayda geçmesinde fayda görüyorum, bunu yazacağım" dedi.

Buna benzer bir gafı da Obama'nın yaptığını anlatan Ortalı, "Devlet adamları şapur şupur öpüşüyor ya kraliçeye daha samimi davranmaya kalktı. Resmen söyledi, 'Benim şahsiyetime dokunma' dedi" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.