SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl, akıllı hizmetlerle gelişiyor

Son dönemde icraatlarıyla sadece Bursa’nın değil tüm ülkenin gündemine sık sık gelen İnegöl Belediyesi, sağlıktan turizme, altyapıdan üst yapıya, spordan kültür sanata, dijital hizmetlerden sosyal hizmetlere kadar her alanda örnek projelere imza atıyor. İlçe salgın dönemi olmasına rağmen adeta şantiyeye dönerken, hayatın her alanında 7’den 70’e her bireyin taleplerine karşılık veren hizmetlerle donatılıyor. Belediye 2020 bütçesinin yüzde 40’ını yatırıma dönüştürerek, adeta belediyecilik dersi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl, akıllı hizmetlerle gelişiyor

Bursa’da yaptığı hizmetlerle öne çıkan ve il belediyesi gibi çalışan İnegöl Belediyesi, yüzlerce hizmeti halkla buluşturuyor. Şehirlerin en büyük sorunu olan otoparklara, oturma ve çocuk parklarına önemli yatırımlar yapan İnegöl Belediyesi, ilçeye hızla yeşil alanlar da kazandırıyor. Kırsal mahallelerin yol ve altyapı çalışmalarına ağırlık veren İnegöl Belediyesi, ilçenin çağdaş bir görünüme kavuşmasın için onlarca yatırımı sürdürüyor.

YILDA 30 MİLYON TASARRUF

Temiz şehir, marka kent İnegöl olgusuna ulaşabilmek adına 7/24 düsturuyla çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, ortaya koyduğu çalışmalar ile çevre dostu bir belediyecilik anlayışı sergiliyor. Temizlik hususunda pek çok farkındalık çalışması ve yeni yeni uygulamalar hayata geçirilirken, aynı zamanda ciddi tasarruflar da sağlanıyor. En temiz şehir İnegöl hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen Belediye Başkanı Alper Taban, “Faaliyete geçirdiğimiz Akıllı Rota Optimizasyonu uygulamamız ile ciddi oranda araç ve yakıt tasarrufu da sağladık. 2019 yılında aynı iş için 485 bin litre yakıt harcanırken, 2020 yılında yeni sistemle beraber aynı işi 455 bin litre yakıt harcayarak yaptık. Yılda 30 bin litre tasarruf sağlanmış oldu.” Atık zaman verilerine ilişkin de bilgiler paylaşan Başkan Taban, Türkiye ortalamasının 1 dakikada 29 kg atık olduğunu, bu rakamın İnegöl’de 1 dakikada 37 kg atık olarak gerçekleştiğini ifade etti.

24 BİN KONTEYNIR, 100 BİN GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU

2020 yılında uygulanmaya başlayan münferit konteynır uygulaması hakkında da konuşan Taban, şöyle devam etti: “Proje tamamlandığında şehrimizde toplam 24 bin 312 adet bireysel çöp konteynırı ve 100 bin 891 geri dönüşüm kutusu dağıtılmış olacağız. 2020 yılında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasında İnegöl’de toplamda 80 bin 921 ton evsel atık toplandı. 7816 ton ile Ağustos ayı en fazla evsel atığın çıktığı ay olurken, Ocak ayı ise 5092 ton ile en az atığın çıktığı ay olarak kayıtlara geçti. 2020 yılında geri dönüşüm olarak da 9 bin 701,83 ton geri dönüşüm toplandı. Bunların yanı sıra 10 ton atık yağ, 226 ton tekstil atığı ve 5 ton elektronik atık toplandı.”

İNEGÖL’E 40 BİN METREKARE YENİ YEŞİL ALAN

2020 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla şehri rahatlatacak dinlenme mekanları, otopark alanları, çocuk parkları, koruluk alanları vb. sosyal donatı alanları oluşturmaya devam etti. Türkiye’nin kalbinin attığı, sanayi, kültür ve sanat adına önemli işlere imza atılan İnegöl’de, İnegöl Belediyesi bu alanda da ortaya koyduğu çalışmalarla fark oluşturdu. 2020 yılında özellikle reorganize yeşil alan miktarıyla dikkatİ çeken İnegöl Belediyesi, 40 bin 786 metrekare yeni yeşil alanı şehre kazandırdı.

İNEGÖL YOLLARINA MAKYAJ

Kısa bir süre öne Fen İşleri Müdürlüğü çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, geçen sene 7 sokakta 2200 metre uzunluğunda asfalt, 19 sokakta da 6.200 metre uzunluğunda beton kaplama yapıldığını açıkladı. Taban, ayrıca 2020 yılında Fen İşleri Müdürlüğü marifetiyle 7 mahallede 11 noktada 310 araçlık otoparkın şehre kazandırıldığını ifade etti.

DİJİTÂLLEŞMEDE DEV BİR ADIM DAHA

İnegöl Belediyesi, vatandaşların imar durumu işlemleri başta olmak üzere mimar ve mühendislerin bütün proje süreçlerini dijital olarak tamamlayabilecekleri Online Proje Kontrol Arayüzü (OPAK) uygulamasını tanıttı. Projenin ikinci etabında evrak dolaşımının tamamen sona ereceği uygulama ile hem işlemler hızlanacak, hem de iş yükü hafifleyecek. Aynı zamanda kâğıt israfı da sonlanacak.

BELEDİYEYE AİT İŞ YERLERİNDE KİRA ÖDEMELERİ ERTELENDİ

İnegöl Mobilyasının dünyaya tanıtılması ve ticaretin daha da gelişmesi için tüm imkanlarını seferber eden İnegöl Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren esnafların da salgın sürecinden korumak için elinden gelen çabayı gösteriyor.  Ocak ayı ilk meclisinde belediye kiracılarının kiraları 3 ay ertelenirken sözleşmelere de 3 ay ilave etme kararı alındı. Yine İnegöl Belediyesi, kağıt toplayıcılarını da belediye bünyesinde çalışmaya davet etti.

YENİ YILDA YENİ YOLLAR

"Yeni yılda yeni yollar" diyerek 2021 yılının ilk gününde ilçenin eksiklerini gidermek için hız kesmeden çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde tamamen yerli ve millî malzemelerle üretilen silindirle sıkıştırılmış beton yol (SSB) uygulaması ile yollardaki konforu artırmaya devam ediyor. Tatil mefhumu gözetmeksizin vatandaşların taleplerini yerine getirdiklerini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum çünkü bir mesai mefhumu yok, bir bayram ya da tatil yok. Ne zaman iş varsa tüm ekiplerimiz görev başında. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Çözüm Merkezi hepsi teyakkuz halinde. Sağlık sıhhat içerisinde bir yıl geçsin ki bizler çalışmaya ve hizmet etmeye devam edelim. Eksiğimiz çok farkındayız. Bunları düzeltmek içinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz ‘’ ifadeleri kullandı.

 (Deniz AKIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.