SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadın koro başkanının itirafı skandal ihmali ortaya çıkardı

Türkiye ve dünya salgına dönüşen koronovirüs nedeniyle büyük bir mücadele verirken, Nilüfer Kadın Korosu’nun 14 Martta elini kolunu sallayarak yurda girdiği ve karantinaya alınmadı.Skandal ihmal Kadın Korosu Başkanı Dr. Aysel Gürel’in vatsapp grup mesajlarında yazdığı mesajla ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kadın koro başkanının itirafı skandal ihmali ortaya çıkardı

Türkiye üst ölçekten koronavirüse karşı mücadelesini sürdürüyor. Yurtdışından gelen bir çok insan karantinaya alınırken son olarak Umreden gelen vatandaşlar Ankara ve Konya’da öğrenci yurtlarında karantinaya alındı.

Ancak Bursa’da akıllara durgunluk veren skandal bir ihmalin yaşandığı ortaya çıktı. Nilüfer Kadın Korosu, koronavirüs riskine rağmen Prag ve Viyana’daki konserlerini iptal etmeyerek Mart ayının başında bu Çek Cumhuriyeti ve Avusturya’ya 50’yi aşkın kişinin yer aldığı ekiple gitti. Burada konserlerini yapan kadın korosu, dönüşte termal kameralardan geçtikten sonra elini kolunu sallayarak Bursa’ya döndü. Yurtdışından gelen tüm gruplar karantinaya alınırken yaş itibariyle virüsün etkili olduğu grupta bir çok üyesi olan Nilüfer Kadın Korosu’nun karantinaya alınmaması yaşanan skandalın boyutunu da gözler önüne serdi.

Başkanı da doktor olan Nilüfer Kadın Korosu’nun haber ajansları aracılığı ile servis ettirdiği haberlerde dünyanın kadını donduran koronavirüsle ilgili koro mensuplarının ciddiyetsizliği ise tehlikenin boyutunu ortaya koydu. Akıllardaki soru şu: Türkiye bu kadar büyük bir risk altındayken Prag ve Viyana’dan gelen onlarca kadın neden karantinaya alınmadı. Bursa’da yaşayan 3 milyonu aşkın insan neden riske atıldı. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti bu kadar hassasiyet gösterirken insanları tehlikeye atılmasına kim göz yumdu?

İşte o itiraf gibi yazışma:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.