SON DAKİKA
Hava Durumu

Kantin ihalesine bile fesat karıştırmışlar!

Eski Bakan Faruk Çelik’in öz yeğeni Şener Güngör’ün, şimdiki adı Yüksek İhtisas ve Araştırma Hastanesi olan dönemin Şevket Yılmaz Hastanesi’nin kantin ihalesine fesat karıştırmaktan 3 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kantin ihalesine bile fesat karıştırmışlar!

Alpaslan YILDIZ

Öz yeğen Şener Güngör’ün ceza almasıyla birlikte ENFAŞ İnşaat’taki ortakları Faruk Çelik’in oğlu Enes ve Osman Çelik’in oğlu Fatih Çelik ortaklıktan çekilmiş.

Eski Bakan Faruk Çelik’in yakın çevresiyle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bursa Şehir Gazetesi’nin Faruk Çelik ve çekirdek ailesinin servetini gündeme getirmesiyle bir kez daha kamuoyu gündemine gelen Çelik ve yakın çevresiyle ilgili önemli bilgiler haber merkezlerine akmaya devam ediyor.

İHALEYE FESATTAN YARGILANDI

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nin kantin ihalesine fesat karıştırıldığı gerekçesiyle düzenlenen operasyonun ardından 12 kişiyle birlikte Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Faruk Çelik’in öz yeğeni Şener Güngör’ün bu davadan 3 yıl ceza aldı. Mahkeme verdiği ifadelerde kayınpederi adına vekaleten ihaleye girdiğini ancak kayınpederi ile ortaklığının olmadığını ifade eden Şener Güngör 2013 yılında mahkemeye verdiği ifadesinde ihaleye Mustafa Salihoğlu’na vekaleten katıldığını belirterek, “İhaleye 10 dakika kala gittim. Kimlerin geleceğini bilmiyordum.  İhaleye katılan diğer şahısları da tanımıyorum. İhalenin sonucunda vekaleten girdiğim Mustafa Salihoğlu kazandı. İhaleye katılan diğer kişilerle görüşmemiz olmadı. Çıkma adı altında ya da başka şekilde kimseye para ödemedik. Bana da herhangi bir baskı yapılmadı. Şu anda kantin Mustafa Salihoğlu tarafından işletilmektedir. Benim Mustafa Salihoğlu ile bir ortaklığım yoktur. Onun adına vekaleten girdim. Mustafa Salihoğlu kayınpederim olur. Bu nedenle vekaleten katıldım. İhaleye tek başıma gittim. Diğer katılımcıları tanımadığım için kimseyle konuşmadım. İhalenin olduğu binada bekleyen şahıslar vardı. Zaten 10 dakika kadar bekledik. Bu iddianamede ismi geçen H.Ç’i tanımıyorum. İhale sırasında içerde gördüm o şekilde tanıdım. Bu eylemle ilgili ismi geçenlerden O.Ö’yü tanırım. Gürsu Belediye Başkanı olduğu için bilirim. 25 yıldır da tanırım.” İfadelerini kullandı.

MAHKEMEDEN HAPİS CEZASI KARARI

2011 yılında başlayan Dava 2016 yılında tamamlandı. Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi 2014/405 esas sayılı kantin ihalesine fesat karıştırılmasıyla ilgili davanın karar duruşmasını 09.06.2016 tarihinde yapıldı. Sanıklara ceza yağarken kararda Eski Bakan Faruk Çelik’in öz yeğeni Şener Güngör ve sanıklarla ilgili karar metninde,  “İhaleye fesat karıştırma suçları sabit görüldüğünden eylemlerine uyan ve lehlerine olan TCK’nın 6459 Sayılı Kanunla değiştirilen 235/2-d delaleti ile TCK 235/1 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi, suç sebep ve saikleri, sanığın kastının yoğunluğu dikkate alınarak takdiren 3’er yıl  hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanık hakkında verilen cezanın TCK’nun 62/2. Maddesi gereğince fiilden sonraki yargılama süresince davranışları dikkate alınıp cezası takdiren 1/6 oranında indirilerek 2’şer yıl 6’şar ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına” hükmetti.

ENES VE FATİH’LE ORTAK

İhaleye fesat karıştırma suçundan 3 yıl hapis cezası alan öz yeğen Şener Güngör’ün Faruk Çelik’in oğlu Enes Çelik ve Osman Çelik’in oğlu Fatih Çelik’le birlikte ortak bir inşaat şirketi kurdukları da ortaya çıktı. ENFAŞ İnşaat ismini taşıyan şirketin ortaklarıyken, Şener Güngör’ün ihaleyle fesat karıştırma suçundan ceza almasıyla birlikte Fatih ve Enes Çelik’in bu ortaklıktan ayrıldığını da öğrenildi. Bursa Şehir Gazetesi’ni kendisine masumane sorular sorup kamuoyunda konuşulan iddiaları gündeme getirdiği için basındaki aparatları ile adeta linç etmeye ve iftira bombardımanına tutan eski Bakan Faruk Çelik’in yakın çevresinde gelişen olaylarla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.