SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayak yaparken ayağını kıran vatandaşın yardımına jandarma yetişti

Uludağ’ın zirvesinde tatil yapan kişilerin geçirdiği kazalara Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri anında müdahale ediyor. Kayak yaparken dengesini kaybedince metrelerce yuvarlanan genç ayağını kırdı

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2021 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kayak yaparken ayağını kıran vatandaşın yardımına jandarma yetişti

Uludağ’ın zirvesinde tatil yapan kişilerin geçirdiği kazalara Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri anında müdahale ediyor. Kayak yaparken dengesini kaybedince metrelerce yuvarlanan genç ayağını kırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralıyı kar motorunun arkasına bağlanan kızaklı sedye ile taşıdı.
Uludağ’ın zirvesine çıkan tatilcilerden kimi ayağını kayıp düşerken, kimi ise kızak takımlarıyla talihsiz anlar yaşıyor. Ancak yeniden toparlanıp ayağa kalkanlardan 21 yaşındaki Sadettin Yıldız o kadar şanslı değildi. Her zaman kayak takımlarıyla kayak yapan Yıldız, dengesini kaybedince metrelerce yuvarlandı. Ayağında bulunan kayak takımlarının da takılmasıyla sağ ayağı diz altından kırılan Yıldız ayağa kalkamadı. Çevredekilerin ihbar etmesiyle olay yerine JAK ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kar motorlarıyla olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, gencin ayağının haricinde başka bir yerinde kırık olup olmadığını kontrol etti. Titizlikle kayak ayakkabısı çıkarılan genç, kırık ayağı sabitlendikten sonra sedyeye alındı. Kar motorunun arkasına bağlanan kızaklı sedye ile yaklaşık 3 kilometre taşınan genç, Uludağ Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna getirildi. Burada yapılan müdahalenin ardından genç Bursa merkezdeki hastaneye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.