SON DAKİKA
Hava Durumu

Kestel Belediyesi her yerde! 160 gençle Ayasofya çıkarması

Hizmet konusunda sınır tanımayan Kestel Belediyesi’nin özellikle gençlere yönelik çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Tarih ve Medeniyet Gezileri kapsamında 28-29 Mayıs’ta 15 ile 25 yaş arası iki grup toplam 160 genç İstanbul’u ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2022 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2022 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kestel Belediyesi her yerde! 160 gençle Ayasofya çıkarması

Kestel Belediyesi her alanda hizmetlerine tam gaz devam ediyor. Bu hizmetlerden birini de geçtiğimiz hafta sonu 28-29 Mayıs iki gün olarak 15-25 yaş grubuna Tarih ve Medeniyet Gezileri düzenleyerek yaptı. 15-25 yaş grubundan 2 günde toplam 160 kişi tarihle buluşturuldu. Gezide sırasıyla Eyüp Sultan, Ayasofya Camii, Sultan Ahmet Külliyesi, Mısır Çarşısı, Eminönü gezildi ve son olarak boğaz turu ile kapanış yapıldı. Boğaz turunda rehberler tarafından bilgilendirilen gençler, unutamayacakları hikayeleri dinledi.

“GENÇLERİMİZİ BİLİNÇLENDİRDİK”

Kestel Belediyesi’nden gezi sorumlusu İsrafil Kaymak,  Gezinin tarihi geçmişimizi anlatma adına güzel bir etkinlik olduğunu belirterek şunları söyledi; “Tarihi ve kültürel açıdan zengin bir gezi oldu, Gençlerimizi bilinçlendirdik. Zaten bu konuda gençlere yönelik çalışmalar yaptığımız için faydası olacağına inanıyorum. Belediyemizin bu konuda katkıları da çok oldu ve tamamen ücretsiz bir şekilde gençlerimize bu imkânı tanıdı. Bu anlamda katkılarından dolayı Başkanımız Önder Tanır’a da çok teşekkür ederim.”

“TARİHİMİZE TANIKLIK ETTİK”

Gezi katılımcılarından Özcan Ulusuy, “Öncelikle Kestel Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Birde özellikle Önder Tanır Başkanımıza tabi, bize böyle bir geziye imkan tanıdığı için. Çok iyi eğlendik, çok iyi vakit geçirdik. Tarihimize tanıklık ettik. İnşallah tekrar gidebilme imkanımız olur.”dedi.   

    

(KADİR UMUT PEHLİVAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.