SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuyruklu yalana Sarıbal nasıl sarıldı?

Gazetemiz sahibi Nezir Asaroğlu’nun İznik Derbent’te Tarım İl Müdürlüğü tarafından marjinal tarım arazisi olarak gösterilen 15 dönüm arazi üzerinde doğal tarım yapmak amacıyla başlattığı yatırım, Bursa’da belediyeleri kendine rant kapısı yapan ve rantları kesilen müptezellerin hedefi oldu.Baştan aşağıya yalan dolan ve iftiralarla algı oluşturmaya çalışan müptezellere CHP Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal da katıldı. Sarıbal, mezhep siyasetinden fırsat bulamamış olacak ki ufacık bir araştırma ile doğrulara ulaşma imkânı varken bu kuyruklu yalanın peşine takıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2019 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2019 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kuyruklu yalana Sarıbal nasıl sarıldı?

Alpaslan YILDIZ

Bursa son günlerde bir büyük yalan üzerinden kurulmaya çalışılan ucuz bir oyunun ar damarı çatlamış yalancılarının oluşturmaya çalıştığı algıyı ibretle izliyor. Şehir Gazetesi Sahibi Nezir Asaroğlu’nun İznik’in derbent Mahallesi’nde statüsü marjinal tarım arazisi olarak vasıflandırılan ve yıllardır tarım yapılmayan arazide doğal tarım merkezi oluşturmak için başlattığı çalışmaları hedef alan 3-5 müptezelin yalanlarına,  CHP’nin güya “Toprak adam (!)”ı Orhan Sarıbal da bilmeden bilgi sahibi olmadan atladı. 

DERBENT’TE NE YAPILIYOR?

Nezir Asaroğlu’na ait İznik Derbent’teki 944 ada ve 817 parseldeki 15 dönümlük arazide doğal tarım uygulamaları ve doğal tarım eğitim merkezi kuruluyor. Tarım Müdürlüğü’nün marjinal tarım arazisi olarak tespit ettiği alan oluşturulmak istenen imara açıldı yapılaşmaya açıldı algısının tam tersine tam da tarıma yönelik hizmet verecek ve ülkenin geleceğine ışık tutacak örnek bir adım. Üstelik şu ana kadar yüzlerce fidan ve ağaç tohumu ekilen arazinin yüzde 90’ı tarım faaliyeti ve uygulamalı eğitime başlanmış durumda. Alanın yüzde 90’ında tarım faaliyetleri yapılıyor. 

YÜZDE 25 HAKKI VARKEN…

Sahibi olduğu marjinal arazisi için her Türk vatandaşının hakkı olduğu gibi kırsal turizm ve yol alanı olarak imar değişikliği talebinde bulunan Nezir Asaroğlu, yapılan imar değişikliğinde yüzde 25’e kadar yapılaşma hakkı olmasına rağmen bunu yüzde 10’a çektirerek, gelecekte te bu arazinin yapılaşmaya açılmasının önüne geçmiş durumda. Asaroğlu, burada tarım eğitim merkezi ve doğal tarım uygulama alanı olarak Bursa ve ülke tarımına katkı sağlayacak, ülkemizin topraklarını yok eden modern tarım yerine doğal tarımın gelişmesini sağlayacak önemli bir yatırım gerçekleştiriyor. 

MÜPTEZELLERE DEĞİL DEVLETE SOR SARIBAL

Bursa’da çevirdikleri fırıldaklar afişe olan ve rantları kesilen bir avuç müptezelin karalama kampanyasına atlamak yerine Tarım İl Müdürlüğü’ne sormak gibi basit bir adımla gerçekleri öğrenebilme imkanına sahip olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, mal bulmuş mağribi gibi bir yalanın üzerinden siyasi rant sağlamaya yöneldi. Oysa tam 15 farklı kurumun bu araziyle ilgili görüşleri dosyada duruyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın İznik Belediyesi’nin talebi doğrultusunda kuruma gönderdiği 21-12-2018 tarihli görüş yazısında ilgili yazı gereğinde yerinde ve dosyasında inceleme yapıldığına işaret edilerek, parsel sınıfının kuru marjinal tarım arazisi olarak tespit edildiği vurgulandı. Yazıda, 5403 sayısı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı kanununun 13. Maddesinin 2 fıkrasında bulunan “Mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileriyle sulu tarım arazileri dışında kalan tarım arazileri, toprak koruma projelerine uyulması kaydı ile valilikler tarafından tarım dışı kullanıma tahsis edilebilir” hükmü gereği 

“Bahsi geçen parselin arazi sınıfının Kuru Marjinal Tarım Arazisi olması nedeniyle söz konusu 944 ada 817 (eski parsel no 2402) sayılı parselin 0.2325 ha’nın Kırsal Turizm Tesisi inşa edilmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılarak tarım dışı amaçla kullanılması talebi müdürlüğümüzce uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi. 

DERDİN NE SENİN SARIBAL?

Başından sonuna kadar yasal prosedürün işlediği, kanunsuz hiçbir adımın atılmadığı ve yatırım yapan kişiden çok memlekete faydası olan bir projeyi, 3-5 müptezelin yalanlarıyla kamuoyu oluşturmaya yönelen Sarıbal, Mudanya’dan binlerce dönüm zeytinlik kendi belediyesi tarafından katledilirken tek satır bir açıklama dahi yapmadı. Yine Nilüfer’de yeşil alanlar parklar ranta kurban edilirken lal olan Sarıbal, iş provokasyon ve karalamaya gelince bayrağı kimselere bırakmıyor. Bir kez daha buradan altını çizelim. Asaroğlu’na ait Derbent’teki arazide otel inşa edilmeyecek. Orada doğal tarım eğitim merkezi kurulacak. Arazinin yüzde 90’ı tarım uygulamalarına ayrılmış durumda. Aksi yönde tek kanıtın varsa çık anlat Sarıbal.

KİM BU ORHAN SARIBAL!

Bursa kamuoyu piyasada 3 kuruşluk itibarı olmayan 3-5 müptezelin yalan ve iftiralarını TBMM’ye kadar bilgisizce taşımaktan çekinmeyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, mezhep siyaseti ile tanınan bir isim. Kendi partilileri arasında bile büyük tepki gören Sarıbal, DHKP-C’ye yer açma gayretinde devletine dost olmayan bir siyasi portre. Terör örgütünün siyasi temsilcisi Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret eden, cihan padişahı Yavuz Sultan Selim’e katil diyecek kadar gözü kararmış, terör örgütüne destek verdikleri için devletin görevden aldığı belediye başkanlarını ziyaret eden ve devlete kim savaş açıyorsa onun yanında duran bir isim Sarıbal. Türkiye’nin yüz akı Marmarabirlik için başlatılan karalama kampanyasının da baş aktörü olan Sarıbal, devlet millet düşmanlarıyla görüntü vermekten de çekinmeyen bir isim. Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı Sarıbal’ın iddialarını ve bu karalama kampanyasını halkımızın takdirine sunuyoruz.

Doğal tarım nedir?

Doğal tarım, insanın gereksiz işlem ve müdahalelerinden uzak ekim ve hasat üzerine kurulu tarım yapma yoludur. Doğal tarıma, hiç bir şey yapma tarımı da diyebiliriz.  Doğal tarım doğanın işleyişini esas alır. Modern tarım gibi enerji savurganı değildir. Bir başka ifadeyle en az masrafla verimli tarım yapma yoludur.
Doğal tarımın 4 ana temel ilkesi vardır:
1- Toprak işleme yok
2- Gübre kullanma yok
3- Yabani ot temizliği yok
4- Tarım zehiri ve ilaç kullanımı yok
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.