SON DAKİKA
Hava Durumu

LÖSEV balonu patladı!

Televizyonlara verdiği yürek parçalayan reklamlarla lösemili çocukları istismar ederek bağış toplayan LÖSEV, “Lösemili çocuklar için kurulan hastaneye izin vermiyorlar” diye kamuoyuna ayağa kaldırmak için elinden geleni yaparken, LÖSANTE isimli hastanede ticaret yapmak istediği ortaya çıktı. 

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
LÖSEV balonu patladı!

Lösemi tedavilerinin özel ve kamuda tüm masraflarını devlet karşılarken, LÖSEV’in çocukları kullanarak istismar edip, kamuoyunu yanıltarak ticari faaliyet yapmak isteği de net bir şekilde ortaya çıktı.

Özellikle dini bayramlar öncesinde hasta çocukları kullanarak reklam filmleri yayımlayan, şehirlerin dört yanına bu çocukların fotoğraflarını asan LÖSEV, kamuoyunda bu çocuklar üzerinden oluşturduğu algı ile büyük meblağlarda bağış topluyor. 1998 yılından beri bu alanı istismar ederek bağış toplayan ve işi daha da ileri götürerek Lösante adında bir de hastane yaptıran LÖSEV, bir süredir bu hastaneye izin vermeyen Sağlık Bakanlığı’nı kamuoyu önünde hedefe koymaya çalışıyor. 

HASTA ÇOCUKLARLA İSTİSMAR…

LÖSEV hasta çocukların görüntülerini kullanarak toplumun acıma duygularını istismar ederek bağış topluyor. Bununla yetinmiyor kamuyu baskı altına almak için çocukları kullanıyor. Ücretsiz olarak vakfa verilmesini istediği arazi verilmediği için kamuoyunu devlete karşı adeta kışkırtıyor. Üstelik yaptığı reklam filmleri ve kampanyalarıyla açıkça suç işliyor LÖSEV. Ticari Reklam ve İlânlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 6. Maddesi, “Toplumun acıma duygularını istismar edecek şekilde, hasta, bebek, çocuk, yaşlı ve özürlülerle ilgili ifadeler ya da görüntüler kullanılamaz. Hastaların tedavi öncesi ve sonrasına ait görüntü veya ifadelere yer verilemez.” Bunu kesin ve net olarak yasaklıyor. 

ÇOCUKLARIN ARKASINA SIĞINIP HEDEF ALIYORLAR

LÖSEV yönetimi, lösemili çocukların arkasına sığınıp her istediklerini kabul ettirmek, tüm imkânların kendilerine tahsis edilmesini sağlamak isteğinin yanı sıra kanun hukuk tanımadan yaptıkları hukuksuzluklara göz yumulmasını da istiyor. Öyle ki ticari hastanelerine en başından uyarılmalarına rağmen istedikleri ruhsatı alamayınca gerek hükümeti gerekse Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı hedef almaktan geri durmuyorlar. 

LÖSANTE GERÇEKLERİ

LÖSEV’in istismarlı algı operasyonlarının ardından kamuoyunun hedefi haline getirilmek istenen ve CHP’li vekillerin de köpürtmeye çalıştıkları LÖSANTE, lösemili çocuklar için bir hastane değil özel hastane olarak hizmet vermek istiyor. 400 yatak kapasitesi için ruhsat almak isteyen LÖSEV, bu yatakların sadece 60 âdetini lösemili çocuklara ayırıyor. Geri kalanı özel hastane hizmeti vermek için planlanmış durumda.  LÖSEV’in algı operasyonları ile hedef haline getirilmek istenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile LÖSANTE hakkındaki gerçekleri kamuoyuyla paylaştı. LÖSANTE’nin özel bir hastane olduğunu ifade eden Bakan Fahrettin Koca, ön izinde 50 ila 100 talep edildiğini, kendilerinin de 75 yatak izni verdiklerini söyledi. Kendi döneminde hastanedeki yatakların sadece 60’ının lösemili hastalar için ayrıldığını anlatan Bakan Koca, “60’ın 25’i kullanılıyor ve toplanda 75 yatak ruhsatlandırılmış” dedi. Bakan Koca, yetkilileri LÖSANTE’yi denetlemek ve fark ücreti alınıp alınmadığını öğrenmek için hastaneye gönderdiğini belirterek, hastalardan 280 TL ile 400 TL arası fark alındığını açıkladı. 

ODA TV’DEN LÖSEV’E ZOR SORULAR…

LÖSEV dosyası açan ODA TV’de yaşanan istismarı gözler önüne sererken, vakfın yöneticilerini çok kritik iki soruya cevap vermeye davet etti. İşte ODA TV haberindeki o bölüm,”  El insaf… Bir iktidar AKP’li olsa bile kan kanseri çocukların katili olmakla bu kadar pervasızca suçlanabilir? İşte bu noktada şu 2 kritik soru kaçınılmaz oluyor? 1. Türkiye’de kaç lösemili hasta vardır, bunların kaç tanesi LÖSEV’de tedavi görmüştür ve şu an hala tedavi görmektedir? 2. Bugüne kadar yurtiçinden ve yurtdışından LÖSEV’e kaç lira/dolar/pound/euro bağış yapılmıştır? Bu bağışlar hangi tarihlerde nerelere harcanmıştır? İster LÖSEV, ister Dr.Ezer isterse de Sağlık Bakanlığı bu soruların yanıtını derhal vermelidir. Bugüne kadar çocukların yediği ekmekten bindikleri ambulansa, kullandıkları bilgisayardan götürüldükleri sinemanın biletine kadar her şeyi kişi ve kurumlardan yapılan bağışlarla yapan LÖSEV ne yapmak isteyip de yapamadığını duygularıyla oynadığı kamuoyuna açık ve de net bir biçimde açıklamak zorundadır. Bu ülkenin çocukları hele hasta olanları hiç kimsenin çıkarlarına alet edilebilecek oyuncaklar değildir, olamaz da… Odatv.com”

LÖSANTE TİCARİ BİR HASTANE

Türkiye’de kamu ve özel hastanelerde lösemi hastalarının giderleri devlet tarafından karşılanıyor. Dolayısıyla LÖSEV’in oluşturmaya çalıştığı algı tam anlamıyla bu çocuklar üzerinden istismarla kazanç sağlamak. LÖSANTE, estetikten, cilt bakımına, diyet, fitness, dermotoloji, kozmotoloji, yüz güzellik bakımı gibi ilginç bölümleri ile hizmet veren özel bir hastane. Lösemili çocuklar ise işin reklamını yapıp istismardan öteye gidemiyor. 

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.