SON DAKİKA
Hava Durumu

Marmara Denizi'nde korkutan deprem! Bursa da sallandı!

Kandilli Rasathanesi, Bursa'da da hissedilen depremin Marmara Denizi'nde saat 16.37'de, 4,7 büyüklüğünde 16.1 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2020 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Marmara Denizi'nde korkutan deprem! Bursa da sallandı!

Kandilli Rasathanesi, Bursa'da da hissedilen depremin Marmara Denizi'nde saat 16.37'de, 4,7 büyüklüğünde 16.1 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

KORKUTAN DEPREMİ UZMANLAR YORUMLADI

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Şerif Barış:

Aslında çok fazla bilgi yok. Daha önce 5,7'nin olduğu yere yakın bir deprem. Sanki 5.7'nin artçı depremi gibi duruyor.

Vatandaşların panik olmadan önlem almasını unutmaması gerekiyor. İstanbul ve Marmara Bölgesi, deprem kuşaklarının en önemlisinde yaşıyor.

Deprem olduğunda değil de, depremden önce ne yapmamız gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Büyük bir depremin haberi olup olmayacağı muhtemel sorudur. Bu konuda bir şey söylemek mümkün değil.

Kuzey Anadolu fayındaki depremler, orta büyüklükte deprem olmadan doğrudan olan depremler. Bu depremin olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Güngör:

Bundan yola çıkarak, büyük deprem geliyor habercisidir diyemeyiz. Marmara ve İstanbul halkı da buna inanmasın. Ben de daha yeni haber aldım. Ne yapmamız gerekiyor? Sakin olmamız gerekiyor. Arkasından büyük bir deprem gelir mi? Hiç bilemeyiz. Bu deprem büyük bir depremin haberidir diyemeyiz, insanlar hemen paniğe kapılıp sokağa dökülmesinler. 4,7 büyük bir deprem değil. Hep şunu söylüyoruz. Eviniz sağlamsa hiçbir depremden korkmayın.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz:

"Bu Marmara Denizi içinde hepimizin bildiği ana fayın, Kuzey Anadolu fayının üzerinde meydana gelen bir deprem. Geçenlerde de yine böyle bir deprem olmuş ve oldukça fazla bizi telaşlandırmıştı. Bu tür depremler önemli, dikkatle takip etmek gerekiyor. Biraz daha bilgilerin netleşmesi gerekiyor.

Büyük deprem beklediğimiz bir kolda, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan önemli. Ama bugün yarın deprem olacak gibi bir anlam da çıkarılmamalı. Şu anda olan depremin biraz daha zaman geçtikten sonra ne anlama geldikten sonra yeni bazı şeyler söylemek mümkün olacak"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.