SON DAKİKA
Hava Durumu

Memleket’ten Türkyılmaz’a yaylım ateş!

Memleket Partisi Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı hedef aldı. Yıldırım, son günlerde ilçede en büyük tartışma konusu olan sahildeki belediyeye ati kafeteryanın ihaleye ile kiraya verilmesine tepki gösterirken, Türkyılmaz’ın halka verdiği sözleri tutmadığını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2021 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2021 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Memleket’ten Türkyılmaz’a yaylım ateş!

Memleket Partisi Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım düzenlediği basın toplantısı ile ilçe gündemini değerlendirdi.  Açık çay bahçesi olarak kiralanan ancak daha sonra kapalı hale getirilen işyeri ile ilgili sürece aktaran Yıldırım, “İçinde kiracısı ile birlikte bir çok badire atlatan bu yer bir müddet sonra afaki kira miktarından dolayı boşaltması üzerine şimdi de hiçbir değişiklik yapılmadan iki yıl boş bekleyen deniz manzaralı mülkü yeniden kiralama girişimine geçildi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarında aynı adada üç ayrı parselde (1494/8, 1494/9, 1949/10) gözüken taşınmaz, duyurulan ilana göre 1 taşınmaz ve toplam 865 metrekare olarak 20 Ağustos'ta ihaleye çıkarılıyor! Muhammen bedeli 5 milyon 100 bin TL olarak aylık 85 bin TL+KDV ile 5 yıllığına...

İhale hem de bu kez; "Mudanyalı'nın malı Mudanya'da kalacak" sözünü her fırsatta ve her yerde söyleyen, söylemleriyle eylemleri arasında taban tabana zıt olan yereli yönetmeye çalışan kişinin de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı çiçeği burnundaki belediye iştiraki olan MUDAŞ Sağlık Eğitim Turizm Gıda Sanayi Tic. San. A.Ş tarafından... Bu mülk madem kiraya verilecekti neden MUDAŞ’a devredildi? Belediye burayı kiraya veremiyor muydu? MUDAŞ’ın kuruluş amacı işletme şirketi olması değil mi? Neden bu değerli mülkü MUDAŞ kendisi işletmek yerine kiraya veriyor? Burası neden bir sosyal tesis yapılarak Mudanyalı’nın malı Mudanyalıların hizmetine sunulmuyor? Burada neden bir çok Mudanya evladı istihdam edilmiyor? İktidarı eleştirdiği tek adamlık yönetimi hoşuna giden Türkyılmaz'a, MUDAŞ yönetiminde olan ve şirketten maaş alan solcu üç belediye meclis üyesi de mi ses çıkaramıyor? Daha öncede sormuştuk 2014 yılında "Satmayı bırak hepsini geri alacağım" dediğin Mudanya Belediyesi mülklerinden görevde bulunulan 7 yıl içinde kaç bin metrekare yer satıldığını açıklayın da hamaset edebiyatınız tam olsun! Özetle halkın malı bir kez daha işletmeler aracılığıyla işgale verilmeye hazırlanılıyor. Anlaşılan o ki, bu işi kazanç haline getiren haramilerden Mudanya temizlenmeden olmayacak! Gelin yol yakınken bu yeri Mudanya halkının uygun fiyatla gelebileceği, misafirlerini ağırlayabileceği bir sosyal tesis haline getirin. Getirin ki 'sosyal belediyecilik' iddianıza ilişkin söyleminize gerçek anlamda örnek teşkil etsin. Yok ille de bu ihale yapılacaksa, ihale ilanınız gibi sınırlı sayıda değil, herkesin göreceği şeffaf bir ortamda canlı yayınla bu ihaleyi Mudanyalı huzurunda yapın. Kaldı iki yaz, güle güle Türkyılmaz!” dedi.


(Deniz AKIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.