SON DAKİKA
Hava Durumu

Mesleki eğitime BEBKA’dan büyük destek!

 Kurulduğu günden beri bölgesel kalkınma için önemli işlerin altına imza atan BEBKA, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına da önemli bir katkı sağladı. Orhangazi’deki Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz Projesi’nin yüzde 90’ı BEBKA tarafından tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2021 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2021 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mesleki eğitime BEBKA’dan büyük destek!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Orhangazi Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nda başlatılan “Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz” projesinin açılışı gerçekleştirildi. BEBKA’nın desteklediği ve 530 bin TL maliyeti olan proje kapsamında meslek yüksekokuluna 1 adet Sanal Gerçeklik Laboratuvarı, 1 adet Kaynak Laboratuvarı ve 1 adet PLC Elektronik Laboratuvarı kazandırıldı.


TÖRENLE BAŞLATILDI


BEBKA desteğiyle, BUÜ Orhangazi Asil Çelik MYO’da başlatılan ‘Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz’ projesinin açılışı törenine BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Orhangazi Asil Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih Karpat, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve meslek yüksekokulu personeli katıldı. 


PROJENİN YÜZDE 90’I AJANS’TAN


M. Zeki Durak, BEBKA olarak merkeze 21 bilgisayar laboratuvarı, kaynak simülatörü ve çeşitli makinalar, sanal gerçeklik gözlükleri ve endüstriyel 3 boyutlu yazıcının kazandırıldığını da belirterek “Tüm bunların yanı sıra çeşitli eğitimleri de kapsayan ve projenin yüzde 90’ını içeren, toplamda ise yaklaşık 450 bin TL ile destek olduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonluğunda, ‘2019 yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında desteklediğimiz bu proje sayesinde okulumuzun atölye ve laboratuvarlarının eksikliklerini tamamlayarak, öğrencilerimizin uygulama yapma imkânlarını artırdıkları modern bir tesis yapılmasına katkı koyduk. Burada eğitim alacak gençlerimizin, son dönemde ülkemizin özellikle teknoloji anlamında, yerli ve millileşme hamlesine katkı koyacağına ben yürekten inanıyorum” diye konuştu.


BURSA, MESLEKİ EĞİTİMİN ADRESİ


BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da üniversitenin 70 bin öğrenci ve 8 bin çalışanı ile büyük bir ilçe konumunda bulunduğunu dile getirdi. Merkez ilçeler ve Mudanya hariç 15 meslek yüksekokuluna sahip olduklarının da altını çizen Kılavuz, “Gelecek öğrencilerin o ilçeye kazandıracağı katma değerle birlikte üniversite tarafından bir şekilde istihdam probleminin çözülmesi yoluna gidilmiş. Yöneticilerin ve bölge sakinlerinin katkısıyla, meslek yüksekokullarımız Türkiye genelinde her zaman ön sıralarda yer alıyor. Bu da tercih yapan öğrencilerimiz ve aileleri tarafından iyi gözlendiğimizi gösteriyor. Son 2 yıldır kayıt yaptırma oranımız yüzde 98’in altına düşmüyor. Bu rakam 4 yıllık lisans programları dikkate alındığında bile Bursa’da meslek yüksekokullarının ciddi bir doluluk oranına eriştiğinin ve eşdeğer programlara göre daha üst düzey olduğunun bir göstergesidir” dedi.


HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR


Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ise projenin başından sonuna kadar övgüyü hak ettiğini belirterek, “Akademisyen dostlarımızın öncülüğünde ve BEBKA’nın destekleriyle geliştirilen bu projeyle, teknolojik hayallerin teknolojik anlamda hayata geçirildiği, hayal edilen her şeyin gerçek olduğunun kanıtlandığı, modern teknoloji ve tasarım laboratuvarlarının güzel ilçemizin bilim merkezi konumunda olan Orhangazi Meslek Yüksekokulu’na kazandırılmasından dolayı çok mutluyum. Bu eserin, meslek yüksekokulumuza, iş dünyasına, sanayiye ve Orhangazi’mize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.


(Bülten)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.