SON DAKİKA
Hava Durumu

Necmi İnce’ye 1 yıl 8 ay hapis!

Bursa’da yıllardır bu kentin yöneticilerine ahlaksızca çamur atan, şantaj yapan ve insanlara ‘şantajcı, rüşvetçi’ yakıştırması yapan Necmi İnce isimli şahıs, İznikli işadamlarına şantaj yapmaktan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İğrenç ve alçakça iftiralarla birçok insana itibar suikastı yapan, devletin yöneticilerini, kente hizmet veren siyasileri hedef alan Necmi İnce isimli şahsın onlarca hakaret davası da devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2021 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2021 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Necmi İnce’ye 1 yıl 8 ay hapis!

Bursa’da yıllardır basın sektörü dışından gelip bir internet sitesi kurup tetikçilik yapan isimlerle ilgili ilk kez bir yargı kararı oluştu. Geçen yıl İznik’te işadamlarından tehdit ve şantajla para alırken suçüstü yakalanan Necmi İnce isimli şahıs, yargılandığı mahkemece 1 yıl 8 ay hapis ve 10 bin lira para cezasına çarptırıldı.

SON CELSEDE KARAR AÇIKLANDI

İznik’te işadamları Abdullah İbrahim Sayın ve Fuat Elbir’den şantaj ve tehdit yoluyla para aldığı suçlamasıyla İznik Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Necmi İnce isimli şahısla ilgili karar 22 Eylül 2021 tarihinde yapılan 4. celsede açıklandı. Son celsede Gazeteci Mehmet Buldu tanık olarak dinlendikten sonra mahkeme heyeti kararı açıkladı. Fuat Elbir’e karşı “şantaj” suçunu işlediği sabit bulan mahkeme İnce’yi TCK 107/2 ve TCK 107/1 maddeleri gereğinde 2 yıl hapis ve 600 gün adli para cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız olmasını göz önünde bulunduran mahkeme cezada 1/6 oranında indirime giderek 1 yıl 8 ay hapis ve 500 gün para cezasına hükmetti. Sanığın adli para cezası takdiren günlük 20 TL olarak belirlenirken toplam ödenecek tutar 10 bin lira olarak belirlendi ve 24 eşit taksite bölündü. Sanığın daha önce hükmün geriye bırakılması ilamı olması nedeniyle hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına yer olmadığı belirtildi. Mahkeme sanığın cezasını ertelerken 1 yıl 8 ay süre ile denetim altında tutulmasına hükmetti.  Mahkeme İstinaf yolunu açık tutarak kararını açıkladı.

İZNİK’TE YAKAYI ELE VERMİŞTİ

“Gazeteci” kimliği kullanarak siyasilerle çektirdiği fotoğrafları şantaj ve tehdit aracı olarak kullandığı iddia edilen Necmi İnce isimli şahıs, özellikle taleplerine karşılık vermeyen siyasiler ve kent yöneticilerine ağır iftira ve saldırıları ile son yıllarda gündeme gelen bir isim.  Şantaj ve tehdit edilen İznikli iki işadamının şikayeti üzerine “rüşvet”, “şantaj” ve “tehdit” suçlamalarıyla polisin takibe aldığı İnce, geçen yıl tehdit ve şantajla para alırken emniyet güçleri tarafından suçüstü yakalanmıştı. Ülke kamuoyunda da yer bulan bu gelişmenin ardından iki ay hapis yatan Necmi İnce isimli şahıs, son dönemde özellikle iktidar partisi yöneticilerine ve belediye başkanlarına yönelik karalama kampanyaları ile de biliniyor.

PARA ALIRKEN SUÇÜSTÜ YAPILDI

İddia makamının esas hakkındaki mütalaasında tehdit ve rüşvet olayına yer verildi. Mütalaada sanık Necmi İnce’nin katılan Abdullah İbrahim Sayın’ın İznik Şerefiye Mahallesi’nde yer alan ve kaçak olduğunu iddia ettiği 3 adet taş villa ile ilgili haber yapacağını, bu şekilde Abdullah İbrahim Sayın’ın şeref ve saygınlığına zarar verecek nitelikteki hususların açıklanacağı tehdidinde bulunarak kendisinden 25 bin lira para aldığına yer verildi. Yine, işadamının bu parayı sanığın kendisi hakkında şeref ve saygınlığına zarar verebilecek nitelikte haber yapmaması için sanığa verdiği, sanığın ileride suç tehdidi ile karşılaşmamak için reklam danışmanlık faturası keserek kendine yarar sağladığına vurgu yapılırken, sanığın aynı şekilde diğer katılan Fuat Elbir’in İstakoz Restoran isimli ruhsata aykırı yapıldığını iddia ettiği yerle ilgili haber yapacağını söyleyerek, katılanın şeref ve saygınlığına zarar verecek hususlarının açıklanacağı tehditi ile kendisine yarar sağlamak için para istediği aktarıldı. Mütalaa da, 7 Eylül 2020 tarihinde Fuat Elbir’den 60 bin TL ve 10 bin Avro parayı elden aldığı vurgulandı. Yine sanığın suçtan kurtulmaya yönelik dosya arasına alınan delillerle örtüşmeyen beyanlarına itibar edilmediği, sanığın farklı tarihlerde aynı suçu ayrı ayrı işlediği ifade edildi.

BEL ALTI AHLAKSIZCA SALDIRILAR

Kendisine ilan verilmediği gerekçesiyle iki yılı aşkın süredir Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a utanmazca bel altı iftiralarda bulunan ve Büyükşehir Belediyesi’nden geçen yıl karalama kampanyasını durdurmak için 3 milyon lira para istediği ileri sürülen Necmi İnce’nin, benzer şantaj ve tehditleri onlarca kişiye yaptığı öne sürülüyor. Son aylarda AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan başta olmak üzere AK Parti’yi hedef alan ve itibar suikastı yapan Necmi İnce isimli şahıs hakkında, özellikle insanların özel hayatlarına saldırı ve mahremiyetlerine yönelik ağır itham ve iftiraları nedeniyle bir çok suç duyurusu olduğu biliniyor.

SİYASİLERLE FOTOĞRAFLARINI KULLANIYOR

Türk yargısının “Şantaj ve tehdit” nedeniyle hapis cezası ile cezalandırdığı Necmi İnce, sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çektirdiği fotoğrafları kullanıyor. Yine Necmi İnce’nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, eski Bakan Faruk Çelik, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu gibi isimlerle çektirdiği fotoğrafları kullanarak pis işlerini kamufle etmeye ve bu isimler üzerinden çıkar edinmeye çalışıyor.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.