SON DAKİKA
Hava Durumu

Okutmak için yollara düştüler

Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’den ilham alarak harekete geçen Abdülkadir Korkmaz ve Nusrettin Biçer koordinatörlüğünde başlayan “Okumak Yolda Olmaktır” projesi adına yakışır şekilde “tam hız” devam ediyor. Şanlıurfa’nın köylerine kitap ulaştırmak isterseniz, gezici kütüphaneye bağış yapabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 00:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Okutmak için yollara düştüler

Canan GÜLEÇ

Fakir Baykurt’un kitabına da ilham veren “Eşekli Kütüphaneci” Mustafa Güzelgöz, günümüzde de okutma sevdalısı iki öğretmene ilham verdi. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde görev yapan Abdülkadir Korkmaz ve Nusrettin Biçer, başta çocuk olmak üzere köylerde yaşayan herkese kitap ulaştırmak istedi. Biçer ve Korkmaz’ın koordinatörlüğünde başlayan bu çaba, sosyal medyanın da desteğiyle büyümeye devam ediyor. 

SINIF ÖĞRETMENLERİNİN OKUTMA SEVDASI

Abdülkadir Korkmaz ve Nusrettin Biçer, Hülya Ağan İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyorlar. Bir süre önce de köylerde yaşayan çocuklar ve ailelerine kitap ulaştırmak, bunu da kütüphane disiplini içinde sürdürmek için işe koyuldular. Bir minibüs alıp içini de gezici kütüphane olarak düzenlediler. 

GEZİCİ ATÖLYELER DE YOLA ÇIKACAK

‘Çocuklara daha fazla kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandırabiliriz?’ ve ‘Çocuklara daha fazla kitabı nasıl ulaştırabiliriz?’ sorularına yanıt arayarak yola çıkan Korkmaz ve Biçer’in amacı gezici atölyelerle de köylere ulaşabilmek. Tıpkı, Ürgüp köylerinde dikiş kursu açarak kadınlara okumayı sevdiren Mustafa Güzel gibi. Onlar da gezici kütüphane bünyesinde satranç ve diğer akıl oyunları, müzik ve sanat atölyeleri kurarak çocukların gönlüne dokunacak. 


BAKAN’DAN ZİYARET

“Okumak Yolda Olmaktır” sloganıyla çocuklarla buluşan gezici kütüphane, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da Şanlıurfa ziyareti sırasında uğrak yerlerinden biri oldu. Bakan Selçuk, projenin koordinatörleri Abdülkadir Korkmaz ve Nusrettin Biçer ile görüşecek gezici kütüphane hakkında bilgi aldı. 

KİTAP BAĞIŞLAYARAK YOLCULUĞA KATILIN

Gezici kütüphanedeki kitap sayısı 1250 adet civarında, bağışlarla bu sayının artması, köylere gittiklerinde farklı kitap seçenekleri götürebilmek Korkmaz ve Biçer’in öncelikli hedefi. Bu projeyi desteklemek, okuma yolculuğuna ortak olmak isteyenler de kitap göndererek katkı sağlayabilir. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.