SON DAKİKA
Hava Durumu

Olay Medya’yı böyle bitirdiler!

Faruk Çelik destekli FETÖ’cü enbursa.com sitesi, ipliklerini pazara çıkaran Bursa Şehir Gazetesi ve sahibi Nezir Asaroğlu’nu hedef almaya devam ederken, Cavit Çağlar da sahibi olduğu Olay Medya’nın tüm denetimlerden geçmiş TMSF dönemindeki faturaları servis ederek cepheye katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2020 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Olay Medya’yı böyle bitirdiler!

Zarar ediyor diye kapısına kilit vurulmak üzere olan Olay Medya ki medya tarafı da kalmadı, 10 yıl önce aylık 1 milyon dolar cirosu olan ve ciddi kar eden bir kuruluştu. Olay, TMSF’den sonra çift çanta çalışan yöneticinin marifetleri ile hem marka değerini oldukça düşürdü hem de bugün bir iş hanında sıradan bir yerel gazeteye dönüştü.

1 MİLYON CİRODAN NEREYE GELDİ?

İşadamı Cavit Çağlar tarafından kurulan ve açık kasa yıllarca ciddi paralar harcanarak Türkiye’nin en büyük yerel medyası haline getirilen Olay Medya, TMSF’nin el koymasının ardından 3 yıl boyunca altın çağını yaşadı. Çağlar’ın çift çanta çalışan yöneticisi ile solumsu tayfasının el çekmesiyle bir anda ekonomik anlamda yükselişe geçen Olay Medya, 3 yılın sonunda Çağlar’a iade edildiğinde 25 bin günlük tiraj, 1 milyon dolar aylık ciro ve ciddi kar eden bir markaydı.

TMSF 15 MİLYON DOLARA SATTI AMA…

Bugün kimsenin 10 milyon lira dahi vermediği Olay Medya için TMSF döneminde yapılan ihalede tam 15 milyon dolara satış anlaşması yapıldı. Ancak o dönem kayyum heyeti alıcının anlaşmalı olarak Çağlar için bu işe girdiğini anlayınca satış iptal olmuştu. Olay Medya TMSF tarafından Cavit Çağlar’a iade edilince yine o solumsularla Marksistler işbaşı yaptı. Geçen 10 yıllık sürede Olay batma noktasına gelirken Genel Müdürü Mehmet Ali İnan’ın mal varlığı ve sahibi olduğu Park Medya şirketi ise büyüdükçe büyüdü.

İNAN BÜYÜDÜ OLAY BATMA NOKTASINA GELDİ

Olay’ın zarar ettiği yıllar içinde İnan’ın; Yunuseli, Güzelyalı, Karacabey, Nilüfer, Yıldırım ve Boztepe’de 6 yeni mülk edindi. İnan’ın bu kazancının sırrı ise işlerinin pazarlamasında Olay Medya’yı alet etmesi. Park Medya’nın müşterisi olan şirketlerin ilan çalışmaları Medya Park dergisinde yayınlanırken haberler de Olay gazetesi ve Olay Trend dergisinde yayınlandı. Olay’ın batış sürecinde Mehmet Ali İnan’ın Park Medyası üzerinden soyulduğu da tüm kamuoyunca bilinen bir gerçek. Olay’a reklam vermek isteyenlere İnan’ın reklam servisindeki çalışanları adres olarak Medyapark’ı gösterdi. Olay’a gelmesi gereken ilanlar Medya Park’tan geçerek ciddi komisyonlar bu şirkete gitti. Dahası aynı dönemde İnan’ın Park Magazin Dergisi ve Olay Trend yayın yaparken, Park Magazin reklamla dolup taştı Olay Trend ise reklam olmadığı için Olay Medya’nın sırtında kambura dönüştü.

ÇAĞLAR’IN GÖZÜNDEN KAÇMADI

Çağlar’ın çantacısı Mehmet Ali İnan’ın sahibi olduğu Park Medya’nın yayınladığı derginin ilanlarında ve şirketin müşteri portföyünde artış olurken Olay Gazetesi ve Olay Trend dergilerindeki ilanların giderek azalması Cavit Çağlar’ın da gözünden kaçmadı. 2015 yılında Çağlar- İnan arasında gerçekleşen görüşmeden kulislere sızan bilgilere göre; bu durumun nedeninin soran Çağlar’a İnan, “Zaten o dergi de sizin, o şirket de sizin” yanıtını verdi. Çağlar’ın tavrından taviz vermemesi üzerine İnan’ın cebinden anahtarları çıkarıp masaya koyduğu ve “Benim olan ne varsa sizin” diyerek blöfünü sürdürdüğü konuşuluyor.

TMSF GİTTİ SENDİKA BİTTİ

Olay’ın TMSF’ye geçmesinin ardından solculukları kabaran içerdeki Marksist tayfa, sendika için harekete geçti. TMSF yönetimi bu hakkı Olay çalışanlarına tanırken, Olay’ın tekrar Çağlar’a geçmesinin ardından solumsular postun pahalı olduğunu görüp hemen sendikadan istifa etti. Bir hafta içinde Olay’daki sendika macerası sona erdi. TMSF ve Nezir Asaroğlu yönetimindeki Olay Medya’nın Çağlar’a teslim edilmesinin ardından Olay Medya vergi borçlarını ödeyemez bir hale gelirken sürekli zarar eden Olay, çevrilemez hale geldi.  TMSF yönetimi sürecinde çalışanlara verilen erzak yardımı, ikramiye ve zam gibi sosyal haklar da çalışanların elinden alındı.

İŞTE OLAY’DA DÖNEN DOLAPLARDAN SADECE BİRİSİ

TMSF döneminde Olay Medya’ya altın çağını yaşatan isimlerden biri olan Nezir Asaroğlu o günlerde yaşadığı bir anıyı sosyal medya hesabında şöyle paylaştı: “Bana takım elbise kravat telefon hesabı soran Çağlar ve tetikçilerinin, Olay Medyayı nasıl yönettiği ile ilgili bir anımı anlatayım... Olay radyo televizyonun Mudanya Gündoğdu tepesinde vericileri vardır. Vericileri bekleyen iki bekçisi ve bekçilerin kaldığı bir ev... Faturaları incelediğimde ciddi bir masraf kapısı olduğunu gördüm ve oraya gitmek istedim... Gittiğimde ilginç bir manzara ile karşılaştım. Olay TV’nin vericileri 2. Dünya savaşından kalma ve bize mihmandarlık eden teknik elemanın tabiri ile hurda değere sahip... Ama orada son derece yüksek teknolojiye sahip naylonu üzerinde yeni vericiler de vardı... Bu vericiler kimin dediğimde NTV’nin olduğunu söylediler. Bunların değeri ne kadar dediğimde ise milyon doları bulacağını söylediler. Dedim o vakit siz bunlara bekçilik yapıyorsunuz ve Olay’ın kasasına tek kuruş girmeden. Gazeteye döner dönmez TMSF’nin el koyduğu tarihten geriye dönük masrafları hesap edip NTV’ye fatura kestim... Doların bin 300 liralarda seyrettiği günlerde 40 bin liralık bir fatura oldu... NTV ertesi gün parayı hesabımıza yatırdı.”

OLAY MEDYA A.Ş. VE AHMET EMİN YILMAZ!

TMSF Olay Medya’ya el koyduğunda iki şirket var ortada. Ancak Genel Müdür Yardımcısı Nezir Asaroğlu, faturaların BUTTİM’de kurulu olan Olay Medya A.Ş. diye bir şirket tarafından kesildiğini fark ediyor. Olay’a el konulması riskine karşı Ahmet Emin Yılmaz’ın da ortak ettikleri bu paravan şirket üzerinden kaynakların Olay’dan kaçırıldığı anlaşılıyor. Durum TMSF’ye bildiriliyor ve o şirkete de el konuluyor. Çağlar’ın oğlunun kullandığı süper lüks cip ile Mehmet Ali İnan’ın altındaki Subaru marka aracında bu şirket tarafından alındığı yapılan incelemede ortaya çıkıyor. Böyle bir hüllenin içinde yer alan Ahmet Emin Yılmaz, bugün o hülleyi ortaya çıkaran Nezir Asaroğlu’nu hedef alan kampanyada başrol oynuyor. 40 yıl bu şehirde gazetecilik yapıp etliye sütlüye dokunmayan, açılış, ziyaret bilgisi ile Faruk Çelik ve Cavit Çağlar PR’ı yapan Ahmet Emin Yılmaz, tarihinde ilk defa burada devreye sokuluyor. Bugün Bursa Şehir Gazetesi ve Nezir Asaroğlu’nu hedef alan Ahmet Emin Yılmaz, TMSF yönetiminden bugünkü kur hesabı ile 120 bin dolar tazminat aldı. Oysa Olay’da yıllarca gazeteciler işsiz bırakılıp sokağa atılırken Ahmet Emin Yılmaz’ın anılarına acı olarak bunlar girmedi.

ZARAR EDİYOR SÜRDÜRÜLEMEZ

Ve 2019 yılına gelindiğinde bu ekibin yönetimindeki Olay Medya’nın artık geri dönülemez bir batağa saplandığı bizzat patron Cavit Çağlar tarafından açıklandı. Olay Medya’yı kapatma kararı kamuoyuna bomba gibi düşerken, OLAY TV ve OLAY FM’i kapatıp Olay Gazetesi için bir süre daha devam kararı alan Çağlar, 2020 yılının başında A Haber TV'de yayınlanan Yaz Boz Programı'nda küçülen ve çalışan sayısı 35-40 kişiye kadar düşen Olay Gazetesi için de kapatma sinyali verdi. Çağlar, "Olay gazetesi 33 yıllık. Bursa'da en fazla satan gazete. Ama onun da geleceğini göremiyorum ben. Zarar eden bir müessesenin ayakta durması zor" dedi. Çağlar geçtiğimiz günlerde gözden çıkardığı Olay Gazetesi’ni Mudanya Yolundaki Bilenser’lere ait iş hanının bir katına taşıttı. (Alpaslan Yıldız)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.