SON DAKİKA
Hava Durumu

Önce darbeyi övdü şimdi ağzını bozdu!

İYİ Parti’nin sosyal medya danışmanlığını yapan ahlak dışı paylaşımları ile gündeme gelen Bursalı Levent Özeren, AK Parti Binali Yıldırım’ı eşi Semiha Yıldırım’a ağır hakaretler içeren bir paylaşımda bulundu. 28 Şubat ve 15 Temmuz darbe destekçisi Özeren, daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşine yönelik ahlak dışı paylaşımlarıyla gündeme gelmişti. Bu rezillikler yaşanırken milliyetçi muhafazakâr iddiasında olan İYİ Parti ve genel başkanı Meral Akşener’in suskunluğu ise skandalı ayrı bir boyuta taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Önce darbeyi övdü  şimdi ağzını bozdu!

Son yıllarda sosyal medya üzerinden özellikle insanların özel hayatına, ailelerine, mahremlerine yönelik alçakça saldırıların, rezil paylaşımların artması nedeniyle kısa bir süre önce hükümet sosyal medya için düzenleme yapacağını açıklamıştı. Daha bu tartışmalar devam ederken İYİ Parti’nin sosyal medya danışmanı olan Levent Özeren isimli şahıs, AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım hakkında hakarete varan sözler sarf etti. Özeren, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, tedavi olmak için hastaneye giden Semiha Yıldırım için, "Sakın acile gitme, tedavi olmadan ölür görenler. 'Etik değil' diyene bak, böyle başa böyle tarak!" ifadelerini kullandı.

BU KAÇINCI AHLAK DIŞI PAYLAŞIM

28 Şubatçıların kurdurduğu DTP’de Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı olarak Bursa siyaset gündeminde ismini duyuran ve o dönem ilçe Başkanı Ozan Kozan’ı yine bel altı bir oyunla bertaraf ederek koltuğuna oturduğu iddia edilen Özeren, partinin kapanmasının ardından CHP’ye yöneldi. Doğru düzgün bir işi olmayan ve sağa sola saldırarak kendisini gündemde tutmaya çalışan Özeren, İYİ Parti kurulduktan sonra buraya yönelmiş ve partinin sosyal medya sorumlusu olmuştu.

DARBE AKŞAMI SKANDAL MESAJ

Hakaret iftira ve yalanlarla süslediği paylaşımları ile sık sık şimşekleri üzerine çeken Özeren, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini desteklediği tweetleri ortaya çıkmış ve mahkemede “o gece alkollüydüm” diyerek kendini savunmuştu. Levent Özeren, “Polise iş düşüyor. Sağduyulu olup askere karşı gelmemeli. Tek dileğimiz kansız olması” tweetinin yanı sıra Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaret içeren mesajlar da atmıştı darbe girişimi gecesi.

TREND TOPİC OLDU

Özeren’in Semiha Yıldırım’a yönelik insanlık dışı sözleri büyük tepki çekti. Twitter üzerinden vatandaşlar ve siyasiler binlerce kınama mesajı yayımladı. Gün boyu trend topic olan Özeren, çıkıp özür dilemek yerine bir de üstüne “Gece ben uyurken, ustalarından öğrendikleri en iyi işi; Algı ve linç operasyonu başlatmışlar. Sizin hiç bir iftiranız bana yapışmadı, yapışmaz. Sizleri rahatsız etmeye devam edeceğim. Ta ki sapık beyniniz kafatasınıza geri dönene kadar. Bugün çok sözümüz olacak, belki video..” paylaşımı ile üstüne bir de meydan okudu.

BAŞAK DEMİRTAŞ’A SİPER OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşine, AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’da ahlak dışı saldırılarda bulunan Levent Özeren, bir süre önce HDP'li Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yapılan hakaretlere karşı adeta göğsünü siper etmişti. İYİ Parti’nin sosyal medya danışmanı olan Özeren’in zihniyeti de bir kez daha deşifre oldu. Özeren Türkiye’nin ayağa kalkması ve gelen tepkiler üzerine bir kez daha geri adım atarak, “2015 yılına ait tweete "tüm samimiyetimle söylüyorum" attığımı hatırlamıyorum. O tarihlerde bir kaç kez hesabım çalınmıştı. Her şartta böyle bir duruma sebep olmak beni çok üzdü. Başta Binali Bey ve değerli eşi olmak üzere, incinen herkesten, annelerden, kadınlardan özür dilerim.” diyerek bir kez daha cezadan kaçmak için manevra yaptı.

İYİ PARTİ VE AKŞENER SESSİZ

Milliyetçi muhafazakâr yapısıyla öne çıkan İYİ Parti ve onun genel başkanı Meral Akşener’in Levent Özeren’in ahlak dışı paylaşımları sonrası sessizliğe bürünmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Toplumun vicdanını kanatan ağır hakaretlere rağmen İYİ Parti’nin Özeren’le ilgili açıklama yapmaması ve işine son vermemesi oldukça manidar karşılandı. Oysa, siyasete hakim olmaya çalışan aile ve kadın üzerinden yapılan ahlak dışı paylaşımlara en sert cevabı kendisi de kadın olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in vermesi beklenirdi. Özeren Osmanlı devletine ve ecdada yönelik de ahlak dışı paylaşımları ile gündeme gelen bir isim olarak tanınıyor.

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.